naslovna > Područja rada i programi > Elektrotehnika i računalstvo 2011.-2022.

Elektrotehnika i računalstvo


             elektrotehničar                        elektromehaničar

KADA ODABRATI ČETVEROGODIŠNJU STRUKOVNU ŠKOLU ZANIMANJE ELEKTROTEHNIČAR?
Program elektrotehnike omogućava vam stjecanje općeg obrazovanja iz matematike i prirodoznanstvenih područja te širokog temeljnog obrazovanja iz područja elektrotehnike. Ukoliko imate interes za zanimanje elektrotehničara ili želite nastaviti školovanje na elektrotehničkom ili srodnom tehničkom fakultetu, elektrotehnika je za vas pravi izbor.
KADA ODABRATI TROGODIŠNJE STRUKOVNO ZANIMANJE ELEKTROMEHANIČAR?
Ukoliko u školi želite steći kompetencije, vještine i navike kojima se pripremate za rad i zaposlenje, izbor zanimanja u trogodišnjim programima pravi odabir. Nastavak obrazovanja je moguć u četverogodišnjem programu i veleučilištima.

Šk.g. 2016.-2017.


3.5.2017. Elektromehaničar Edi Buršić osvojio 6. mjesto na državnom natjecanju U Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu od 26. do 28. travnja 2017. održalo se Državno natjecanje učenika u disciplini elektroinstalater/elektromonter. Na natjecanju je sudjelovao i naš maturant Edi Buršić (III.ams) pod mentorstvom nastavnika Alena Šestaka. U jakoj konkurenciji od 12 učenika iz 10 škola Edi Buršić osvojio je izvrsno 6. mjesto.


3.5.2017. Samostalni rad Luke Silova na smotri radova elektrotehnike na FER-u Državna smotra radova elektrotehnike i računarstva održala se na FER-u Zagrebu 26.04.2017. a sudjelovalo je 30 škola sa 63 učenička rada. Našu školu je predstavljao maturant Luka Silov iz IV.em razreda s završnim radom "Misaona elektronička igra Master Mind" ili poznata kao "Bikovi i krave", pod mentorskim vodstvom nastavnika Ivice Komadine.
Opis rada MISAONA ELEKTRONIČKA IGRA, Luka Silov - pdf


12.4.2017. Marko Paliska 12. na državnom natjecanju iz osnova elektrotehnike
Na Državnom natjecanju iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici održanom od 5. do 6.4.2017. u Kutini sudjelovao je Marko Paliska, učenik II.e razreda elektrotehnike SŠMB-a. Osvojio je 12. mjesto pod vodstvom mentora Milivoja Crvka, profesora elektrotehnike. Time se nastavlja višegodišnji niz uspjeha naših učenika i mentora iz područja elektrotehnike.


12.4.2017. Luka Silov 14. a Marijo Bugarin 18. na državnom natjecanju iz mehatronike Dana 4.4.2017. mehatroničari SŠMB-a pod vodstvom Ivice Komadine, profesora elektrotehnike, sudjelovali su na Državnom natjecanju učenika u natjecateljskoj disciplini Tehničar za mehatroniku u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Na natjecanje se prijavilo 11 škola s 22 učenika. Iz Istarske Županije sudjelovala je samo Srednja škola Mate Blažine s učenicima Lukom Silovom  i Marijom Bugarinom  iz IV.em razreda. Natjecanje je bilo iz područja Elektropneumatike i Programabilnih logičkih upravljača. Luka Silov je zauzeo 14., a Marijo Bugarin  18 mjesto. Ove godine zadatak je bio dosta zahtjevan tako da je samo jedan učenik stigao u potpunosti završiti praktični zadatak.


28.9.2016. Najava Laboratorijskih vježbi iz mikroupravljača u SŠMB-u
 Pozivamo Vas na stručni skup nastavnika  u Obrazovnome sektoru elektrotehnika i računalstvo na temu "Laboratorijske vježbe iz mikroupravljača" koji će se održati u petak 14. listopada 2016. s početkom u 9:00 sati u prostorijama Srednje škole Mate Blažine Labin, Rudarska 4, 52220 Labin.
Teme:
1.    Altera monitor program – Assembler
2.    Altera monitor program – C++
3.    LCD display (DE2 media computer – Assembler )
4.    LCD display, HEX0-1 (NiosII SBT Eclipse, HAL)
5.    Ethernet (NiosII SBT Eclipse, HAL)
Predavači: Ivica Komadina i Davor Franković (Srednja škola Mate Blažine Labin)
Vremenik - pdf
Trajanje: 7 sati
Napomena: zbog ograničenog broja radnih mjesta može se prijaviti 20 nastavnika! (prijave putem VETIS-a)
Voditelj aktiva elektrotehnike i fizike: Davor Franković, mag. ing. el.

Šk.g. 2015.-2016.

1.7.2016. Završni radovi u elektrotehnici u šk.g. 2015.-2016. 

 
Mjerenje neelektričnih veličina, Natan Bučić; Maketa fotonaponskog sistema, Michel Marinović; Upravljanje PLC-om, David Fonović; Trofazni asinkroni kavezni motor sa dvije brzine, Mauro Milevoj; Motor perilice rublja, Ivan Barth; mentor: Alen Šestak
Grijače ploče električnog štednjaka, Antonio Zulijani; Proračun i premotavanje transformatora, Karlo Višković; Laboratorijski pult za ispitivanje elektromotorskih upravljačkih elektroormarića, Tedi Štucin; Rasklopni ormarić za upravljanje elektromotorima, Šumberac Ivan; mentor: Sanjin Šumberac
Mjerenje momenta sa dinamo-vagom, Vlačić Toni: mentor: Miladin Popović
Programiranje PLC- a Siemens Logo, Mateo Juričić; Upravljanje trofaznim dvobrzinskim motora pomoću PLC-a, Dino Kuralić; Stubišna rasvjeta, Nino Marčac; Programiranje školskog zvona, Antonio Tomić; Proračun i premotavanje jednofaznog transformatora 230/24V, Mateo Tenčić; mentor: Davor Franković
RF upravljanje u telefoniji (Mikrokontroler PIC16F785), Domagoj Antić; Regulacija semaforskog raskršća (Altera DE-2), Sandi Daus; Automatika za garažna vrata (PIC16F785), Filip Faraguna; Automatska praonica za automobile (PLC Logo), Elvir Kljajić; Sortiranje željeznih odljevaka (PLC PS-4), Antonio Ljubičić; Uređaj za osvjetljavanje tiskanih veza (PIC16F785), Deni Martinčić; Upravljanje koračnim motorom (Altera DE-2), Massimo Mikulić; Sorter tableta (PIC16F785)    Dominik Mustać    
Gol Semafor (PIC16F785), Thomas Načinović; Transport željeznih odljevaka(PLC LOGO), Viktor Peršić; mentor: Ivica Komadina
Audio pojačalo – samogradnja, Ermin Ismić; Svjetiljka sa senzorom, Toni Perusco; CATALYST 5 osna robotska ruka - puštanje u pogon, Senad Hamidović; mentor: Đani Brajković
 
