naslovna > Državna matura, završni rad i pomoćnički ispit > Rezultati upisa na studije

Rezultati upisa maturanata na studijske programe

Šk.g. 2021.-2022.


28.7.2022. Maturanti u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, u ljetnom roku  se  iz naše škole upisalo   ukupno  51 učenik/učenica  na  ukupno  37  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli,  Rijeci, Zagrebu,  Veleučilištu u Rijeci, međunarodnom sveučilištu  Libertas, te internacionalnom kampusu američkog sveučilišta, RIT Croatia, u Zagrebu.

Analiza rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku prema kriteriju prioriteta, pokazala  je da su učenici u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Programe na prvom ili drugom mjestu na listi prioriteta upisalo je 46 učenika, dok je 5 učenika upisalo programe koji su bili  pozicionirani niže na njihovim listama prioriteta.

Od ukupno 67  učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole,  62  učenika je  pristupilo ispitima državne mature u ljetnom roku i to 38 učenika iz strukovnih programa (po 19 učenika iz elektrotehnike i iz ekonomije)  i 24 učenika iz gimnazijskog programa. Najveći broj učenika pisao je Hrvatski jezik na A razini (37 učenika), Engleski jezik na A razini (36 učenika) i Matematiku na B razini (41 učenik). Kada je riječ o izbornim predmetima najviše učenika je pristupilo ispitu iz Fizike (21 učenik) a onda i  ispitima iz Politike i gospodarsva, Biologije, Kemije, Informatike, Povijesti, Psihologije i  Talijanskog jezika. Uspješno je položilo sve ispite obveznog dijela 54 učenika, dok 8 učenika iz strukovnog  programa nije bilo uspješno u obveznom dijelu.

Našim maturantima čestitamo na ostvarenim rezultatima. Vjerujemo kako će  stečena znanja i vještine koje su stekli u našoj školi  koristiti i  dalje nadograđivati  na izazovnim  putevima koji su pred njima!

 

Šk.g. 2020.-2021.


9.8.2021. Maturanti SŠMB-a i ove godine u visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe (76,92% njih kao 1. izbor!) Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom roku upisali su se  na  ukupno  34  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci , Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci te Visokom učilištu Algebra.
Od ukupno 56  učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature,  52  su  stekli pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 24 učenika strukovnih  i 28 učenika gimnazijskog programa. Od toga broja njih 47 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok 5 učenika strukovnih programa nije bilo uspješno u obveznom dijelu.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 43  je upisalo neki od studijskih programa u RH, a 1 učenica nastaviti će  obrazovanje  izvan RH.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom roku upisali su se  na  ukupno  34  različitih studijskih programa na  Sveučilištu u Puli, Rijeci , Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci te Visokom učilištu Algebra.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na   studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju da su skoro svi  naši učenici upisali  studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na njihovoj  prioritetnoj listi, odnosno 82,69% (40 učenika -1. izbor, 76,92%, 3 učenika - 2.izbor, 5,77%).

Poveznice:
Postotak upisanih po izboru - pdf
Broj upisanih po izboru - pdf
Upisali po studijima - pdf
Maturanti 2021. - pdf

 

Šk.g. 2019.-2020.


