naslovna > Sport > Sportska dvorana

Sportska dvorana

Šk.g. 2018.-2019.

Korištenje dvorana Sportskg centra Franko Mileta od strane SŠMB-a:  Veljača 2019.  Siječanj 2019.  Prosinac 2018.  Studeni 2018.    Listopad 2018.  Rujan 2018.

Šk.g. 2017.-2018.

Lipanj 2018.    Svibanj 2018.    Travanj 2018.    Ožujak 2018.   Veljača 2018.   SIječanj 2018.  Prosinac 2017.   Studeni 2017.   Listopad 2017.   Rujan 2017. 

Cjenik najma Sportskog centra FRANKO MILETA - pdf


`Snovi se ostvaruju onima koji u njih vjeruju` i doista, Labin je dobio toliko željeni sportski centar -  5portal
San labinskih sportaša se ostvario-otvoren Sportski centar „Franko Mileta“ - radiolabin.hr
San se ostvario: Labinjani dobili svoj Sportski centar „Franko Mileta“ - labin.hr
Državna tajnica Janica Kostelić otvorila 10. Olimpijadu osnovnih škola Labinštine - labin.hr

Šk.g. 2016.-2017.


Kućni red sportske dvorane 2015.

Korištenje sportske dvorane od strane SŠMB-a: Veljača 2017.   SIječanj 2017.  Prosinac 2016.   Studeni 2016.   Listopad 2016.   Rujan 2016.   


15.5.2017. Svečano otvaranje nove sportske dvorane i proslava 70. obljetnice Srednje škole Mate Blažine OVDJE!


Šk.g. 2015.-2016.


11.8.2016.
Labin (napokon) dobiva sportsku dvoranu Kao što je bilo i najavljeno, nedavno je u Labinu počela rekonstrukcija stare sportske dvorane i izgradnja nove, jedna od najvećih gradskih investicija, vrijedna 25 milijuna kuna. Izgradnji se mnogi vesele, znajući da je Labin  jedan od rijetkih gradova u državi, koji koristi staru i oronulu dvoranu, izgrađenu sedamdesetih godina prošlog stoljeća...
Više na: Labin (napokon) dobiva sportsku dvoranu - 5portal.hr


                                                                          Novo pročelje sportske dvorane

29.7.2016. U ponedjeljak počinju radovi na izgradnji sportske dvorane 1. kolovoza započet će radovi na izgradnji  pomoćne i rekonstrukciji i dogradnji postojeće sportske dvorane. Radove će izvoditi labinska tvrtka De Conte, s kojima je dogovoreno da teški radovi na izgradnji pomoćne dvorane moraju biti gotovi do 5. rujna odnosno početka nove školske godine. Iako pomoćna sportska dvorana neće biti gotova na jesen, u pitanje neće doći održavanje nastave tjelesnog odgoja za srednjoškolce, kao ni treninzi i utakmice labinskih sportskih klubova. Izgradnja i rekonstrukcija sportske dvorane teška je oko 30 milijuna kuna, a financirat će se kreditom u visini od 25 milijuna kuna te proračunskim sredstvima.
 
                                                                Pomoćna dvorana
U ponedjeljak počinju radovi na izgradnji sportske dvorane - radiolabin.hr

Korištenje sportske dvorane od strane SŠMB-a:
Veljača 2016   Siječanj 2016   Prosinac 2015   Studeni 2015.   Listopad 2015.   Rujan 2015.   
Tlocrt dvorane, pristupnih poteva i plan evakuacije - pdf

Šk.g. 2014.-2015.

1.1.2015.  Sportska dvorana SŠMB-a  >  Sportska dvorana Grada Labina

12.6.2014. Idejni projekt rekonstrukcije sportske dvorane Na sjednici Školkog odbora SŠMB-a prezentiran je Idejni projekt rekonstrukcije sportske dvorane i planova uređenjavansjkog igrališta i okoliša dvorane.

