naslovna > Područja rada i programi > Gimnazija

Gimnazija

KADA ODABRATI GIMNAZIJU?
Ukoliko želite poticati svoju intelektualnu širinu, istraživačku radoznalost i potrebu za novim spoznajama, znanstveni pristup rješavanju problema koji će vam omogućiti nastavak školovanja na višim školama i fakultetima, gimnazija ja pravi odabir. Naravno, pri tome vodite računa o vašim radnim navikama i predznanjima. Obrazovanje završava obveznim polaganjem državne mature.
Nastavni planovi i programi
Detaljnije Školski i strukovni kurikulum - pdf

Novosti


14.6.2022. Doc. dr. sc. Tomislav Portada, kemičar i popularizator znanosti s Instituta Ruđer Bošković, gostovao je u Srednjoj školi Mate Blažine Labin i održao predavanje pod nazivom „Slučajna otkrića u kemiji“ i  radionicu naziva "Analizom pogodi koja je sol u vodi" Uspješno  odrađenu radionicu Analizom pogodi koja je sol u vodi,  vodio je doc. dr. sc. Tomislav Portada s Instituta Ruđer Bošković iz Zagreba uz asistenciju studenta prve  godine kemijskog odsjeka PMF-a Leona Lenuzzi Šupera i maturanta Prirodoslovne i grafičke škole Rijeka Mattea Zausniga. Gimnazijalci su nakon uvodnog predavanja dr. Portade dobili zadatak na temelju pokusa i opažanja odrediti sadržaj sedam nepoznatih otopina, što je svima i uspjelo, a najbrži su bili Patrik Vozila i Cristianna Licul.  
Radionicu Analizom pogodi koja je sol u vodi dr. Portada je osmislio na temelju jednog od zadataka s Međunarodne kemijske olimpijade 2016. godine u Gruziji i do sad je u sklopu radionica Hrvatskog društva kemijskih inženjera održana u više gradova i škola diljem Hrvatske. Učenici uvijek imaju isti zadatak – dobro promišljenim miješanjem i opažanjem promjena, otkriti sastave nepoznatih otopina u epruvetama.

U radionici je sudjelovalo i uspješno riješilo zadatak 12 učenika: Cristianna Licul, Erika Mileta, Gita Glušić, Sara Paliska Desančić, Annika Marić, Andrea Batelić, Patrik Vozila, Marin Santro, Patrik Rudan, Teo Đapić, Noemi Juričić i Ema Ljuna. Za najbrže riješeni zadatak dr. Portada poklonio je učeniku Patriku Vozili knjigu Putovanje u nepoznato – Zašto se bavim znanošću (i kako je do toga došlo) autorica Anite Peti-Stantić i Vedrane Stantić.
(Tekst i foto: Olivera Tadić)


24.11.2021. U Srednjoj školi Mate Blažine obilježen Europski tjedan programiranja (kodiranja) Europski tjedan programiranja  (European Code Week) društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost, a održava se uz podršku Europske komisije.
U školskoj godini 2021./22. Europski tjedan programiranja službeno je obilježen u razdoblju od 15. do 23. listopada, dok su se  aktivnosti se u školama mogle  provoditi sve do kraja prosinca 2021.
Tjedan programiranja je obilježen u sklopu nastave informatike u 1f razredu opće gimnazije 17.11.2021. . Mentori su bili profesori Nedeljko Mandić i Eler Diminić.
Na 2 sata informatike učenici 1. razreda  opće gimnazije sudjelovali su  u radionici "Umjetna inteligencija u učionici: - Učenje strojeva da klasificiraju". Učenici  su  koristili obrazovni materijal koji je objavljen na stranicama projekta. Korištenjem softvera  Teachable Machine učenici su se upoznali s osnovama umjetne inteligencije i strojnog učenja.  
Preuzimanje:  
Umjetna inteligencija  u učionici, prezentacija - pdf
Strojno učenje, radionica - pdf
(Tekst: Nedeljko Mandić)