Fotogalerija Završni radovi u elektrotehnici - ssmb.hr

 
22.5.2016. Posjeta učenika i profesora SŠMB  Termoelektrani Plomin i Sunčanoj elektrani „Novi Labin“ 
Dana 17. svibnja 2016. učenici trećeg razreda elektrotehničara i tehničara za mehatroniku te učenici drugog razreda elektromehaničara i instalatera grijanja i klimatizacije posjetili su Termoelektranu Plomin.  U pratnji učenika bili su profesori Nedeljko Mandić, Livio Kravanja i Davide Juvan.  
Pod stručnim vodstvom je obavljeno razgledavanje svih postrojenja termoelektrane. Učenici su detaljno upoznati sa procesom proizvodnje električne energije u termoelektrani.  Time su imali priliku ponoviti i proširiti znanja o procesu proizvodnje i distribucije električne energije koja su stekli tijekom školovanja.  Posebno su upoznati s mjerama zaštite okoliša koji se primjenjuju TE Plomin.
Nakon posjete termoelektrani Plomin učenici su posjetili novootvorenu Sunčanu elektranu Novi Labin koja se nalazi na Štrmcu. Uz stručno vodstvo djelatnika elektrane upoznati su s karakteristikama elektrane i  načinom proizvodnje električne energije iz sunčeve energije. 
(Teks i foto: Nedeljko Mandić)

 
20.5.2016. Posjeta učenika i profesora SŠMB-a poduzeću CAREL (12.5.2016.) Dana 12. svibnja 2016. učenici četvrtog razreda elektrotehničara i tehničara za mehatroniku te učenici trećeg razreda elektromehaničara i instalatera grijanja i klimatizacije posjetili su tvornicu CAREL. Učenicima je predstavljen profil tvrtke, odnosno proizvodi koje plasiraju na tržište.
 
Pod stručnim vodstvom obavljeno je razgledavanje proizvodnog procesa i to linije za proizvodnju invertera gdje su učenici imali prilike vidjeti radni proces od automatizirane proizvodnje elektroničke pločice pa sve do montaže, ispitivanja i pakiranja gotovog proizvoda. Također su obišli linije za proizvodnju elektronskih ekspanzionih ventila te proizvodnju LED rasvjetnih tijela.
(Tekst: Alen Šestak, foto: Čedomir Ružić)
Company profile Carel - pdf      CAREL Adriatic - carel.com


4.4.2016. Učenici SŠMB-a proveli eko akciju Rabac 2016. (9.-15.3.2016.)
Pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Grada Labina učenici Srednje škole Mate Blažine i ove su se godine uključili u akciju čišćenja plaža u Rapcu i to od velike plaže u Maslinici pa sve do posljednje plaže Prižnja na Girandelli. Akcija se održala od 9. do 15. ožujka 2016., a sudjelovali su učenici II. i III. razreda zanimanja elektromehaničari te učenici III. i IV. razreda zanimanja elektrotehničari, a koje su vodili nastavnici Davor Franković, Alen Šestak i Sanjin Šumberac. Kao i ranijih godina prijevoz učenika sponzorirao je Autotrans Labin svojim redovnim linijama Labin-Rabac-Labin, a odvoz smeća obavili su djelatnici 1. Maja Labina. (Tekst i foto: Alen Šestak)

 

 

 

28.3.2016. Posjet tvornici ROCKWOOL Dana 18.03.2016. učenici 4 razreda zanimanja elektrotehničar u pratnji nastavnika praktične nastave posjetili su tvornicu kamene vune Rockwool. Pod stručnim vodstvom učenici su obišli tehnološki proces tvornice od sirovog materijala do gotovog proizvoda. Također u okviru ove posjete učenici su imali priliku odraditi praktične vježbe u elektroradioni tvornice.

 

 

 

8.3.2016. Održan državni seminar laboratorijskih vježbi  iz digitalne elektronike i mikroupravljača U našoj školi održan je stručni skup u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih na temu digitalne elektronike i mikroupravljača. Na stručnom skupu sudjelovalo je 17 profesora iz Pule, Koprivnice, Zagreba, Gospića i Labina. Voditelji stručnog skupa bili su Ivica Komadina, profesor-mentor i Davor Franković, profesor. Stručni skup sastojao se od dva dijela. U prvom dijelu odrađena je radionica iz digitalne elektronike a drugi dio iz mikroupravljača  na eksperimentalnoj ploči  „Altera DE-2“. Zahvaljujemo se svi sudionicima stručnog skupa te uspješan daljnji rad. 
 
Preuzimanje:
Hodogram seminara - pdf
  
26.2.2016. Elektromehaničari SŠMB-a najuspješniji na županijskom natjecanju Dana 26.02.2016. održano je županijsko natjecanje u zanimanju elektromehaničar na kojem su sudjelovali učenici Srednje škole Mate Blažine iz Labina i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina. 
Učenici SŠMB-a u zanimanju elektromehaničar iz godine u godinu su najuspješniji i redovito predstavljaju našu županiji i školu na državnim natjecanjima. Ove godine se državno natjecanje održava u Šibeniku. Iz naše županije na državno natjecanje plasirao se Dino Kuralić (učenik III.as razreda) iz SŠMB-a pod mentorstvom Davora Frankovića. Domaćin natjecanja je i ove godine bila Srednja škola Mate Blažine (aktiv elektrotehnike) koja i pruža optimalne uvjete u specijaliziranoj školskoj radionici iz elektrostrojarstva za održavanje natjecanja u elektrotehnici. 
19.2.2016. Najava županijskog natjecanja u zanimanju elektromehaničar (26.02.2016.) Poštovani, kao domaćini ovogodišnjeg natjecanja u zanimanju elektromehaničar  objavljujemo bilten natjecanja sa hodogramom i pravilnikom natjecanja. Popis,raspored elemenata i opis zadatka za praktični dio nalazi se u biltenu a teorijski dio natjecanja sastojati će se od pitanja iz Ispitnog kataloga za pomoćnički ispit. Škola domaćin ovogodišnjeg Državnog natjecanja u disciplini elektromehaničar je  Industrijsko-obrtničke škole Šibenik.   Bilten - pdf      Pravilnik - pd