2.8.2020. ANTONIA TURKOVIĆ iz Labina sto posto riješila ispit iz engleskog. "Upisala sam ono što sam htjela - FER u Zagrebu"
Na ispit državne mature iz Istarske županije ove je godine ukupno pristupilo 1.199 pristupnika. Iz gimnazija je ispitima državne mature pristupilo 471 učenika, dok ih je iz strukovnih škola pristupilo 581. Na obveznim ispitima palo je 12 učenika iz gimnazija i 183 učenika iz strukovnih škola. Ukupan broj nedovoljnih ocjena na ispitima u Istarskoj županiji je 478, a ukupni broj odličnih ocjena na ispitima je 436.349 na nekom od ispita državne mature. U moru školaraca ima i onih koji su to odradili bez greške. Uspjeh 100 postotni!
U engleskom jeziku na osnovnoj razini 100 postotni su uspjeh ostvarila je Antonia Turković iz labinske srednje škole "Mate Blažina".
- Nije bilo nimalo napeto jer sam se dobro pripremala. Zapravo osjećala sam se kao da sam pisala neki zahtjevniji ispit iz matematike, kaže Antonia koja je u Labinu pohađala opću gimnaziju.
Na državnoj maturi odabrala je hrvatski i engleski jezik na osnovnoj razini, a matematiku na višoj razini te je kao izborni predmet odabrala fiziku. Matematiku i fiziku je kontinuirano pripremalo tijekom cijele godine četvrtog razreda. Ističe da je zadnjih mjesec dana riješila sve ispite iz prethodnih godina državne mature. Oni su joj bili prioritet za studij koji je planirala upisati i uspjela - FER u Zagrebu.
- Hrvatski sam pripremila pomoću Vremeplova tjedan dana prije ispita, a engleski se nisam posebno pripremala jer se njime unače prilično dobro koristim u svakodnevnom životu. Nakon ispita premišljala sam se jesam li točno odgovorila na pitanja te me iskreno bilo strah netočnih pitanja kojih je na kraju, srećom bilo manje od očekivanog. Na ispitu engleskog jezika nisam imala nijednu grešku, što me malo iznenadilo," zadovoljno će rezultatom.
O maturi sve najbolje.
- Državna matura ostat će mi u pozitivnom sjećanju jer mi je pružala priliku da opravdam trud i znanje koje sam stekla ne samo ove godine, već tijekom cijelog srednjoškolskog obrazovanja. Podržavam koncept državne mature jer je to pravi i pravedan način potvrde stečenih znanja kroz srednjoškolsko obrazovanje, zaključila je Antonia... OPŠIRNIJE U TISKANOM IZDANJU GLASA ISTRE
(Lara BAGAR, MATURANTI IZ ISTRE BEZ GREŠKE 1, Glas Istre)
Poveznice:
MATURANTI IZ ISTRE BEZ GREŠKE (1): ANTONIA TURKOVIĆ iz Labina sto posto riješila ispit iz engleskog. "Upisala sam ono što sam htjela - FER u Zagrebu" - glasistre.hr

                                                  (Labinština.info: Norijada 2020., foto: Roberto Matković)
20.7.2020. Maturanti SŠMB-a u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe (76,54% njih kao 1. izbor!) Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom roku upisali su se  na  ukupno  39  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci , Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci, Veleučilištu VERN u Zagrebu  i RIT Croatia u Zagrebu.
Od ukupno 78 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature, 75  je  stekao pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 27 učenika strukovnih programa i 48 učenika gimnazijalaca. Od toga broja njih 69 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok 6 učenika strukovnih programa nije bilo uspješno u obveznom dijelu.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 66  je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj, a 3 učenika nije prijavilo studij u RH te vjerojatno želi nastaviti studij izvan Hrvatske.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom roku upisali su se  na  ukupno  39  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci, Veleučilištu VERN u Zagrebu  i RIT Croatia u Zagrebu.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju da su skoro svi  naši učenici upisali  studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na njihovoj  prioritetnoj  listi (62 učenika -1. izbor, 2 učenika - 2.izbor, 1 učenik  - 3. izbor 1 učenik - 4. izbor).
Čestitke na sjajnim rezultatima na završnim ispitima i državnoj maturi usprkos "krnjoj" nastavnoj godini i nastavi na daljinu te nemogućnosti da održimo maturalnu zabavu. Imate razloga za slavlje! Uspješan nastavak školovanja i puno sreće u životu žele vam vaši razrednici, profesori, stručni suradnici i ostali djelatnici Škole na čelu s ravnateljem.
(Tekst i obrada podataka: Čeda Perko, ispitna koordinatorica)
Preuzimanje:

Upisali po izboru - pdf
Upisali po studijima - pdf
Poveznica:
Maturani 2020. - ssmb

Šk.g. 2018.-2019.


18.7.2019. 71,67% maturanata upisalo studijske programe koji su bili visoko pozicionirani na njihovoj prioritetnoj listi
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom roku upisali su se  na  ukupno  40  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Osijeku, Zagrebu, Sjever (Koprivnica i Varaždin), Visokoj školi za menadžment i dizajn “Aspira“ - Zagreb, Veleučilištu u Rijeci i RIT Croatia u Zagrebu.
Od ukupno 85 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature,  81  je  stekao pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 36 učenika strukovnih programa i 45 učenika gimnazijalaca. Od toga broja njih 67 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok 14 učenika nije s uspjehom položilo sve ispite obveznog dijela i to 3 učenika gimnazije i 11 učenika strukovnih programa
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 58  je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj, 9 učenika ili nije ostvarilo pravo upisa na neki od studijskih programa u RH ili je odlučilo upisati neki studij izvan Hrvatske. Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku ostvarili pravo upisa na  ukupno  40  različitih studijskih programa Sveučilištima u Puli, Rijeci, Osijeku, Zagrebu, Sjever (Koprivnica i Varaždin), Visokoj školi za menadžment i dizajn “Aspira“ - Zagreb, Veleučilištu u Rijeci i RIT Croatia u Zagrebu
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 58 (71,67%) naših učenika upisalo  studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na  njihovoj  prioritetnoj  listi (45 učenika - 1. izbor, 8 učenika - 2.izbor, 3 učenika  - 3. izbor, 2 učenika 4. i 5. izbor).