22.10.2021. Srednja škole Mate Blažine obilježila Svjetski tjedan svemira (4. - 10. 10. 2020.)


Olivera Tadić
Međunarodni tjedan svemira obilježen je na satu kemije u 1.o  razredu opće gimnazije pod mentorstvom Olivere Tadić.  Ovogodišnje obilježavanje Svjetskog tjedna svemira smo započeli upoznavanjem sa  ženama astronautima OVDJE! i podjelom umjetnih satelita gledanjem video uradaka na tu temu. Nakon toga je slijedila radionica na temu „Sateliti poboljšavaju život. Učenici su imali zadatak na zadanu temu nacrtati poster sa svojim viđenjem uloge satelita u svakodnevnom životu a nakon toga je slijedila rasprava o njihovoj namjeni i ulozi u svakodnevnom životu. Gost na radionici bila je Leonarda Ivašić učenica 4.f razreda koja je demonstrirala izradu slike uz pomoć digitalnih alata. Na kraju su učenici vrlo uspješno odigrali igru u parovima pod nazivom „KAKO RADI SATELIT – GPS“. Zaključak radionice je bio da ne treba biti znanstvenik da se nauči kako radi GPS. Kao kruna svih aktivnosti postavljena je izložba učeničkih radova u auli škole.
(tekst i fotografije: Olivera Tadić)

Karla Golja Milevoj i Karmen Diminić Milevoj
Učenici 2.o razreda opće gimnazije, pod mentorskim vođenjem Karmen Diminić Milevoj, prof. geografije i Karle Golja Milevoj, prof. engleskog jezika, obogatili su svoje znanje o ženama u svemiru, što je tema ovogodišnje Svjetskog tjedna svemira. Nakon temeljitog istraživanja i proučavanja sadržaja na navedenu temu, gimnazijalci su osmislili pitanja i odgovore za kviz. Svaki je učenik pripremio 3 pitanja i 4 odgovora za svako pitanje, a bili su podijeljeni u dvije grupe. Jedna grupa je za zadatak imala osmisliti pitanja na engleskom jeziku, dok je druga grupa izradila pitanja i odgovore na hrvatskom jeziku. Sva pitanja i odgovori, njih ukupno dvadeset, objedinjeni su na platformi Quizzis.
Provjerite svoje znanje, naučite nešto novo….zaigrajte s nama OVDJE!
(tekst: Karla Golja Milevoj)

Dijana Muškardin
U tjednu obilježavanja svemira na satovima povijesti učenici su radili na dvije teme. Prva je vezana uz Hermanna Potočnika satnika inženjerijskih postrojbi Austro-Ugarske vojske rođenog u Puli, a druga uz Vučedolski kalendar. U aktivnosti su sudjelovali učenici gimnazijskog i strukovnog smjera. Ishod je prve aktivnosti bio ocijeniti na koji su načine izumi Hermana Potočnika inspirirali znanstvenike u razvoju astronautike te time promijenili svakodnevni život ljudi 20. i 21. stoljeća. A ishod druge aktivnosti bio je izdvojiti obilježja vučedolske kulture s naglaskom na vučedolski kalendar te objasniti povezanost vučedolskog kalendara i Oriona.
Radni listići nalaze se na poveznicama i u nastavku:
1. radni listić OVDJE!
2. radni listić OVDJE!
(Tekst: Dijana Muškardin)

14.11.2020. U Srednjoj školi Mate Blažine obilježen Europski tjedan programiranja (kodiranja) Europski tjedan programiranja  (European Code Week) društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost, a održava se uz podršku Europske komisije. Ove je godine europski tjedan programiranja službeno obilježen u razdoblju od 15. do 23. listopada, dok se aktivnosti se u školama mogu provoditi sve do kraja prosinca.