22.10.2015. Ekonomistice i elektrotehničari SŠMB-a u stručnoj posjeti školama u Krakowu (25.-31.10.2015.) Ekonomistice Katarina Mršulja i Virginia Jenkel te elektrotehničari Endi Turčinović i Ermin Ismić u pratnji profesora elektrotehnike Miladina Popovića boravit će u Krakowu (Poljska) u razmjeni učenika - uzvratnom stručnom posjetu od 25. do 31. listopada 2015. u sklopu suradnje Istarske županija i regije Malopolska zajedno sa učenicima i kolegama iz još nekoliko strukovnih škola iz naše županije: Gimnazije i strukovne škola Pazin, Gospodarske škole Buje, Turističko-ugostiteljske škole Poreč, Industrijsko-obrtničke škole Pula, Talijanske srednje škole Pula te predstavnikom Istarske županije, koja snosi trošak transfera učenika i profesora, a smještaj i prehranu poljski partner. Sretan im put! Program posjeta - pdf

 

Šk.g. 2014.-2015.
01.07.2015. Završni radovi u elektrotehnici u šk.g. 2014.-2015.

 
 
 
 
Fotogalerija Završni radovi u elektrotehnici - ssmb.hr

 

 

 01.06.2015. POLJACI U POSJETI ISTARSKOJ ŽUPANIJI - LABINSKOJ I PAZINSKOJ SREDNJOJ ŠKOLI (18.-22.05.2015.) U sklopu suradnje između Istarske županije i Regije Malopolske (Poljska) od 18. do 22. svibnja 2015. u Srednjoj školi Mate Blažine Labin su gostovali učenici i nastavnici iz Malopolske, najrazvijenije poljske regije, dok su u pazinskoj Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile boravile još dvije skupine ekonomista i informatičkih tehničara, svi predvođeni predstavnikom Regionalnog ureda za obrazovanje Piotrom Grześkówim.
Sedam poljskih ekonomista i osam elektrotehničara, iz nekoliko srednjih škola, zajedno sa dva nastavnika i prevoditelja, pohađali su redovitu nastavu drugog i trećeg razreda ekonomskog i elektrotehničkog usmjerenja. Pokazali su poseban interes za praktične sadržaje iz elektrotehnike i ekonomije.

U sklopu posjeta gosti iz Poljske posjetili su Termoelektranu Plomin. Gostoljubivi domaćini objasnili su im sam proces proizvodnje električne energije kao i aspekte društveno odgovornog poslovanja. Na izletu po Istri upoznali su prirodne i društvene atrakcije naše županije. Posljednjeg dana posjeta poljski učenici i nastavnici koji su boravili u Labinu i Pazinu prezentirali su, u restoranu Srednje škole Mate Blažine Labin, novostečene spoznaje i dojmove. Tijekom boravka u Labinu stvorene su osnove za nastavak suradnje.
(Tekst: Daniel Mohorović)
Zahvaljujemo Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu na čelu s pročelnicom Patriciom Smoljan što su nam omogućili ovu za daljnju suradnju na zajedničkim EU projektima vrijednu razmjenu! Ravnatelj Čedomir Ružić

Preuzimanje:
Prezentacija učenika iz Malopolske koji su boravili u Labinu - pdf   Prezentacija učenika iz Malopolske koji su boravili u Pazinu - pdf


26.03.2015. u Srednjoj školi Mate Blazina Labin dio nastave iz radioničkih vježbi iz elektrotehnike odradili su učenici Srednje škole iz Buzeta. Naša škola posjeduje opremu za premotavanje električnih strojeva i laboratorij za ispitivanje električnih strojeva. Učenici iz Buzeta odradili su vježbe iz premotavanja električnih strojeva u radionici naše škole uz pomoć naših nastavnika i djelatnika ELEKTRE iz Labina. Gosti iz Buzeta posjetili su i radionicu Elektre i upoznali se kako se u stvarnosti odvija proces premotavanja strojeva.

20.02.2015. Talijanski CAREL preuzima pogon BENETTONA u Labinu (Prenosimo: 5portal). Na konferenciji je rečeno, kako su ovog tjedna posjetili i ravnatelja, te učenike elektro smjera, u srednjoj školi Mate Blažine, s kojom žele suradnju upravo radi budućih kadrova koji će im biti potrebni... OVDJE!

 

 

 

 

08.10.2014. IRENA - Istarska Regionalna Energetska Agencija nastavlja suradnju s labinskim srednjoškolcima Nakon instalacije zemljanih izmjenjivača topline, takozvane košare, u 15 različitih tipova tla/građevinskih struktura na prostoru parka ispred labinske srednje škole te njihovog testiranja, započeto je spajanje vanjskog izmjenjivačkog polja i konstrukcija razdjelnika u prostorijama škole. Najvažnije za ovu radionicu je da sve instalacije samostalno izvode učenici Srednje škole Mate Blažine, smjerovi `Instalater grijanja i klimatizacije`, `Tehničar za mehatroniku` i `Elektrotehničar` uz pomoć mentora Željka Brenčića i Elvisa Miletića te profesionalnih instalatera iz tvrtke REDEN d.o.o. Učenici će samostalno instalirati i geotermalnu dizalicu topline i vezani distribucijski razvod koji će se koristiti za grijanje/hlađenje dvije školske učionice. U parku srednje škole postavljene su ploče na kojima je moguće vidjeti osnovne rezultate testiranja koje je provedeno u svibnju.
Istarska Regionalna Energetska Agencija nastavlja suradnju s labinskim srednjoškolcima - 5.portal
Projekt LEGEND Low Enthalpy Geothermal ENergy Demonstration cases for Energy Efficient building in Adriatic area - irena-istra.hr

 

Monitoring sustava LEGEND SŠMB Labin: OVDJE!