Preuzimanje:
FAZE REKONSTRUKCIJE SPORTSKE DVORANE STUDiO 92 - pdf

18.1.2014. Gradonačelnik najavio: Obnova sportske dvorane 2015. godine Gradonačelnik Labina Tulio Demetlika najavio je da će cjelovita obnova dotrajale srednjoškolske dvorane započeti iduće godine na proljeće. Ova će godina, kazao je na sjednici Skupštine labinskog Saveza sportova, biti u znaku pripreme tehničke dokumentacije i osiguranja svih dozvola, a sa Županijom se već pregovara oko prenošenja dvorane i zemljišta u vlasništvo Grada, piše Glas Istre.
To je potrebno učiniti jer Grad rekonstrukciju labinskog "sportskog hrama" - izgrađenog još 1978. godine kad su legendarne "labudice", rukometašice Rudara, ušle u Prvu ligu - planira financirati kreditom, moguće i preko tvrtke koja bi se osnovala za upravljanje sportskim objektima.
- Prije obnove dvorane moguće je izgraditi onu pomoćnu na lokaciji srednjoškolskog igrališta, da se nastava tjelesnog odgoja i treninzi klubova sve vrijeme mogu normalno odvijati. Od planiranih sportskih objekata najbrže se može natkriti boćalište u Labinu, napomenuo je gradonačelnik.
Spomenuo je i da se u roku od četiri godine treba izgraditi pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom i atletskom stazom u Vinežu.
- Sportska zona Kršin je dugoročni plan; to je, budimo iskreni, financijski zahtjevan zalogaj, ne samo zbog izgradnje objekata, nego i zbog potrebe otkupa privatnog zemljišta, rekao je Demetlika za Glas Istre.

23.11.2013. Labinska sportska dvorana dobila novi semafor - 5portal

24.11.2013. Javna rasprava o Nacrtu Pravilnika o načinu osnivanja, zadaćama, djelokrugu i načinu rada školskih sportskih društava
Svrha je javne rasprave prikupiti mišljenja zainteresirane javnosti o Nacrtu prijedloga Pravilnika.
Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje eventualne načelne primjedbe i prijedloge na cjelokupni tekst, kao i konkretne primjedbe i prijedloge na pojedine članke predložene u Nacrtu prijedloga Pravilnika, uz jasna obrazloženja.
Prilozi javnoj raspravi trebaju se unijeti u za to predviđeni obrazac sudjelovanja u savjetovanju, dostupan u dnu ove stranice, a popunjeni obrazac treba dostaviti elektroničkom poštom na adresu: javnarasprava-SSD@mzos.hr
Po završetku procesa savjetovanja, svi pristigli komentari, primjedbe i prijedlozi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Ministarstva, uz obrazloženja za one koji eventualno neće biti prihvaćeni o tome zašto nisu prihvaćeni. Za dodatne upite u svezi s postupkom savjetovanja možete se obratiti na prethodno navedenu adresu elektroničke pošte.

PRAVILNIK o načinu osnivanja, zadaćama, djelokrugu i načinu rada školskih sportskih društava - pdf

24.10.2013. Tko će održavati dvoranu kada se obnovi? Zašto smo si dopustili da sportska srednjoškolska dvorana u Labinu toliko propadne, retorički se upitala resorna županijska pročelnica Patricia Smoljan na prošlotjednoj tematskoj sjednici Skupštine lokalnog Saveza sportova. Time je obilježila kolektivnu jadikovku diskutanata koji su se redom iščuđavali zbog posvemašnje zapuštenosti hrama labinskog sporta.
Dvorana sa zidovima dobrano načetima vlagom, neispravnom ventilacijom, neadekvatnim svlačionicama i sanitarnim čvorovima ispod svake razine, na sramotu je Labina. Prokišnjavao je i krov, ljetos ipak saniran udruženim snagama Grada i Županije u poslu vrijednom 942 tisuće kuna.
Iz gradske uprave najavljuju da će kroz dvije godine cjelovito sanirati unutrašnjost objekta u projektu procijenjenom na 12 milijuna kuna te natkriti vanjsko igralište. Pritom računaju na potporu Županije.
- Nastavljamo s obnovom dvorane, no bojim se da ćemo i nakon nje opet biti - na početku. Treba razmisliti o modelu održavanja budući da škola, s nedostatnim decentraliziranim sredstvima koje spušta Ministarstvo, troškove ne može podnijeti sama, primijetila je pročelnica Smoljan i pogodila u srž problema. (I. RADIĆ, GLAS ISTRE)