U Srednjoj  školi Mate Blažine Labin tjedan programiranja su s učenicima je obilježen na satovima Informatike i Eksperimentalne fizike.
Profesorica Laura Kokot je obilježila Europe Code Week na satu Informatike sa sedam učenika njezine grupe 1.f razreda opće gimnazije. Cilj aktivnosti je bilo predstavljanje vizualnog programskog okruženja za izradu mobilnih aplikacija - MIT App Inventor.
Učenici su se upoznali s alatom  MIT App lnventor i njegovim pokretanjem, dijelovima koda (code blocks) i njihovim korištenjem u strukturi aplikacije. Nakon uvodnog predstavljanja učenici su kreirali svoju prvu jednostavnu aplikaciju umetanjem osnovnih komponenti, a zatim su aplikaciju i testirali.

S obzirom da je ova aktivnost uvod u programski jezik temeljen na blokovima, učenicima nije bilo potrebno prethodno znanje iz programiranja.
Profesor Nedeljko Mandić je tjedan programiranja obilježio s učenicima  četvrtih razreda opće gimnazije koji slušaju fakultativni predmet Eksperimentalna fizika (ta nastava se mora zbog epidemioloških mjera održavati on line).
Svaki učenik je dobio  zadatak da napiše   program (u pseudo jeziku ili programskom jeziku) kojim će riješiti odabrani fizikalni problem odnosno zadatak.  Time su učenici  povezali znanja stečena iz fizike s programiranjem.
Događanja su prijavljena na Code Week karti događanja.  Ukupno je ove godine registrirano 69916 događanja širom Europe, a priključile su se i mnoge države izvan Europe.  Na rang listi  broja događanja po državama (u odnosu na broj stanovnika) Hrvatska se s 1004 događaja nalazi na 8 mjestu. Ukupno je tjedan programiranja obilježen u 83 države.
Obilježavanje tjedna programiranja je bila jedna od aktivnosti u Otvorenom masovnom obrazovnom tečaju (MOOC) „EU Code Week Deep Dive MOOC 2020“ koji je u organizaciji European SchoolNet Academy  trajao od 16. rujna do 30. listopada 2030.  Tečaj su završili profesori Laura Kokot i Nedeljko Mandić.
(Tekst: Laura Kokot i Nedeljko Mandić)

IZVJEŠĆA POVODOM SVJETSKOG TJEDNA SVEMIRA 2020.
Karla Golja Milevoj

                                                 Karla Golja Milevoj i Peter Falcon
Svjetski tjedan svemira svake se godine obilježava 4.-10. listopada, a u Srednjoj školi Mate Blažine aktivnosti se provode tijekom cijelog mjeseca listopada. Renomirani znanstvenik Peter Falcon s 26-godišnjim stažem u NASA-i (Pasadena, Kalifornija) 12. listopada 2020. održao je za učenike online predavanje o satelitima što je ujedno bila i ovogodišnja tema Svjetskog tjedna svemira. Glavni cilj je bio pružiti učenicima mogućnost učenja o satelitima na engleskom jeziku, tj. slušajući izvornog govornika. Pozvani su bili i zainteresirani djelatnici Srednje škole Mate Blažine Labin, a nakon predavanja prisutni su imali priliku postavljati pitanja.
Gospodinu Falconu ovo nije bio prvi susret s učenicima i djelatnicima Srednje škole Mate Blažine. Naime, u ovom razdoblju prošle godine, nakon sudjelovanja na regionalnoj GLOBE konferenciji u Cervignanu u Italiji,  gospodin Falcon zajedno sa svojom kolegicom, znanstvenicom Kalinom Velev, posjetio je labinsku srednju školu koja ima iza sebe brojne ispješne istraživačke GLOBE projekte te su održali predavanje o NASA-i. Budući da su oboje tada izrazili želju za daljnom suradnjom, na prijedlog profesorice Karle Golja Milevoj gospodin Falcon održao  je predavanje u povodu Svjetskog tjedna svemira.
Ovom prilikom još jednom želimo zahvaliti gospodinu Falcon na izuzetno interesantnom i korisnom predavanju.