 10.10.2014. RADIO LABIN, Mikrofon u sredini, Branka Gladović s Nikolom Benazićem, Ivicom Komadinom i Čedomirom Ružićem


TELEAUTOMATIKA ZA KUĆU
Ovaj rad omogućuje upravljanje kućanskim uređajima s udaljenog mjesta koristeći telekomunikacijska sredstva kao što su telefon ili mobitel. Uređaj upravlja s 4 priključena trošila, ali se lako može proširiti na više. Glavni dijelovi su mikrokontroleri PIC16F785, DTMF dekoder MT8870 i nRF24L01 moduli koji međusobno komuniciraju na frekvenciji od 2,4 GHz. Namjena: Uređaj se montira u razvodni ormarić gdje se nalaze osigurači strujnih krugova jakih kućanskih trošila kao što su TA peć, Bojler, Grijalica u kupatilu, Perilica rublja. Veza između primopredajnog dijela i prijemnika ostvarena je bežičnim putem preko  dva RF modula nRF24L01. Na taj način je izbjegnuto postavljane instalacijskih kanala između razvodnog ormarića i telefonske utičnice koja se obično nalazi u nekoj drugoj prostoriji. Rukovanje: Telefonom nazovemo kućni broj. Nakon drugog zvona uređaj se javlja zvučnim signalom i očekuje unos 4-znamenkaste šifre (inicijalno 1234). Ako je šifra ispravna uređaj očekuje komandu za uključenje/isključenje pojedinih kućanskih trošila, a ako je šifra neispravna uređaj prekida uspostavljenu vezu. Neparni brojevi uključuju pojedina kućanska trošila dok ih parni isključuju. Nula isključuje sva priključena trošila dok "9" služi za izmjenu pristupnog koda.  S znakovima( # i *) prekidamo telefonsku vezu ili se sama prekida ako u vremenskom razmaku od 6 sekundi ne otipkamo niti jedan broj. Tehničke karakteristike: Napajanje prijemnog dijela 220V/0,5VA iz razvodnog ormarića. Napajanje primopredajnog dijela preko transformatora-ispravljača 220/9V/1VA. Priključenje na telefonsku utičnicu paralelno standardnom telefonskom aparatu.

07.10.2014. Nikola Benazić - zlatan na Izložbi mladih inovatora u Kastvu Od 18. do 20. rujna 2014.  učenik Nikola Benazić iz IV.e (elektrotehničar) razreda sudjelovao je sa svojim mentorom Ivicom Komadinom na 7. izložbi mladih inovatora u Kastvu na kojoj je bilo izloženo četrdesetak radova i inovacija  iz cijele Hrvatske.Nikola je s radom pod nazivom „Teleautomatika za kuću“ dobio zlatno odličje čime je ponovio uspjeh s državne smotre radova elektrotehnike i računarstva održane na FER-u Zagreb prošle školske godine. Čestitke sjajnom učeniku i mentoru. Vrijedni je Nikola ovog ljeta dobio novčanu nagradu od tri tisuće kuna od Općine Pićan OVDJE!.
"Poštovani ravnatelju, sa željom da se Nikoli uložen trud vrati na način sa kojim će biti zadovoljan, upućujem iskrene čestitke njemu, mentoru i Vama. Lijepo je imati ovako pametne, mlade ljude." (Patricia Smoljan, pročelnica, UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije)


10.09.2014.  Laboratorijske vježbe iz mikroupravljanja, Ivica Komadina - zip    Laboratorijske vježbe iz digitalne elektronike, Ivica Komadina - zip

Šk.g. 2013.-2014.

02.07.2014. Prijem za državnog prvaka smotre radova iz elektrotehnike Nikolu Benazića kod dožupanice Viviane Benussi Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije organizirao je 1. srpnja svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih koji su na državnim natjecanjima osvojili 1. mjesto. Među njima je bio i Nikola Benazić, učenik 3. razreda elektrotehnike i njegov mentor Ivica Komadina. Ova školska godina za Nikolu Benazića je bila iiznimno bogata sjajnim rezultatima na raznim natjecanjima: sudjelovao na 3. Ljetnoj školi robotike i elektronike u Bohinju (mentor Ivica Komadina). Sudjelovao na projektu „Povećanje potencijala ulaganja u sustave geotermalnih dizalica topline“, na međunarodnom projektu Balkan junior u Velenju na kojem sam zajedno sa Dinom Negovanovićem osvojio 4. mjesto (mentori: Ivica Komadina i Davor Franković). Osvojio je 1. mjesto na Državnoj smotri radova iz elektrotehnike i računalstva na FER-u u Zagrebu za rad "Teleautomatika za kuću" (mentor: Ivica Komadina), dok jena Županijskom natjecanju iz fizike u Pazinu osvojio 1. mjesto (mentor prof. Nedeljko Mandić), USto je sudjelovao na 3. Riječkoj školi fizike u Rijeci "Fizika bez granica" (mentor prof. Nedeljko Mandić). Školske godine 2012./2013. - osvojio 3. mjesto na Državnom natjecanju iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici održanom u Našicama (mentor: Milivoj Crvak); - osvojio 1. mjesto na  Županijskom natjecanju iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici u Puli (mentor: Milivoj Crvak); - osvojio 2. mjesto na Županijskom natjecanju iz fizike u Pazinu (mentor prof.  Nedeljko Mandić); - sudjelovao na 2. Riječkoj školi fizike u Rijeci "Fizika u novom prostoru-vremenu" (mentor: Nedeljko Mandić). Školske godine 2011./2012. - sudjelovao na 1. Ljetnoj školi robotike i elektronike u Rapcu (mentor: Željko Brenčić); - osvojio 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz fizike u Rovinju (mentor:  Nedeljko Mandić); - sudjelovao na 1. Riječkoj školi fizike u Rijeci "Suvremene metode učenja fizike - Kako to znanstvenici rade" (mentor: Nedeljko Mandić). Školske godine 2010./2011. u OŠ Vladimira Nazora Potpićan postigao sljedeće: - pozvan na svečani domjenak održan u Pazinu kod župana s ciljem nagrađivanja svih učenika/ca koji su osvojili 1.,2.,3. mjesto na državnim natjecanjima; - odlukom Učiteljskog vijeća OŠ V. Nazora Potpićan proglašen Učenikom godine 2010./2011. zbog izuzetnih aktivnosti i postignuća u tehničkoj kulturi i fizici, odličnog uspjeha i uzornog vladanja; - odlukom Učiteljskog vijeća OŠ V. Nazora Potpićan nagrađivan zbog isticanja u radu modelarske grupe i realizaciji projekta "I mi imamo Nikolu"; - osvojio 3. nagradu na Državnim natjecanju i smotri iz fizike u Vinkovcima (mentor: Stazio Peršić); - osvojio 1. mjesto na Županijskom natjecanju iz fizike u Barbanu (mentor: Stazio Peršić). Pohađao OGŠ Matka Brajše Rašana u razdoblju 2004.-2010.- odjel Harmonika i nastupao na raznim koncertima i 1. i 2. smotri harmonikaša Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjske županije 2009. i 2010. (mentor: Marijano Atanasković).
Poveznica: Državni prvaci osnovnih i srednjih istarskih škola na prijemu Županije - istra-istria.hr

