naslovna > Stručno-pedagoška služba > Učenici > Radio GIVE ME A BREAK

Radijska skupina
GIVE ME A BREAK-SŠMB

GIVE ME A BREAK na Facebooku sada

GIVE ME A BREAK na Facebooku prije


        Radijske skupine GIVE ME A BREAK Radio Labina i SŠMB-a

30.01.2014. Održano drugo međužupanijsko stručno vijeće za izvannastavne aktivnosti - Radionica Radio drama u Gimnaziji i strukovnoj školi Jurja Dobrile u Pazinu s početkom u 10 sati i trajanjem do 19.00 sati. Radionica pod vodstvom Srđana Nogića, ton majstora, i redateljice Stephanie Jamicky (Nagrada hrvatskog glumišta za redateljsko ostvarenje u radio drami 2007.-2008.) sa Hrvatskog radija imala je za cilj uputiti polaznike u osnove radijskog medija, njegovu strukturu, programske smjernice, s naglaskom na izradu radiodrame, kao i drugih specifičnih radijskih formi – jingle, zvučni efekt, glazba. Interaktivnog karaktera kroz izravan rad na izboru i adaptaciji teksta, izboru i pripremi glumaca za snimanje, usvajanju tehnika snimanja i prostora, uređivanju i primjeni radijske tehnologije te montaži glazbe i efekata, polaznicima je dala cjelovit uvid u proces stvaranja radio drame. I ovoga je puta na radionici sudjelovala je radijska ekipa Srednje škole Mate Blažine i Radio Labina GIVE ME A BREAK Konstantin Porodin, Ana Zahtila i Luke Pavlinović.
(Tekst: Amneris Ružić, prof. voditeljica Županijskog stručnog vijeća za izvannastavne aktivnosti Istarske županije amneris.ruzic@gmail.com; Foto: Čedomir Ružić))


Poveznice:
Kreativni vikend u OŠ Novigrad Radijska radionica voditelj Srđan Nogić - video uradak

4.12.2013. Radijska skupina GIVE ME A BREAK na radionici u Opatiji Radijska ekipa GIVE ME A BREAK u sastavu učenika SŠMB-a Konstantina Porodina, Ane Zahtila i Luke Pavlinovića, bivšeg učenika i sada studenta Mihaela Ilića te ravnatelja Čedomira Ružića, sudjelovali su 4.12.2013. na Radijskoj i novinarskoj radionici u Opatiji u organizaciji Amneris Ružić i Marijane Trinajstić, voditeljica Županijskog stručnog vijeća za izvannastavne aktivnosti Istarske i Primorsko-goranske županije u Čitaonici i knjižnici Zora te Gimnaziji Eugena Kumičića (domaćin skupa).
 
Kroz punih 7 sati trajanja seminara 40-ak nastavnika-voditelja skupina sa svojim učenicima, članovima novinarskih i radijskih skupina srednjih škola, upoznali su se s radiom iznutra - date su im osnovne odrednice tog medija i definicije njegove svrhe. Radionica je imala za cilj uputiti polaznike u osnove radijskog medija - njegovu strukturu, programske smjernice, s naglaskom na izradu vijesti, radijske reportaže, kao i drugih specifičnih radijskih formi – jingle, zvučni efekt, glazba...
 
Radionica je bila interaktivnog karaktera pa kroz izravan rad na razvoju ideje, pisanju, snimanju sugovornika, montaže te finalizacije snimljenog materijala, polaznici su stekli uvid u proces proizvodnje određenih radijskih oblika pod stručnim vodstvom Srđana Nogića s Hrvatskog radija HRT-a.

Preuzimanje:
Prezentacija Radijska radionica - pdf
Poveznice:
Radio Labin - radiolabin.hr
Hrvatski radio - hrt.hr
Gimnazija Eugena Kumičića Opatija - gimnazija-ekumicica-opatija.skole.hr


(Tekst: Amneris Ružić, voditeljica ŽSV-a za izvannastavne aktivnosti IŽ, GSŠJD Pazin; Foto: Čedomir Ružić)

11.04.2013. Učenici Laura Višnjić i Mihael Ilić s mentoricom prof. Mirjanom Cvijin predstavljali su nas od 9.04. do 11.04. u Primoštenu na državnoj smotri Lidrano s radijskom emisijom na temu KOLIKO MLADI DANAS ČITAJU gdje su izborili ulazak među top 6 najboljih radijskih emisija u Hrvatskoj.

Spomenuti učenici već 2 godine vode srednjoškolsku emisiju GIVE ME A BREAK na valovima Radio Labina svakoga petka od 17 i 30 do 18 sati.
Čestitamo našim vrijednim maturantima Lauri Višnjić i Mihaelu Iliću i njihovoj profesorici hrvatskog jezika Mirjani Cvijin na lijepom uspjehu - nagradi za njihov višegodišnji trud i angažmanu u informiranju naših srednjoškolaca i sugrađana zabavnim radijskim emisijama petkom.

Laura Višnjić, Mihael Ilić i Mirjana Cvijin