                                    Učenici III.f razreda i njihove digitalne novine

Osim organiziranog predavanja, profesorice Karla Golja Milevoj, provela je s učenicima i niz drugih aktivnosti. Učenice 3.f razreda Zoja Bošković Gobo i Ines Bošković Gobo, napisale su eseje o satelitima, a učenici Bruno Falco i Danijela Daić iz istog razreda, napravili su online časopis. Učenici Paolo Gobo i Leonarda Bubić iz 3.f izradili su satelit od kartona.
Profesorici Golja Milevoj ovo je četvrta godina obilježavanja Svjetskog tjedna svemira.
Poveznica:
Digitalne novine OVDJE!

Nedeljko Mandić

Svjetski tjedan svemira, koji se obilježava svake godine u prvoj polovici listopada ove godine su učenici četvrtih razreda opće  gimnazije obilježili u on line okruženju, u sklopu fakultativne nastave Eksperimentalne fizike koju vodi profesor fizike Nedeljko Mandić.
Učenici su izradili prezentaciju o najzanimljivijim činjenicama o Marsu. Istražili su rezultate aktualne misije „Insight“, prvog robotskog istraživača u svemiru koji proučava unutrašnjost Marsa, njegovu koru, plašt i jezgru.  Učenici su proučili i tijek misije „Preservance“. Ta letjelica trenutno putuje prema Marsu, a na „Crveni“ planet bi trebala sletjeti 18. veljače 2021.  Učenici su konstruirali putanju te letjelice od Zemlje do Marsa, tzv. Hohmannova eliptičnu putanju.
U svibnju i lipnju isti učenici su u sklopu nastave Eksperimentalne fizike istražili koliko je današnja znanost odmakla u traženju odgovora na pitanje „Jesmo li sami u svemiru?“.
Preuzimanje:

Misija Insight, Tara Radović i Lucia Demarin - pdf


Najzanimljivije činjenice o Marsu, Natali Lazarić i Chiara Golja, IV.o/f - pdf

Misija Preservance 2020. Paola F. i Petra S. - pdf

Karmen Diminić Milevoj
I ove su godine mladi geografi 2.f/o razreda gimnazije u našoj školi obilježili Tjedan svemira i to na temu „Sateliti“ izradom digitalnog postera. Učenici su proširili znanja vezana za globalnu povezanost i umreženost  svijeta koju nam omogućavaju  sateliti čija je primjena danas prisutna u gotovo  svim djelatnostima.
Velike i moćne sile danas koriste navedene  navigacijske sustave   koji omogućuju pozicioniranje i navigaciju u realnom vremenu bilo gdje i bilo kada na i blizu Zemljine površine. Digitalni poster su izradili Matea Hrelja, Lucia Leovac, Alka Mileta i Roan Rašuo, a mentorica učenicima je profesorica geografije Karmen Diminić Milevoj.

Poveznica:

Link na digitalni poster „Sateliti“  OVDJE!