(Čeda Perko, ispitni koordinator)
Preuzimenje:
Upisali po izboru - pdf
Upisali po studijima - pdf

Šk.g. 2017.-2018.


18.7.2018. 82,61% maturanata upisalo studijske programe koji su bili visoko pozicionirani na njihovoj prioritetnoj listi Od ukupno 86 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature 73 je steklo pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 27 učenika strukovnih programa i 46 učenika gimnazijalaca. Od toga broja njih 69 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela , dok 4 učenika nije s uspjehom položilo ispite obveznog dijela.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 57  je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj, a 12 učenika ili nije ostvarilo pravo upisa na neki od studijskih programa u RH ili je odlučilo upisati neki studij izvan Hrvatske. Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku ostvarili pravo upisa na  ukupno  39  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Sjever (Koprivnica), Zadru, Zagrebu , Tehničkom veleučilištu u Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci i Veleučilištu VERN u Zagrebu.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku ostvarili pravo upisa na studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 57 (82,61 %) naših učenika upisalo  studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na njihovoj prioritetnoj  listi (42 učenika - 1. izbor, 9 učenika - 2.izbor, 4 učenika - 3. izbor, 2 učenika - 4. izbor).

Preuzimanje:
Upisali po izboru - pdf
Upisali po studijima - pdf

Šk.g. 2016.-2017.


18.7.2017. Maturanti SŠMB-a sve uspješniji na upisima na visokopozicionirane studijske programe
(86,96%) Od ukupno 76 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature,  73 je  steklo pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i to 27 učenika strukovnih programa i 46 učenika gimnazijalaca. Od toga broja njih 69 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok je 4 učenika bilo neuspješno iz jednog predmeta.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 61  je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj, četiri  (5,80%)  je učenika upisao studij izvan Hrvatske ili odustalo od studija dok se četiri  (5,80%) učenika nije upisalo ni  na  jedan studijski program.  Oni će se pokušati upisati na neki od studijskih programa u jesenskom roku.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali 47  različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Zagrebu, DIU Libertas Međunarodno sveučilište te  Veleučilištu u Rijeci.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je čak 86,96% naših učenika upisalo  studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na njihovoj  prioritetnoj  listi (51 učenika - 1. izbor, 8 učenika - 2.izbor, 1 učenik  - 3. izbor,  samo je 1 učenik (1,45%) upisao  studijski program koji je bio  pozicioniran na 5. mjestu na prioritetnoj listi) što potvrđuje iz godine u godinu ugled koji Srednja škola Mate Blažine uživa u prosvjetnim krugovima i to kao mješovita škola (gimnazija i strukovna).
Stoga puno uspjeha i sreće u daljnjem školovanju i radu te "kapa do poda" generaciji maturanata 2016.-2017. - našem ponosu, njihovim profesorima i roditeljima!


Preuzimanje:
Upisali po izboru - pdf
Upisali po studijima - pdf
 

Šk.g. 2015.-2016.


87,01 % maturanata SŠMB-a upisalo studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na njihovoj prioritetnoj listi Od ukupno 94 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature,  83 je  steklo pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku. Od toga broja njih 80 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok je 3 učenika bilo neuspješno iz jednog predmeta.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 74 je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj, tri (3,90%)  je učenika upisao studij izvan Hrvatske dok se tri (3,90%) učenika nije upisalo ni  na  jedan studijski program.  Oni će se pokušati upisati na neki od studijskih programa u jesenskom roku.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali 51 različiti studijski program na Sveučilištima u Puli, Rijeci, Koprivnici, Zagrebu, DIU Libertas Međunarodno sveučilište,  Veleučilištu u Rijeci i Karlovcu, Visokom učilištu Effectus i RIT Croatia.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 87,01% naših učenika upisalo  studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na  njihovoj  prioritetnoj  listi (46 učenika - 1. izbor, 15 učenika - 2. izbor, 5 učenika - 3. izbor, 1 učenik 4. izbor) dok je  samo 7 učenika (9,09 %) upisalo  studijske programe koji su pozicionirani od 5. do 7. mjestu.
Čestitke i sretno na daljnjem školovanju i radu!
Preuzimanje:
Upisali po izboru - pdf
Upisali po studijima - pdf

Šk.g. 2014.-2015.

