naslovna > O školi > 65. obljetnica rada

SŠMB u šk.g. 2012.-2013. obilježila 65. obljetnicu rada

SŠMB obilježava 65. godišnjicu rada

Povodom obilježavanja 65. obljetnice rada SŠMB-e se zamolbom obraća svojim pokroviteljima, partnerima, potencijalnim donatorima i sponzorima za pomoć u realiziranje projekta poboljšanja uvjeta rada uvođenjem potrebne opreme u učionice u skladu s pedagoškim standardom.

U proteklom razdoblju u uljepšavanju svojih učionica i stvaranju povoljnijih uvjeta za rad sudjelovali su i sami učenici s razrednicima i roditelji uz pomoć priloga donatora, a i sami su obavljali potrebne soboslikarske radove tijekom proljetnih i ljetnih raspusta, na čemu i ovom prilikom zahvaljujemo i donosimo fotodokumentaciju u rezultatima njihova uključivanja u projekt "Volimo SŠMB!"

 

 

Donatori, sponzori i pokrovitelji:

ZAGREBAČKA BANKA d.d. Zagreb TE PLOMIN d.o.o. Plomin

ISTARSKA TVORNICA VAPNA, Most Raša Erste&Steiermärkische Bank d.d.

GRAD LABIN  OPĆINA RAŠA

KAPRA d.o.o., Labin   i.Vem d.o.o., Pula

RIVIERA ADRIA, Poreč

HISTRIA TUBE, Podpićan
   
PINGO 2, Rabac Ljekarna ŠKOPAC-BATELIĆ, Labin
   
APOLONIA, Labin Obrt za završne radove MANČO, Cerovlje
   
Caffe bar FORUM, Labin RABAC SPORT, Rabac
   
MANTIKA, Labin Caffe bar OLIMP, Labin
   
Caffe bar RIVA, Rabac Caffe bar DOLCE VITA, Labin
   
Obrt za ugostiteljstvo TONKICA, Labin Obrt za ugostiteljstvo DUMA, Labin
 
AUTOMATIC SERVIS Buzet TECMON Kršan
 
Meridijan Wood, Labin Collegium putnička agencija, Rijeka
ROCKWOOL ADRIATIC D.O.O., Potpićan B ZONA snowboard klub, Zagreb

 


Poštovani pokrovitelji, partneri, sponzori i donatori!

