naslovna > Kurikulum > Plavi sandučić

Plavi sandučić-sandučić povjerenja

Dragi učenici i roditelji, Plavi sandućić-sandučić povjerenja je ideja koja je nastala 1997. s sklopu rada Savjetovališta Labin-zdravi grad sa ciljem stvaranja podrške, povjerenja, prijateljstva i pružanja pomoći u rješavanju dilema za učenike i roditelje u složenom procesu odrastanja.

Od 1997.do 2006. kroz godine u kojima je Plavi sandučić djelovao, dobili smo niz korisnih prijedloga, sugestija, kreativnih  i orginalnih rješenja, ali isto tako smo pomogli mladim ljudima i njihovim roditeljima  s ciljem stvaranja otvorenije i iskrenije međusobne komunikacije.
Obraćamo se sa željom za nastavkom takvog oblika suradnje putem Plavog sandučića. Ulažemo velike napore da naša škola postane radosno mjesto učenja i mjesto u kojemu će se učenici osjećati ugodno i sigurno. Ove školske godine u fokusu našega Školskog preventivnog programa je tema: "Koracima prijateljstva do prevencije vršnjačkog nasilja", a Plavi sandučić je samo  jedna od aktivnosti u programu koja predstavlja važan i prikladan oblik komunikacije i rješavanja problema u svim situacijama koje su za vas važne. Spremni smo zajedno sa vama tražiti efikasnija rješenja vaših dilema i poteškoća.
Pišite nam o svemu što vi smatrate za potrebnim i što bi koristilo poboljšanju našeg zajedničkog rada. Da bi osigurali diskreciju, vaša pitanja i sugestije označena s zaporkom ubacite u Plavi sandučić koji se nalazi u holu škole. Odgovori pod istom zaporkom bit će objavljeni  na oglasnoj ploči kraj Plavog sandučića i na mrežnoj stranici škole www.ssmb.hr u rubrici Plavi sandučić.
Slobodno nam se stoga javite, pitajte, zaželite... Tu smo!

 
Veselimo se zajedničkoj suradnji!

(Vaš Stručni tim Školskog preventivnog programa)


Poveznice:

Projekt Labin-zdravi grad - www.labin-zdravi-grad.hr
Školski preventivni program - www.ssmb.hr
Naš put u kreiranju kvalitetne škole - www.ssmb.hr
Samovrednovanje - www.ssmb.hr
Stručni suradnik psiholog - www.ssmb.hr
Stručni suradnik pedagog - www.ssmb.hr

Preuzimanje:

Letak Plavi sandučić 2014. - pdf