24.07.2015. 85% maturanata SŠMB-a upisalo svoje prioritetne studijske programe

Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno 40 različitih studijskih programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu i Veleučilištu u Rijeci.
Od ukupno 84 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature,  81 je  steklo pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku. Od toga broja njih 77 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok je 4 učenika bilo neuspješno iz jednog predmeta.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 66  je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj , jedan je učenik upisao studij izvan Hrvatske dok se deset  učenika (12,99%) nije upisalo. Oni će se pokušati upisati na neki od studijskih programa u jesenskom roku.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno  40  različitih  studijskih  programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci,  Zagrebu i Veleučilištu u Rijeci.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 85,71 % naših učenika upisalo studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na  njihovoj  prioritetnoj  listi (49 učenika - 1. izbor, 9 učenika - 2.izbor, 4 učenika - 3. izbor, 4 učenika 4. izbor) dok je  samo 1 učenik (1,30 %) upisao studijski program koji je na 9. prioritetu.

Preuzimanje:
Upisali po izboru - pdf
Upisali po studijima - pdf

Šk.g. 2013.-2014.

75% maturanta SŠMB-a upisalo svoje prioritetne studijske programe

Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno  36 različita studijska programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu , Veleučilištu u Rijeci te na R.I.T. Croatia.
Od ukupno 90 učenika maturanata četverogodišnjih programa naše škole koji su prijavili ispite državne mature,  84 je  steklo pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku. Od toga broja njih 80 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok je 3 učenika bilo neuspješno iz jednog predmeta, a jedan učenik nije, zbog bolesti, mogao pristupiti ispitima.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 68  je upisalo neki od studijskih programa u Hrvatskoj dok se  petnaest  učenika nije upisalo. Dio tih učenika će nastaviti studije izvan naše države, dok će dio pokušati upisati se na neki od studijskih programa u jesenskom roku.Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno  36  različita  studijska  programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu, Veleučilištu u Rijeci te na R.I.T. Croatia u Zagrebu.Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja.Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 75 % naših učenika upisalo  studijske programe koji su bili  visoko pozicionirani na  njihovoj  prioritetnoj  listi (46% -1. izbor, 21% -2.izbor, 8% - 3. izbor) dok je  10% učenika upisalo studijski program koji je na njihovoj prioritetnoj listi bio pozicioniran na višem od 3. mjesta.

Preuzimanje:
Upisali po izboru - pdf   Upisali po studijima - pdf

Poveznice:
Državna matura 2014. - ssmb.hr  Generacija maturanata 2013.-2014. - ssmb.hr

 

Šk.g. 2012.-2013.

Većina maturanata naše škole upisala je najželjeniji studij (77%)

Od ukupno 100 učenika naše škole,  koji su stekli pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku i prijavili ispite,  njih 95 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, dok je 5 učenika bilo neuspješno iz jednog ispita.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature njih 91 ih je upisalo neki od studijskih programa dok se četiri  učenika nisu upisala  u ljetnom roku. Ti se učenici mogu  prijaviti u jesenskom roku na neki od  studijskih programa na kojima je ostalo  slobodnih mjesta.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno 52 različita  studijska  programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu , Veleučilištu u Rijeci i Karlovcu te na Veleučilištu VERN i Zagrebačkoj  školi ekonomije i managementa.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja. Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 77 %  naših učenika upisalo studijske programe koji su bili na prvom mjestu njihove prioritetne liste, 13 % je onih kojima je to bio drugi izbor te 3 % onih kojima je to bio treći izbor.   Samo je 7 % učenika upisalo studijski program koji je na njihovoj prioritetnoj listi bio pozicioniran na 4. 6. i 8. mjestu.

(Tekst i obrada podataka: Čeda Perko, ispitna koordinatorica)

Preuzimanje:
Upisali po izboru - pdf   Upisali po studijima - pdf

Šk.g. 2011.-2012.

