naslovna > Knjižnica > Publikacije > Videozapisi

Videozapisi

8.6.2020.  Kreativnost na djelu na nastavi na daljinu iz Glazbene umjetnosti Kako bi zadaci u nastavi na daljinu bili što zanimljiviji profesori su smišljali raznorazne načine kako svojim učenicima približiti gradivo koje su obrađivali. Posebna je pozornost (obzirom na okolnosti) posvećena ponavljanju kako bismo bili sigurni da je gradivo usvojeno. Jedan od načina ponavljanja na nastavi glazbene umjetnosti učenika 1. 2. i 3. razreda gimnazije bio je na temu: "Ponavljanje - igra s... renesansom (za 1. razred), ... klasicizmom (za 2. razred) i ... romantizmom (za 3. razred). Zadatak učenika bio je odabrati značajku, skladatelja ili glazbeno djelo (ulomak) razdoblja kojeg uče i prikazati što su naučili, kako su to razumjeli ili doživjeli (na način koji sami odaberu).
„Pjevajte, repajte, plešite, crtajte, glumite,svirajte...iskoristite iz okoline što mislite da trebate, ukoliko želite mogu vam se priključiti i članovi obitelj. Što god vam se čini prikladnim i potrebnim da biste što bolje prikazali značajku, osobu ili karakter djela. Slobodno povežite i sa sadašnjicom. Naravno, kada ste zadovoljni, snimite (ili neka vas snime), fotografirajte, napišite, pošaljite. Nadam se da ćete uživati!”, bile su riječi njihove profesorice glazbenog Nerine Ševrlice Bolfan koja ih je na taj način motivirala na samostalan i kreativan rad.
Rezultata nije nedostajalo: ono što je kroz ove radove definitivno potvrđeno je da su naši učenici izuzetno kreativni, snalažljivi i sposobni mladi ljudi. Iako je rok za izradu zadatka bio tjedan dana, već nakon 2-3 dana počeli su pristizati prvi radovi. Bilo je zaista različitih načina prikaza, crteža, slika, fotografija, snimki. Bilo je tu obiteljske i prijateljske virtualne suradnje, koje su, prema riječima samih učenika, donijele i puno smijeha i zabave. Ovdje su izdvojeni samo neki od radova za čije smo objavljivanje zatražili i dobili suglasnost učenika.


Igra s renesansom: Mihael Petrović, 1.f. OVDJE!

Igra s renesansom: Niko Franković 1.o (video)


Igra s klasicizmom: Andrej Mohorović i Vernon Agušaj, II.f OVDJE!


Igra s romantizmom: Lucia Demarin, 3.o (video)


Moj romantizam:  Marija Lalović, 3.o (video)


Moj romantizam:  Lucija Miletić, 3.o (video)

Predstava "Anne Frank" Srednje škole Mate Blažine 2015.

Predstava "Anne Frank" u izvedbi učenika Srednje škole Mate Blažine Labin. Video je sastavljen sa snimki dviju predstava. Zahvaljujemo Luki Stembergi na snimci i montaži predstave koja je nastala u sklopu "Putujuće izložbe Anne Frank – povijest za sadašnjost". Glumili su: Ana Brenčić, Zorica Barth, Nino Belušić, David Fable, Sanela Isanović, Alison Ivašić, Mateja Klapčić, Erna Kurbašić, Antony Miletić, Monika Radovac, Silvia Rajković, Emili Šegon, Ivan Vlatko Vidaković, Antonio Zulijani. Tehničari i rasvjeta: Luka Stemberga, Nino Faraguna, Konstantin Porodin. Šminka: Elena Brnjac, prof. Režija: Ana Paliska, prof.
 Predstava "Anne Frank" u izvedbi učenika Srednje škole Mate Blažine 2015. - youtube

Praktični dio završnog ispita kuhara i konobara 2015.​

Izrada završnog rada ugostitelja 2015. "Gastro domjenak" 2015. - you tube

Državno natjecanje "Čitanjem do zvijezda" 2014.


Čitanjem do zvijezda u SŠMB-u - youtube

Praktični dio završnog ispita kuhara i konobara 2014.


IZRADA ZAVRŠNO RADA UGOSTITELJA SŠMB-a - youtube

Igrani video ekonomista SŠMB-a 2014.


MLADI EKONOMISTI U VJEŽBENIČKOJ TVRTKI SŠMB-a
- youtube

Posjećenost na YouTube-u 2013.

Posjećenost na You Tube do 01.06.2013. - pdf

Elektrotehnika i računalstvo Video - youtube

 

Strojarstvo  Video - youtube

 

Turizam i ugostiteljstvo  Video - youtube


Vježbe iz fizike

Demonstracija izbijanja elektrona s površine metala

Ovisnost fotoefekta o frekvenciji upadnog zračenja i fotoefekt na fotoelektričnoj cijevi