28.06.2014. Završni radovi u elektrotehnici u šk.g. 2013.-2014. Na kraju ovogodišnje nastavne godine 21 učenik u zanimanju elektrotehničar i tehničar za mehatroniku i 9 učenika u zanimanju elektromehaničar pristupilo je obrani završnog rada. Završni rad sastoji se od izrade praktičnog dijela i obrane završnog rada. U našoj školi svi učenici izrađuju praktični dio završnog rada. Praktični dio učenici su izradili u radionici naše škole,TE Plomin i Holcimu. Kroz praktični dio učenici su pokazali  povezanost teorije i prakse te kreativnost u u rješavanju praktičnih problema. Najveći dio praktičnih radova koristit će se u nastavi kao učilo.

ELEKTROTEHNIČARI Alićajić Dino -  Pokretanje trofaznog asinkronog motora sa spojkom; Baćac Dino - Elektoinstalacija obiteljske kuće; Brenković David - Izrada didaktičkih učila za električne instalacije; Gržinić Goran    Izrada didaktičkih učila za električne instalacije; Honović Marino - Novi život starog stroja; Licul Corado - PLC Siemens  LOGO kao centralna jedinica upravljanja elektromotorom; Klapčić Alessandro - Elektromotor upravljan PLC-om Siemens LOGO: Malić Aleksandar  -  Jednofazni asinkroni motori; Mekiš Matteo - PLC-Siemens LOGO izvedba  Dahlandarove metode; Miskić Moris - PLC-Siemens LOGO izvedba zvijezda-trokut; Popov Darijan - Proračun i premotavanje jednofaznog transformatora 230/12V; Stanissa Andreas - Elektropneumatski sustav; Teskač Patrik - Izrada termalne kupke; Vozila David - Primjena analizatora snage; Zubović Sanjin - Mjerenje i regulacija razine fluida.


TEHNIČARI ZA MEHATRONIKU Čerljenko Izidor - Elektropneumatski uređaj za savijanje limova; Glavičić Piero - Automatika za garažna vrata; Gruičić Viktor - Koder PC tastature u Morzeove znakove; Kokot Stefano - Tranzistorsko pojačalo; Tenčić Dean - Izrada uređaja za snimanje mehaničkog titranja; Tolić Matteo - RF upravljanje u telefoniji.

ELEKTROMEHANIČARI Bečirević Moris - Fluorescentna  rasvjeta; Cukon Toni - Ugradnja parlafona; Dervishaj Ardian -     Rasvjeta stubišta u zgradi; Đaković Dino - Pametna  stubišna  rasvjeta; Kopić Elvis - Školski ispitni pult za korištenje napajanja 3x400/230V i 24V te 24V=: Načinović Woren - Trofazni asinhroni kavezni motor pokretan Y/∆; Orlandini Mladen - Rekonstrukcija  upravljačkog ormara  elektromagneta; Sergović Sandi - Izrada elektromagneta; Halkić Alan  -  Školska maketa  elektroinstalacije dvosobnog  stana; Verbanac  Niko - Školska maketa  elektroinstalacije dvosobnog  stana.
Fotogalerija Završni radovi u elektrotehnici - ssmb.hr


24.06.2014.  Učenici SŠMB-a na Ljetnoj školi robotike u Bohinju
Škola robotike koja se dvije godine  održavala u Rapcu, ove godine se održava u Bohinju od 22. do 27. lipnja. Na Školi sudjeluje 11 učenika iz elektro usmjerenja naše škole i mentori Ivica Komadina i Davor Franković. Učenici rade u mješovitim grupama s učenicima iz Slovenije. Radionice su iz robotike, elektronike i napredne elektronike i informatike. Osim toga učenici će razgledati Bohinj, Bled i okolinu i razvijati socijalne kontakte i vještine u komunikaciji s učenicima iz Slovenije. U Bohinj su sa svojim mentorima otputovali učenici: Mario Bugarin, Ivan Mohorović, Leonardo Topčagić, Endi Turčinović, Karlo Višković, Mauro Milevoj, Ervin Ismić, Toni Peruško, Toni Vlačić, Nikola Benazić i Mateo Teskač.

 

 


28.05.2014. Posjet 16 učenika – elektrotehničara, tehničara za mahatroniku, instalatera grijanja i klimatizacije, automehaničara i elektromehaničara sa svojim voditeljima - Elvis Miletić, Davide Juvan i Nedeljko Mandić,  Vaillant centru obnovljivih izvora energije u Zagrebu.
Entuzijazam učenika koji su izradili i sudjelovali u montaži i postavljanju geotermalnih košara nije prošao nezapaženo. Predstavnici tvrtke Vaillant pozvali u Zagreb u njihov edukacijski centar kako bi ih još bolje upoznali sa potencijalima obnovljivih izvora energije i time ih nagradili.