 
                                         S kolegicama nastavnicama iz Japana, Indonezije i Mijanmara
18.1.2019. Profesorica Laura Kokot na konferenciji o obrazovanju i promociji STEM područja u Finskoj "Od 27.11. do 30.11. sudjelovala sam na konferenciji - 14. ASEF Classroom Network (ASEF ClassNet) Conference u Finskoj, u gradovima Helsinkiju i Espoou kao predstavnik Hrvatske. Tema ovogodišnje konferencije bila je „Ravnopravnost spolova: Reprogramiranje STEM obrazovanja“ („Gender Equality: Reprogramming STEM Education“), a sudjelovalo je oko stotinjak nastavnika iz 49 azijskih i europskih zemalja. Naglasak je bio na obrazovanju i promociji STEM područja i ravnopravnosti spolova, primjerima dobre prakse, STEM kurikulumu i muškim i ženskim uzorima u STEM obrazovanju.
Konferencija je organizirana od strane Asia-Europe Foundation (ASEF) i Gimnazije Lärkan uz potporu Ministarstva vanjskih poslova i Ministarstva obrazovanja i kulture Finske.
ASEF je međuvladina neprofitna organizacija smještena u Singapuru i osnovana 1997. godine. Promiče razumijevanje, jača odnose i olakšava suradnju među ljudima, institucijama i organizacijama Azije i Europe, omogućuje razmjenu i potiče suradnju preko tematskih područja kulture, obrazovanja, upravljanja, održivog razvoja, gospodarstva i javnog zdravstva. ASEF godišnje pokreće više od 25 projekata, koji se uglavnom sastoje od oko 100 aktivnosti -konferencija, seminara, radionica, predavanja, publikacija i online platforme zajedno s oko 125 partnerskih organizacija. Svake godine više od 3 000 Azijata i Europljana sudjeluju u aktivnostima ASEF-a.
ASEF Classroom Network je mreža pokrenuta 1998.godine, a sastoji se od tri glavne aktivnosti - ASEF ClassNet konferencije koja se održava svake godine, a služi za razmjenu iskustava i poboljšanje profesionalnih vještina nastavnika, ASEF ClassNet školskih suradnji koje su zajednički razvijene i vođene od strane azijskih i europskih škola razmjenom i/ili online kako bi promicale i omogućile međukulturne razmjene između nastavnika i učenika, i ASEF ClassNet Web stranice za povezivanje škola i nastavnika putem jedne online platforme.

Konferencija je započela svečanim domjenkom u Gradskoj vijećnici grada Helsinkija gdje su nas pozdravili gospođa Pia Pakarinen, zamjenica gradonačelnika za obrazovanje grada Helsinkija, gospođa Eva Biaudet, ASEF Guvernerka za Finsku, gospodin Magnus Westerlund, ravnatelj Gimnazije Lärkan (Gymnasiet Lärkan) i gospođa Leonie Nagarajan, direktorica Odjela za obrazovanje pri Asia-Europe Foundation (ASEF).
Iduća dva dana bila su rezervirana za brojna predavanja stručnjaka iz raznih zemalja i panel diskusija na temu promicanja STEM-a i ravnopravnosti spolova, stereotipa, rodno ravnopravnog STEM kurikuluma i pedagogije. Iako su sva predavanja bila zanimljiva i korisna, izdvojila mi predavanja „Razbijanje STEM stropa za djevojke: Pronalaženje inspiracije od uzora“ gospođe Dr. Jingmei Li s instituta u Singapuru i  „Nastava STEM-a u srednjim školama: učenje STEM-a za 21.st.“ profesora Franka Banksa s fakulteta The Open University iz Ujedinjenog Kraljevstva.
Također, ravnatelj Gimnazije Lärkan nam je predstavio svoju školu i svjetski poznat finski obrazovni sustav.

Drugog su dana predstavljene i šest najbolje ASEF ClassNet školske suradnje u protekloj godini i najavljene nove na koje smo se mogli prijaviti i mi s našim školama. Prije samog odlaska u Finsku trebali smo odabrati jednu od triju ponuđenih radionica - Izgradnja samopuzdanja i samoučinkovitost prema STEM nastavnim predmetima, Nastava STEM predmeta za njegovanje kreativnosti i Igre za podučavanje STEM predmeta. Izabrala sam drugu radionicu koja je na rasporedu bila treći dan, a vodila ju je nastavnica Alexia Micallef Gatt iz Malte. Naglasak je bio na kreativnosti prilikom podučavanja STEM predmeta i mi sudionici smo se okušali u tri različite tehnike poticanja znanstvene kreativnosti: Filozofija za djecu, Inženjerstvo i Drama koje ću sigurno uključiti i u svoju nastavu.
Na kraju trećeg dana za sve sudionike bila je organizirana završna svečanost uz oproštajnu večeru čiji je domaćin bilo Ministarstvo vanjskih poslova Finske.  Organizatori su podijelili i nagrade najuspješnijim ASEF ClassNet školskim suradnjama, a svima prisutnima obratio se i gospodin Pasi Hellman, viši dužnosnik ASEM-a pri Ministarstvu vanjskih poslova Finske.