64% maturanata SŠMB-a upisalo prvi izbor studijskog programa

Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno  40 različitih studijskih  programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu te na Veleučilištu u Rijeci.
Od ukupno 55 učenika naše škole,  koji su stekli pravo pristupanju ispitima državne mature u ljetnom roku,  njih 54 je uspješno položilo sve ispite obveznog dijela, a jedan učenik zbog bolesti, opravdano, nije pristupio jednom ispitu.
Od  učenika koji su s uspjehom položili sve ispite državne mature 50 ih je upisalo neki od studijskih programa u RH, jedan je učenik upisao studij izvan Hrvatske dok se tri učenika nisu upisala  u ljetnom roku. Ti se učenici mogu  prijaviti u jesenskom roku na neki od  studijskih programa na kojima je ostalo  slobodnih mjesta.
Na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole u ljetnom su roku upisali ukupno  40 različitih studijskih  programa na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu te na Veleučilištu u Rijeci.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja.
Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju  da  je 64%  naših učenika upisalo studijske programe koji su bili na prvom mjestu njihove prioritetne liste, 22% je onih kojima je to bio drugi izbor te 8% onih kojima je to bio treći izbor. Samo je 6% učenika upisalo studijski program koji je na njihovoj prioritetnoj listi bio pozicioniran na 4. 5. i 7. mjestu.

(Tekst i obrada podataka: Čeda Perko, ispitni koordinator)

Preuzimanje:
Upisali po izbor 2012. - pdf    Upisali po studijima 2012. - pdf

Poveznice:
20.07.2012.
Antonija Zahtila prva iz matematike na državnoj maturi (B razina) - riješila ispit sa stopostotnim učinkom – labin.com
20.07.2012. Antonija Zahtila prva iz matematike (B razina) - Riješila ispit sa stopostotnim učinkom - glasistre.hr

(Tekst: Čeda Perko, ispitna koordinatorica)

Šk.g. 2011.-2012.

Čak 70% maturanata upisalo prvi izbor studijskog programa

Još jedan dokaz uspješnosti učenika i nastavnika SŠMB-a: na temelju rezultata ispita državne mature, uspjeha u srednjoj školi i dodatnih provjera koje su proveli  pojedini fakulteti, učenici naše škole upisali su ukupno 41 studijski program na Sveučilištima u Puli, Rijeci i Zagrebu te na Veleučilištu u Rijeci.
Analizom rezultata upisanih  učenika na studijske programe u ljetnom roku, prema kriteriju prioriteta, pokazalo  se da su naši učenici na temelju svojih rezultata u vrlo visokom postotku upisali  studijske programe koji su bili najviše ili vrlo visoko  pozicionirani na njihovoj listi želja.
Ove godine je ispitima državne mature pristupilo 82 učenika/ca: 43 gimnazijalaca, 25 ekonomista, 14 elektrotehničara-mehatroničara.
Rezultati o broju upisanih  po izboru pokazuju da je 70% naših učenika upisalo studijske programe koji su bili na prvom mjestu njihove prioritetne liste, 10% je onih kojima je to bio drugi izbor te 9% onih kojima je to bio treći ili četvrti izbor. Samo je 5% učenika upisalo studijski program koji je na njihovoj prioritetnoj listi bio pozicioniran  niže od 4 mjesta, a 6 % onih koji se u ljetnom roku nisu upisali.

Čestitke i uspješan nastavak školovanja!!! Nastavničko vijeće Srednje škole Mate Blažine

(tekst: Čeda Perko, ispitni koordinator)

Preuzimanje:
Upisali po izbor 2011. - pdf   Upisali po studijima 2011. - pdf

Poveznice:
Labinski maturanti upisali 41 studijski program na raznim Sveučilištima - radiolabin.hr
Uspjeh labinskih srednjoškolaca prilikom upisa studijskih programa - gradskiportal.multilink.hr
Čak 70 % labinskih maturanata upisalo prvi izbor studijskog programa - nasifoji.com

Sve o provedbi ispita državne mature - ssmb.hr   Maturanti proslavili svoj dan 2011. - ssmb.hr

Rezultati upisa na studijske programe u ljetnom roku generacije maturanata 2009./2010 - ssmb.hr
Analiza rezultata ispita državne mature 2010. - ssmb.hr

Čeda Perko, ispitna koordinatorica