 
15.05.2014. Geotermalni park u Srednjoj školi Mate Blažine
U sklopu današnje radionice „Povećanje potencijala ulaganja u sustave geotermalnih dizalica topline“ predstavljen je i projekt kojeg Istarska regionalna energetska agencija u suradnji s Srednjom školom Mate Blažina i Rudarsko-geološko-naftnim fakultetom iz Zagreba provodi u labinskoj Srednjoj školi. Radionica ima za cilj da se učenici i studenti educiraju i uče na praktičnim primjerima korištenja geotermalne energije. U školskoj radionici konstruiraju 15 modela zemljanih košara, po nacrtu IRENA-e, koje se postavljaju u iskopane rupe u parku škole i zatrpavaju svaka s različitom vrstom tla koje nalazimo na području Istarske županije. U parku ispred Srednje škole već su postavljenje dvije košare, a danas je demonstrirano i postavljanje treće. Kad do početka iduće školske godine bude postavljeno svih 15 košara labinska će srednja škola dobiti Geotermalni park.
Geotermalni park u Srednjoj školi Mate Blažine – labin.com

05.05.2014. Rad elektrotehničara Nikole Benazića proglašen najboljim radom na državnoj smotri Dana 5.05.2014. na FER-u u Zagrebu održana je državna smotra radova iz Obrazovnog sektora elektrotehnike i računarstva za šk.g. 2013.-2014. na kojoj je sudjelovalo 32 izlagača. Stručno povjerenstvo FER-a je uzimalo u obzir kvalitetu rada i učenički udio u cjelokupnom radu, postavljajući učenicima različita pitanja o svim etapama izrade rada i teorijskoj podlozi. No, konkurencija je ove godine bila izrazito velika pa je Povjerenstvo odlučilo dodijeliti tri prva mjesta. Prvi najbolji rad Smotre je ''Teleautomatika za kuću'' autora Nikole Benazića iz Srednje škole Mate Blažine Labin izrađen pod mentorstvom nastavnika Ivice Komadine. Ovaj rad omogućuje upravljanje kućanskim uređajima s udaljenog mjesta koristeći telekomunikacijska sredstva kao što su telefon ili mobitel. Uređaj upravlja s 4 priključena trošila, ali se lako može proširiti na više. Uređaj se montira u razvodni ormarić gdje se nalaze osigurači strujnih krugova jakih kućanskih trošila kao što su TA peć, bojler, grijalica u kupatilu, perilica rublja.Veza između primopredajnog dijela i prijemnika ostvarena je bežičnim putem preko  dva RF modula nRF24L01. Na taj način je izbijegnuto postavljane instalacijskih kanala između razvodnog ormarića i telefonske utičnice koja se obično nalazi u nekoj drugoj prostoriji.
Izvješće Državna smotra radova iz Obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo - pdf
Državna smotra radova iz "Obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo" - fer.unizg.hr

29.-30.04.2014. Elektromehaničari na državnom natjecanju u Korčuli 29. i 30. travnja u Srednjoj školi Petra Šegedina u Korčuli održalo se Državno natjecanje učenika u zanimanju elektromehaničar. Ukupno je sudjelovalo 11 učenika iz 9 škola te 1 škola iz BiH s 2 učenika izvan konkurencije. Iz naše škole pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju stekla su dva učenika i njihov mentor Alen Šestka te u ukupnom poretku Mladen Orlandini (III.a) osvojio je 5 mjesto, a Elvis Kopić (III.a) 9 mjesto. 

 

 

 

 


29.04.2014. Kako je SŠMB obilježila Dan planeta Zemlje (22.04.2014.) Povodom Dana planeta Zemlja 22.04.2014. u SŠMB-u se organizirala po treći puta ZELENA ČISTKA u kojoj su bili uključeni učenici III.o razreda sa svojim profesorima te je održano predavanje STANJE EUTROFIKACIJE JADRANSKOG MORA izv.prof.dr.sc. Roberta Precalija iz Centra za istraživanje mora-Institut Ruđer Bošković-Rovinj.


Prezentacija Kakvoća našeg mora, Robert Precali - pdf

 

 

 


12.04.2014.  Istarska Regionalna Energetska Agencija u suradnji sa srednjom školom Mate Blažine iz Labina i Rudarsko – geološkim – naftnim fakultetom (RGN) započela je s izvođenjem petotjedne edukacijske radionice u sklopu IPA ADRIATIC projekta LEGEND Radionicu je otvorio Valter Poropat, direktor IRENA-e. U sklopu ovog edukacijskog ciklusa učenici će, između ostalog, samostalno konstruirati geotermalne energetske košare te uz pomoć studenata RGN-a i ovlaštenih instalatera projektirati i postaviti izmjenjivačko polje u parku ispred srednje škole Mate Blažine. Radionica je započeta uvodnim predavanjem o potencijalima i značajkama korištenja geotermalne energije doc. dr. sc. Tomislava Kurevije. Svim učenicima koji prođu kroz ovaj edukacijski ciklus dodijeliti će se potvrde o sudjelovanju koje će moći iskoristiti kao preporuku pri zapošljavanju.
Radionica IRENE i Srednje škole Mate Blažine - radiolabin.hr

23.-24.04.2014. Ermin Ismić osvojio 9. mjesto iz Osnova elektrotehnike

24. travnja 2014. završilo je dvodnevno državno natjecanje učenika 2. razreda srednjih škola iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici.
U konkurenciji 24 najboljih učenika iz 21 srednje škole  deveto mjesto osvojio je ERMIN ISMIĆ učenik 2EM razreda - elektrotehničar - iz Srednje škole Mate Blažine Labin pod vodstvom mentora Crvak Milivoj, prof.mentor.
ČESTITAMO učeniku natjecanja i njegovom mentoru na uloženom trudu i  postignutom uspjehu.

Ponosni smo što škola svake godine sudjeluje na državnom natjecanju u toj kategoriji čime iz godine u godinu to predpostavlja i 1. mjesto na županijskom natjecanju.

 

 

11.04.2014. IRENA započela petotjednu edukaciju u labinskoj srednjoj školi u sklopu IPA ADRIATIC projekta LEGEND Istarska Regionalna Energetska Agencija u suradnji sa srednjom školom Mate Blažine iz Labina i Rudarsko - geološkim - naftnim fakultetom (RGN) započela je s izvođenjem petotjedne edukacijske radionice u sklopu IPA ADRIATIC projekta LEGEND. Radionicu je 10. travnja 2014. otvorio Valter Poropat, direktor IRENA-e. U sklopu ovog edukacijskog ciklusa učenici će, između ostalog, samostalno konstruirati geotermalne energetske košare te uz pomoć studenata RGN-a i ovlaštenih instalatera projektirati i postaviti izmjenjivačko polje u parku ispred srednje škole Mate Blažine. Radionica je započeta uvodnim predavanjem o potencijalima i značajkama korištenja geotermalne energije doc. dr. sc. Tomislava Kurevije. Svim učenicima koji prođu kroz ovaj edukacijski ciklus dodijeliti će se potvrde o sudjelovanju koje će moći iskoristiti kao preporuku pri zapošljavanju.
ELEKTOTEHNIČARI
05.03.2014. Ermin Ismić županijski prvak u elektrotehnici (03.03.2014.)