                                                                  Zajednička fotografija sudionika
Posljednji dan je bio rezerviran za posjet školama u Helsinkiju i Espoou. Sudionici su zbog velikog broja bili podijeljeni na pet škola, a ja sam imala priliku posjetiti srednju školu Vesala Comprehensive School, Helsinki gdje nam je gospodin Juha Juvonen, ravnatelj škole na početku održao kratko predavanje o samoj školi,  a zatim smo imali razgled škole u kojoj se između ostalog učenici sa svojim nastavnicima brinu o stakleniku s velikim brojem biljaka i životinja - kokošima, zečevima, miševima i zmijama. Nakon posjete školama za sve nas sudionike organiziran je posjet Gradskom muzeju nakon kojeg sam se oprostila od organizatora i ostalih sudionika s nadom da se vidimo i dogodine".

(Tekst: Laura Kokot)
Poveznice:
ASEF ClassNet konferencija - asef.org

 

Arhiva novosti

29.08.2013. - Informacije za razrednike pred početak nove školske godine 28.08.2013. - Informacije za učenike pred početak nove školske godine 24.07.2013. - Većina maturanata naše škole upisala je najželjeniji studij 08.07.2013. - Igrokazom završila 16. Škola demokracije 24.05.2013. - Konačni rezultati natjecanja, susreta i smotri u šk.g.2012.-2013. 26.03.2013. - Učenici SŠMB-a obilježili Svjetski dan voda 21.12.2012. - Sretne blagdane i uspješnu novu 2013. 16.12.2012. - Rea Radin osvojila 3. mjesto u kreiranju ISTRAPEDIJE 08.12.2012. - Sandra Juran među najboljima u sustavu odgoja i obrazovanja 06.12.2012. - Europska psihoterapeutska diploma I. Crvak i M. Dobrić 12.11.2012. - Edukativne tribine Zorana Zoričića u SŠMB-u 31.08.2012. - Informacije u vezi početka nove školske godine 21.07.2012. - 64% maturanata SŠMB-a upisalo prvi izbor 10.07.2012. - Održana jubilarna 15. Škola demokracije 17.05.2012. - Zapaženi rezultati učenika i mentora 04.05.2012. - Državna smotra GLOBE 2012 15.03.2012. - SABOR HRVATSKOG NARODNOG PREPORODA 2012. 11.03.2012. - Međužupanijska smotra GLOBE 2012. 19.02.2012. - Učenici SŠMB-a u THE CROCUS PROJECTU 15.02.2012. - SRCE U KNJIŽNICI – KNJIŽNICA U SRCU u SŠMB-u 11.02.2012. - Profesorice SŠMB-a u programu COMENIUS u Istanbulu 09.02.2012. - Ugradnja novih instalacija i radijatora u SŠMB 14.12.2011. - Identiteti i ljudska prava u SŠMB-u 29.11.2011. - Mirjana Dobrić po treći puta promovirana 14.11.2011. - INFORMATIVNI DAN u SŠMB-u 07.11.2011. - Mjesec hrvatske knjige 2011. u SŠMB-u 24.10.2011. - Edukativna tribina o ovisnostima u SŠMB-u 04.10.2011. - SŠMB u THE TREE RING PROJECTU 22.09.2011. - Radionice MOJ EKOLOŠKI OTISAK u SŠMB-u 28.08.2011. - Nastava u Istri počinje 5. rujna 14.07.2011. - 70% maturanata upisalo prvi izbor 10.07.2011. - Uspješno završila XIV. Škola demokracije 30.06.2011. - Najava XIV. Škole demokracije 2011. 22.06.2011. - Globalni eksperiment za Međunarodnu godinu kemije 12.06.2011. - Izložba fotografija u školskoj knjižnici 16.05.2011. - SŠMB-u nagradu za najbolji GLOBE projekt 21.04.2011. - Čuvajmo naš dom – planetu Zemlju 18.04.2011. - Čudesan svijet molekula u SŠMB-u 11.04.2011. - Fizika ekspres u SŠMB-u za Dan Planete 23.03.2011. - Obilježen Svjetski dan voda 07.03.2011. - SŠMB u GLOBE AT NIGHT 2011. 