Srednja škola Mate Blažine, kao nositelj obrazovnih programa u više područja rada i programa sa svojim tradicionalno kvalitetnim obrazovnim kadrom, uvijek je bila i ostala orijentirana prema potrebama društva i tržišta rada, surađujući s gospodarskom i društvenom infrastrukturom na svom području i šire, bez čije pomoći Škola ne bi postigla zacrtane ciljeve i iznjedrila nositelje našeg razvoja i budućnosti (ovdje!).
Prošlo je 65 godina od njezina osnutka i djelovanja na hrvatskom jeziku. Svojim kvalitetama Srednja se škola Mate Blažine želi čim prije uklopiti u europsku viziju Hrvatske (ovdje!). O tome govore brojna dosadašnja kao i recentna priznanja – Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta dodijelilo je Školi Ministrovo priznanje za 2000. godinu za višegodišnji «uspješan, kvalitetan i kreativan rad», a Grad Labin 2007. Povodom 50. obljetnice rada Nagradu «za posebna dostignuća u javnom, kulturnom i pedagoškom djelovanju u zemlji i inozemstvu».
Mješovita je i polivalentna škola (ovdje!)  sa svojih 70-ak zaposlenika i 500-ak učenika u više obrazovnih programa i zanimanja: gimnaziji (opća), elektrotehnici (elektrotehničar i tehničar za mehatroniku, elektromehaničar), ugostiteljstvu (konobar, kuhar), strojarstvu (automehaničar, instalater grijanja i klimatizacije), ekonomiji i trgovini (ekonomist, prodavač).
Njezina cjelokupna djelatnost odvija se na dvije lokacije i u četiri zgrade (matična zgrada, sportska dvorana, školska radionica za područje strojarstva i elektrotehnike te učenički dom u sklopu škole) na ukupnoj površini od 10.826 m2 od čega je oko 7.500 m2 školskog prostora, uza sve teže tekuće održavanje zbog svojih ograničenih materijalno-financijskih mogućnosti.
Zbog sve lošijeg stanja školskih zgrada sve više se nameće nužnost sanacije i njihove obnove kao i pripadajućih školskih prostora – sanacija stropova i parketa učionica, zamjena dotrajalog školskog namještaja i školskih ploča, zamjena dotrajale instalacije i radijatora centralnog grijanje, zamjena vanjske stolarije…
To je jedan od glavnih razloga što Vam se obraćamo ovom zamolbom.
Naši prioriteti u razvojnom planu, kojeg smo sačinili s našim učenicima i njihovim roditeljima, potpuno su usmjereni na poboljšanje osnovnih i specifičnih uvjeta rada u školi – postupnim uvođenjem nastave u specijaliziranim učionicama (tzv. „kabinetska nastava“), nabavkom potrebne informatičke opreme kako bi se osuvremenile metode rada s učenicima, koji inače pod vodstvom svojim profesora i mentora postižu zavidne rezultate na raznim županijskim, međužupanijskim i državnim natjecanjima, susretima i smotrama (ovdje!) kao i na ispitima državne mature gdje većina njih zahvaljujući zapaženom uspjehu upiše željene fakultete (ovdje!).
Obzirom da takav zahtjevan projekt ne možemo ostvariti redovnim godišnjim investicijskim održavanjima, kapitalnim ulaganjima i hitnim intervencijama preko našeg osnivača - Županije i Ministarstva znanosti, obrazovanje i sporta, jer su financijska sredstva sve oskudnija, obraćamo se i Vama, kao i dosad, cijenjeni partneru – sponzoru i donatoru, predmetnom zamolbom jer nam je neophodna Vaša materijalna i financijska potpora, naravno, u granicama Vaših mogućnosti i na način kako bi Vama najviše odgovaralo.
Srednja škola Mate Blažina je dosad, obilježavajući 50. obljetnicu objavila Spomen knjigu i tiskanom obliku. 60. obljetnicu obilježila je Spomen DVD-om čime se kompletirala brojna:   
                - foto (ovdje!)
                - video (ovdje!) i
                - tekstualna dokumentacija (ovdje!),
vezana uz dosadašnji bogati rad i život generacija učenika, profesora i ostalih zaposlenika koji su je pohađali i predano radili u njoj (ovdje!).
Obilježavajući 65. obljetnicu nastavit ćemo sa prikupljanjem vrijednog materijala kako ne bi pao u zaborav, a samoprijegoran rad i brojne aktivnosti učenika i profesora Srednje škole Mate Blažine promovirat će se mrežnih stranica Škole www.ssmb.hr svojevrsnom e-monografijom (digitalnom monografijom), koja će putem interneta svima biti dostupna. Virtualno ćemo približiti povijest i sadašnjost Škole svim zainteresiranima, a na pritom će u njoj kao i u lokalnim tiskanim i ostalim medijima biti istaknuto Vaše ime kao pokrovitelja, donatora ili sponzora našeg projekta „Kabinetske nastave“, na svečanom otvaranju školskog restorana po završetku akcije u proljeće 2013.
Vaša spremnost na potporu projektu i nazočnost na svečanom otvaranju konačno opremljenih školskih praktikuma bila bi najveća nagrada za sve sadašnje i buduće naraštaje, jer bi se stvorili toliko traženi uvjeti za kvalitetniji i sigurniji rad u Školi.
Očekujući Vaše pozitivno očitovanje, upućujemo Vam našu zahvalnost za dosadašnju, a nadamo se i buduću suradnju i pomoć.
Zahvaljujem u ime učenika, profesora i djelatnika Škole, u svoje osobno ime na razumijevanju i pozivam Vas da nam se s Vašim prilogom bilo novčanim bilo materijalnim omogućite realiziranje naših gore navedenih prioriteta.Zahvaljujemo se svima koji će na bilo koji način pridonijeli kvalitetnijem radu naše renomirane ustanove, svima koji će znanjem i umješnošću doprinijeli uspješnom odrastanju i školovanju naše mladeži.
S dužnim poštovanjem i zahvalnošću,
Ravnatelj: Čedomir Ružić, prof.

Preuzimanje:
Zamolba povodom obilježavanja 65. obljetnice rada SŠMB - pdf

Poveznice:
Srednja škola Mate Blažine traži pomoć donatora - radiolabin.hr   Obljetnice škole fotogalerija - ssmb.hr   Videozapisi škole - ssmb.hr   Osobna iskaznica škole - ssmb.hr   Školski kurikulum - ssmb.hr   Rezultati na ispitima državne mature - ssmb.hr   Rezultati na natjecanjima, susretima i smotrama - ssmb.hr   Povijest škole - ssmb.hr