U Tehničkoj školi Pula 3. ožujka održano je županijsko natjecanje iz Osnove elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici. Iz SŠMB-a sudjelovali su elektrotehničari Ermin Ismić i Toni Peruško iz II.em pod vodstvom mentora Milivoja Crvka. Ermin Ismić osvojio je 1., a Toni Peruško 4. mjesto. Uz našu školu sudjelovale su Srednja škola Zvane Črnja Rovinj, Gospodarska škola Buje, GSŠ Jurja Dobrile Pazin i Tehnička škola Pula. Za državno natjecanje iz OE i MUE koje će se održati u Čakovcu iz Istarske županije stekli su pravo:
1. mjesto Ermin Ismić, Srednja škola Mate Blažine Labin, mentor, Milivoj Crvak
2. mjesto Josip Marić GSŠ Jurja Dobrile Pazin, mentorica Ksenija Đorđević.
Već dugi niz godina kao županijski prvaci učenici naše škole i mentor Milivoj Crvak sudjeluju na državnim natjecanjima i postižu zapažene rezultate.
Čestitke učenicima, mentorima i školama za sudjelovanje na natjecanju, a posebno prvima koji će zastupati našu županiju na državnom natjecanju.
 

ELEKTROMEHANIČARI

28.02.2014. Elektromehaničari SŠMB-a najuspješniji na županijskom natjecanju
Na županijskom natjecanju u zanimanju elektromehaničar učenici SŠMB-a iz godine u godinu su najuspješniji i redovito predstavljaju našu županiji i školu na državnim natjecanjima. Ove će godine to učiniti u Korčuli pod vodstvom mentora Alena Šestaka. Prvoplasirani je Mladen Orlandini, a drugoplasirani Elvis Kopić, učenici iz III.ams razreda strukovnog usmjerenja.

Domaćin natjecanja je i ove godine bila Srednja škola Mate Blažine (aktiv elektrotehnike) koja i pruža optimalne uvjete u specijaliziranoj Školskoj radionice iz elektrostrojarstva za održavanje natjecanja u elektrotehnici, a od ostalih strukovnih škola naše županije iz tog programa sudjelovale su još samo Industrijsko-obrtnička škola iz Pule te Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina.

 

                   Labin                                               Pula                                                   Pazin
Konačni poredak nakon teorijskog i praktičnog dijela natjecanja:
1. Mladen Orlandini (Srednja škola Mate Blažine Labin) sa 102.40 bodova
2. Elvis Kopić (Srednja škola Mate Blažine Labin) sa 85.70 bodova
3. Diego Benazić (Industrijsko-obrtnička škola Pula) sa 81.40 bodova

Konačni rezultati natjecanja elektromehnaičari županijsko 2014. - pdf   Fotodokumentacija - rar archive
10.02.2014. Najava županijskog natjecanja u zanimanju elektromehaničar (28.02.2014.)
Poštovani, kao domaćini ovogodišnjeg natjecanja u zanimanju elektromehaničar dostavljamo vam sljedeće materijale:
Pravilnik natjecanja u disciplini elektromehaničar, popis škola domaćina županijskog/međužupanijskog natjecanja te popis i raspored elemenata za praktičan dio natjecanja. Teorijski dio natjecanja sastojat će se od pitanja iz Ispitnog kataloga za pomoćnički ispit. Škole koje sudjeluju na  županijskom/međužupanijskom natjecanju imaju pravo na natjecanje prijaviti 2 učenika. Škola domaćin ovogodišnjeg Državnog natjecanja u disciplini elektromehaničar je Srednja škola Petra Šegedina u Korčuli. Pozivamo vas da se za natjecanje prijavite putem VETIS-a te da nam pošaljete mail sa popisom prijavljenih učenika kako bi na vrijeme znali točan broj učenika sudionika natjecanja.
Preuzimanje:
Pravilnik natjecanja u disciplini elektromehaničar - pdf   Napomena školama sudionicima natjecanja - pdf   Raspored elemenata Korčula - jpg Popis škola domaćina županijskog/međužupanijskog natjecanja - pdf

Županijsko stručno vijeće strojarstva i elektrotehnike
27.09.2013. Na županijskom stručnom vijeću bila je obrađena tema: Obnovljivi izvori energije Predavači su bili Mirko Gašljević, dip.ing.st., Tin Brajković, dip.ing.el. i Željko Brenčić, prof.mentor. Polaznici su informirani o obnovljivim izvorima energije,njihovoj dobroj strani i pogodnostima koje pružaju. Na seminaru su demonstrirane vježbe za rad na solarnim panelima i fotonaponskim modulima koje je moguće primijeniti u praksi i u nastavi .Ova oprema koristi se u nastavi  u Srednjoj školi Mate Blažina Labin. Isto tako polaznici su se mogli informirati o radu i primjeni termokamere i analizatora kvalitete električne energije. Seminar je organiziran u suradnji sa Županijskom agencijom IRENA koja se bavi obnovljivim izvorima.
U sklopu seminara polaznici su posjetili županijsku agenciju IRENU i pogledali  izložbene eksponate.
Na seminaru je bio 31 polaznik.
Prezentacija Obnovljivi izvori energije Mirko Gašljević ing.stroj. - pdf


Nastavni materijal Predavanje i laboratorijske vježbe za tehničare za mehatroniku U nastavku donosimo predavanja i laboratorijske vježbe profesora Ivice Komadine i to za I. polugodište novog predmeta kod tehničara za mehatroniku (III.m). Pošto je za ovaj predmet predviđeno više izvora literature, a literatura nije prilagođena materijalno-nastavnim sredstvima na kojima ćemo izvoditi lab. vježbe(EPIC-1), profesor predlaže da ne morate nabavljati knjige već da ih preuzmete:  Predavanja  Mikro Upr I. pol. - rar     Laboratorijske vježbe Mikro -Upr Lab I. pol. - rar

Šk.g. 2012.-2013.
03.06.2013. Radionica i seminar o obnovljivim izvirima energije u SŠMB-u Povodom Svjetskog dana zaštite okoliša IRENA-Istarska Regionalna Energetska Agencija i SŠMB 04. i 05. lipnja 2013. organiziraju u Srednjoj školi Mate Blažine u Labinu radionicu i seminar na temu obnovljivih izvora energije - utorak 04.06. radionicu za učenike osnovnih škola, a srijeda 05.06. seminar otvoren za javnost.

