naslovna > Međunarodni projekti > Škola robotike

Škola robotike

Poveznice:

Škola Robotike, Labin-zdravi grad - labin-zdravi-grad.hr

Treća Ljetna škola robotike i elektronike (22.-27.06.2014.)


24.06.2014.  Učenici SŠMB-a na Ljetnoj školi robotike u Bohinju Škola robotike, koja se dvije godine  održavala u Rapcu, ove godine se održava u Bohinju od 22. do 27. lipnja. Na Školi sudjeluje 11 učenika iz elektro usmjerenja naše škole i mentori Ivica Komadina i Davor Franković. Učenici rade u mješovitim grupama s učenicima iz Slovenije. Radionice su iz robotike, elektronike i napredne elektronike i informatike. Osim toga učenici će razgledati Bohinj, Bled i okolinu i razvijati socijalne kontakte i vještine u komunikaciji s učenicima iz Slovenije. U Bohinj su sa svojim mentorima otputovali učenici: Mario Bugarin, Ivan Mohorović, Leonardo Topčagić, Endi Turčinović, Karlo Višković, Mauro Milevoj, Ervin Ismić, Toni Peruško, Toni Vlačić, Nikola Benazić i Mateo Teskač.

Druga Ljetna škola robotike i elektronike (24.-30.06.2013.)


                                                 Fotogalerija

Od 23.6. do 29.6.2013. održana je  Druga međunarodna škola robotike i elektronike  (International summer school of robotics, electronics and computerized laboratory).  Škola je dio europskog projekta Leonardo da Vinci pod nazivom  Integrirani pristup laboratorijskoj robotici kroz fiziku InFiRo (Integrirani pristup laboratorijskoj robotici kroz fiziku).
Partneri ovog projekta su: Pedagoški fakultet Ljubljana, PMF Zagreb, Elektrotehnička škola Varaždin, Srednja škola Mate Blažine Labin, Karabuk univerzitet Turska,  AESD Rumunjska.
Na Međunarodnoj školi sudjelovala su 62 učenika iz Slovenije,  Hrvatske, Turske i Rumunjske  te tridesetak mentora. Iz Hrvatske učenici su bili iz osnovnih i srednjih škola Labinštine, Zagreba, Varaždina i Jaske.
Program škole se odvijao od ponedjeljka do subote, svakodnevno od 9 do 16.00 sati kroz vježbe iz elektronike, robotike, programiranja i upravljanja.
Učenici su radili u 6 radionica od kojih se jedna odvijala na engleskom jeziku. Tri radionice su bile istraživačkog tipa za napredne učenike.  Nastava se odvijala koristeći metodu aktivnog učenja, tako da je nastava bila prilagođena svakom učeniku.
Zadnjeg dana škole učenici su prezentirali svoje radove pred roditeljima i mentorima na materinjem i engleskom jeziku.
Cijeli projekt je financiran iz sredstava EU i sponzora iz Labina: Systec, Sinel, Grad Labin, Općine Nedešćina, Kršan,  Pićan i Raša, Histria Tube, Big Toys, TE Plomin, Holcim, ITV, Riviera Adria, Vodovod Labin i drugi.
Ovogodišnjom školom je završen projekt InFiro. Projekt se može nastaviti i slijedeće godine s obzirom da je dobivena oprema i osposbljeni mentori za rad s učenicima.

Preuzimanje:

Druga ljetna škola robotike - labinština.info

Prva Ljetna  škola robotike i elektronike (24.-30.06.2012.)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Od 24.6. do 30.6.2012. održana je Međunarodna škola robotike i elektronike  (International summer school of robotics, electronics and computerized laboratory).  Škola je dio europskog projekta Leonardo da Vinci pod nazivom  Integrirani pristup laboratorijskoj robotici kroz fiziku InFiRo (Integrirani pristup laboratorijskoj robotici kroz fiziku).

Partneri ovog projekta su: Pedagoški fakultet Ljubljana, PMF Zagreb, Elektrotehnička škola Varaždin, Srednja škola Mate Blažine Labin, Karabuk univerzitet Turska,  AESD Rumunjska.

Na Međunarodnoj školi sudjelovala su 43 učenika iz Slovenije i  Hrvatske  te tridesetak mentora iz Slovenije, Hrvatske, Rumunjske i Turske. Iz Hrvatske učenici su bili iz Labinštine i Pule. U školi su uglavnom sudjelovali učenici 7. i 8. razreda  osnovnih škola te učenici Srednje škole Mate Blažine Labin. Program škole se odvijao od ponedjeljka do subote, svakodnevno od 9 do 16.00 sati kroz vježbe iz elektronike, robotike, programiranja i upravljanja.

Detalnije informacije pogledajte na http://www.drti.si/izobrazevanje.html

Summer camp of robotics 2009 / Poletna šola robotike 2009. - youtube.com    

Poveznice:
Prva Ljetna  škola robotike i elektronike 2012.
- ssmb.hr
29.06.2012. U Rapcu se održava Ljetna škola robotike i elektronike - radiolabin.hr

Voditelj projekta, Željko Brenčić, prof.-mentor,
koordinator projekta za SŠMB Labin