Dvorana će se obnoviti, ali tko će je održavati - pdf

17.10.2013. Predložena strategija poboljšanja sportske infrasturkture u Gradu Labinu Na sinoćnjoj tematskoj sjednici Saveza sportova Grada Labina posvećenoj sportskoj infrastrukturi u gradu donijet je prijedlog strategije poboljšanja sportske infrastrukture. Kratkoročni ciljevi, koji bi se trebali realizirati u sljedeće dvije godine su sanacija unutrašnje djela postojeće sportske dvorane i natkrivanje vanjskog igrališta, izgradnja pomoćnog nogometnog igrališta s umjetnom travom, osiguranje daljnjeg korištenja boćarske dvorane, nogometnog igrališta i teniskih terena u Rapcu, postavljanje rasvjete na dva teniska terena koje koristi teniski klub, spajanje vode i kanalizacije na kućicu za atletičare i sanacija prostorija jedriličarskog kluba. Srednjoročni ciljevi trebali bi se realizirati u roku od dvije do četiri godine, a dugoročni, izgradnja Sportskog centra „Kršin“ u sljedećih 4 do 7 godina. Tematskoj sjednici prisustvovali su, između ostalih Siniša Krajač, predstavnik Hrvatskog olimpijskog odbora za lokalni sport, Anton Peruško i Dario Koraca, predsjednik i tajnik Saveza sportova Istarske županije, Patricia Smoljan, pročelnica za obrazovanje i sport Istarske županije, Tulio Demetlika, labinski gradonačelnik, kao i gradski vijećnici te brojni sportaši.

Poveznice:
Radio Labin - radiolabin.hr
LC Labin.com - labin.com

23.8.2013. Novi pokrov sporstke dvorane SŠMB-a

7.8.2013. U TIJEKU RADOVI NA SANACIJI KROVA SPORTSKE DVORANE MATE BLAŽINE - labin.com

27.6.2013. NOVI KROV ZA SPORTSKU DVORANU U LABINU - labin.com

14.5.2013. U SŠMB-u potpisivanje sporazuma o sanaciji krova sportske dvorane Istarska županija i Grad Labin, na osnovi zajednički izraženog interesa, sudjelovat će u  financiranju radova sanacije pokrova lučnog krova školske sportske dvorane Srednje škole Mate Blažine Labin. Potpisivanje Sporazuma o sufinanciranju radova na sanaciji pokrova lučnog krova  školske sportske dvorane Srednje škole Mate Blažine Labin održalo se u utorak 14. svibnja  2013. u restoranu Srednje škole Mate Blažine Labin. Potpisivanju su  prisustvovati zamjenica župana Istarske županije Viviana Benussi i gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika sa svojim suradnicima.

 

Kapitalna ulaganja i investicijsko održavanje Istarske županije 2009.-2013. - pdf
Potpisan Sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji krova sportske dvorane, radovi počinju za mjesec dana - 5portal.hr
Potpisan Sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji krova sportske dvorane - radiolabin.hr
Potpisan Sporazum o sufinanciranju radova na sanaciji krova sportske dvorane SŠ Mate Blažine - gradskiportal.multilink.hr
Labin: Potpisan ugovor o sanaciji krova dvorane - glasistre.hr

19.2.2013. Patricia Smoljan: Za sanaciju objekata zatraženo 1,6 milijuna kuna - glasistre.hr

7.3.2012. Kiša je dobro došla ako ne pušta krov – glasistre.hr

Fotogalerija:

Školsko sportsko društvo DUGA - ssmb.hr