Od 24. travnja do 6. lipnja 2013. održane su radionice na temu obnovljivi izvori energije. Radionice su organizirane suradnjom IRENA-Istarske Regionalne Energetske Agencije i Srednje škole Mate Blažine Labin u sklopu EU projekta SEA-R (Sustainable energy in adriatic region). Sudjelovalo je oko 300 učenika iz sljedećih škola: Tehnička škola Pula, Gospodarska škola Buje, Osnovne škole iz Labinštine: OŠ Matije Vlačića, OŠ Ivo Lola Ribar, OŠ Viromir Širola Pajo, OŠ Vladimir Nazor, OŠ Ivan Batelić, Srednja škola Mate Blažine Labin, učenici svih programa. Radionice su izvedene uz pomoć fotonaponskog edukacijskog sustava što predstavlja model sunčeve fotonaponske elektrane, a održane su u sklopu Road show-a (sajma o obnovljivim izvorima energije) te obilježavanja Svjetskog dana zaštite okoliša. 


Čišćenje plaža u Rapcu Elektrotehničari i elektromehaničari iz I.em, I.am, II.am i III.em sudjelovale su u čišćenju plaža od Prižine do Maslinice. Radi se o tradicionalnom uključivanju naših učenika u ovu akciju preko TZ Grada Labina koja se održava u proljeće već 15 godina.

 

 

 

 

22.02.2013. U SŠMB-u je postavljen i predstavljen fotonaponski edukacijski kit (model sunčeve fotonaponske elektrane) nabavljen sredstvima SEA-R projekta u kojem IRENA (Istarska Regionalna Energetska Agencija) sudjeluje kao partner. IRENA je u sklopu projekta SEA-R nabavila fotonaponski edukacijski kit HERA što je u stvari model male fotonaponske elektrane, a vrijednost opreme iznosi 31 tisuću kuna . Fotonaponski edukacijski kit služit će za potrebe održavanja laboratorijskih vježbi. Učenici elektrotehničkog usmjerenja izvođenjem vježbi imat će priliku steći praktična znanja o fotonaponskim sustavima što im može biti od velike koristi u budućnosti s obzirom na perspektivu ulaganja u fotonaponske elektrane i radna mjesta otvorena u tom sektoru. Potpisan je Ugovor o najmu opreme FOTONAPONSKOG EDUKACIJSKOG SUSTAVA sa Istarskom regionalnom energetskom agencijom do 1.11.2018. uz mogućnost korištenja opreme od strane IRENA-e za vrijeme trajanja najma, a Škola je dužna opremu čuvati u protivnom mora nadoknaditi štetu. Oprema je postavljena u Laboratoriju za energetsku učinkovitost u Školskoj radionici.

 


U Srednjoj školi Mate Blažine postavljen fotonaponski edukacijski kit - radiolabin.hr

 

20.-22.09.2012. održana je 5. nacionalna izložba mladi@inovacije u Kastvu pod pokroviteljstvom Hrvatskog saveza inovatora. Među mnogobrojnim radovima mladih inovatora Hrvatske na izložbi su sudjelovali i naši učenici Eric Žufić i Sandi Files s mentorom Komadina Ivicom  i radom  „MJERENJE TEMPERATURE SA LM35 I TOPLINSKA PROVODNOST MATERIJALA“. I na ovoj izložbi ponovili su uspjeh sa Državne smotre radova iz elektrotehnike  i računarstva 2012., te osvojili srebrno odličje.

Srebrni labinski učenici inovatori - glasistre.hr

 

 

 

Predavanja i vježbe
10.09.2012.
  Predavanja iz automatike - zip    Laboratorijske vježbe iz upravljanja - zip
Šk.g. 2011.-2012.
18.12.2011. Proizvedene prve količine električne energije iz fotonaponskih panela s krova školske radionice - pdf  14.12.2011. LABINJAN IZUMIO SAMOBALANSIRAJUĆEG MOBILNOG ROBOTA - labin.com  Leclancheov članak iz rudnika na Štrmcu -  Glas Istre
18.10.2011. Za učenike IV.e razreda elektrotehnike pripremljen je kompleks laboratorijskih vježbi sa uputama iz predmeta Automatsko vođenje procesa. Uz to je pripremljen i dio gradiva iz istog predmeta radi lakšeg razumijevanja pojedinih tema iz knjige AUTOMATIKA profesora Velibora Ravlića (pripremio: Ivica Komadina, prof.)  Predavanja iz automatike - zip    Laboratorijske vježbe automatika - zip
Šk. g. 2010.-2011.
Natjecanja, susreti i smotre
ELEKTROMEHANIČARI
31.03.2011. Raspored elemenata i shema - pdf
31.03.2011. Zadaci i rješenja - pdf
25.03.2011. Hasan Ahmić državni prvak među elektromehaničarima - ssmb.hr
23.03.2011. Bilten I. - pdf
17.03.2011. Nulti bilten - pdf
11.03.2011. Preliminarni Vremenik natjecanja - pdf
08.03.2011. Sudionici državnog natjecanja - pdf
07.03.2011. Raspored elemenata za natjecanje - pdf
Molimo sudionike dražvnog natjecanja da nam do 11.03.2011. pošalju fotografije učenika sa kratkim životopisom i imenom mentora što nam je potrebno za Bilten državnog natjecanja.
19.02.2011. Pitanja i odgovori - pdf
26.01.2011. Dopis školama domaćina školskih, županijskih/međužupanijskih natjecanja za elektromehaničare 2011. - pdf
Županijsko/međužupanijsko i državno natjecanje za elektromehaničare 2011. - pdf
Obavijest školam domaćinima županijskih/međužupanijskih natjecanja za elektromehaničare 2011. - pdf
Pravilnik za elektromehaničare 2011. - pdf  Raspored elemenata - pdf  Popis škola domaćina županijskih/međužupanijskih natjecanja za elektromehaničare 2011. - pdf
Fotogalerija:
Elektrotehnika i računalstvo - ssmb.hr