04.03.2011. - Najava međužupanijske smotre GLOBE 2011. 04.03.2011. - Biokemija prehrane za maturante25.02.2011. - SŠMB na The World Walks for Water 15.02.2011. - Obilježavanje Tjedna psihologije u SŠMB-u02.2011. - Valentinovo u školskoj knjižnici 03.02.2011. - Sjećanja na žrtve holokausta 26.01.2011. - SŠMB na izložbi dragulja pisane riječi  24.01.2011. - Podsjetnik maturantima do 31. siječnja 14.01.2011. - Videokonferencija na temu ispita državne mature 13.01.2011. - Počinju Dani otvorenih vrata SŠMB-a 29.11.2010. - Volonteri Crvenog križa posjetili srednjoškolce  19.11.2010. - Uspjeh naših učenika na natječaju CA JE ČA  16.11.2010. - Održano međužupanijsko stručno vijeće Programa GLOBE 15.11.2010. - Održana završna svečanost projekta EU.N.V.I.R.O.N.M.E.N.T. 03.11.2010. - Učenici i profesori SŠMB-a zasjali GLOBE STARS priznanjem 28.10.2010. - Obilježavanje europskog dana jezika 23.10.2010. - Čitajmo pod krošnjama u knjižnici 12.10.2010. - Čitajmo pod krošnjama  22.09.2010. - Eko i Globe grupa u Europskom tjednu mobilnosti 20.08.2010. - Rezultati upisa na studijske programe u ljetnom roku generacije maturanata 2009./2010. 09.07.2010. - Analiza rezultata ispita državne mature 2010. 03.07.2010. - Održana XIII. međunarodna Škola demokracije 30.06.2010. - Rang lista prijavljenih i potvrđenih učenika za I. razrede 16.06.2010. - Najava Dana otvorenih vrata za roditelje učenika 8. razreda 05.06.2010. - Odluka o upisu učenika u I. razred srednje škole u školskoj godini 2010./2011. 01.06.2010. - Najava XIII. Škole demokracije-vijeća mladih 29.05.2010. - Odabrani udžbenici za šk. g. 2010.-2011. 28.05.2010. - Labinjani uspješni na Smotri hrvatskih GLOBE škola 25.05.2010. - Profesori iz Leverkusena u posjeti Labinu 19.05.2010. - Oproštaj s maturantima 08.05.2010. - Obilježen Europski tjedan 03.05.2010. - Labinjani "poharali" SKAGI 24.04.2010. - Eko i Globe grupe obilježile Dan planeta Zemlje 19.04.2010. - Dani otvorenih vrata - 2010. 17.04.2010. - Ususret svjetskom danu voda 26.03.2010. - Obilježen PLAVI DAN 25.03.2010. - Obilježen SVJETSKI DAN VODA 26.02.2010. - Županijsko natjecanje iz kemije 2009./2010. 10.02.2010. - Srce u knjižnici (10.02.2010.) 14.01.2009. - Mario Gigovic odlazi na medunarodno natjecanje mladih-znanstvenika u indoneziju 23.11.2009. - Mario Gigović 2. na smotri VIP Eureka 23.11.2009. - Održana stručna vijeća nastavnika GLOBE, kemije i biologije 07.07.2009. - Izvješće sa drugog dana Škole demokracije 2009. 02.07.2009. - Izvješće sa prvoga dana Škole demokracije 2009. 30.06.2009. - Najava škole demokracije 2009. 30.05.2009. - Zapaženi nastupi dramskih radionica Zdravoga grada ERE i FLACIUS na SKAGI-ju 07.05.2009. - Ostvarena 3. razmjena učenika i profesora TRONA i SŠMB 22.04.2009. - Završena priča o Marinu Držiću

Poveznice: