naslovna > Kurikulum > Natjecanja, susreti i smotre 2015.

Natjecanja, susreti i smotre 2014.-2015.

Šk. g. 2014.-2015.

KONAČNI ZBIRNI REZULTATI NATJECANJA TE NATJECANJA, SUSRETA I SMOTRI 2015.

Statistika natjecanja 2015. SVI - pdf
Statistika natjecanja, susreti i smotre 2015. - pdf
 

REZULTATI SMOTRI I SUSRETA 2015.

22.05.2015. Matematičari SŠMB-a osvojili 2. mjesto na FESTIVALU MATEMATIKE (08.05.2015.) U organizaciji Matematičkog društva Istra 8. svibnja se u Puli u hotelu Brioni održao 10. Festival matematike na državnoj razini. U ekipnom natjecanju u kategoriji opće, jezične i klasične gimnazije ekipa SŠMB-a osvojila je visoko 2. mjesto od 22 ekipe u konkurenciji u sastavu Ana Marija Filipas, Marino Vočanec pod mentorstvom Roberte Germin Mileta te Nino Faraguna pod mentorstvom Đanija Žufića i Karmen Rabar pod mentorstvom Vesne Tupac Prosen i Đanija Žufića. Čestitke sjajnim matematičarima i njihovim mentorima koji redovito sudjeluju i postižu zapažene rezultate na tom susretu i natjecanju najboljih matematičara Hrvatske. Na slici: Karmen Rabar II.f, Nino Faraguna IV.f, Ana Marija Filipas III.f i Marino Voćanec III.o.


Ukupni rezultati u kategoriji opće, jezične i klasične gimnazije - mdi.hr
Matematičko društvo ISTRA Pula - md-istra.blogspot.com

 

 

 

 

17.05.2015. Održana XVIII. smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola (11.-13.05.2015.) Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola održana je od 11. do 13.05.2015. u Daruvaru, domaćin Tehnička škola Daruvar. Na trodnevnoj smotri okupile su se 42 hrvatske GLOBE škole kako bi proširile znanja i razmijenile iskustva. Naša ekipa u sastavu SORAJA KOS, ANTONELA GLUŠIĆ i ANTONIO ZULIJANI pod vodstvom mentorice Olivere Tadić na natjecanju u poznavanju globe protokola osvojila je 10 mjesto. Na smotri su se predstavili i projektom „BIOPROČIŠĆIVAČ“ za što su pohvaljeni. Mentori za projekt bile su i Čeda Perko i Mira Hrvatin. Čestitke našim učenicama i učeniku te mentorima s kojima je iz godine u godinu zajamčen uspjeh na državnoj razini natjecanja i smotri i susreta!

15.05.2015. 47 učenika SŠMB-a sudjelovalo na ovogodišnjim susretima i smotrama u 2015. Na provedenim ovogodišnjim smotrama i susretima gradske, županijske, međužupanijske, državne i međunarodne razine sudjelovalo je 47 učenika. Pet učenika na dvije smotre, a jedan učenik na 3 smotre. Čestitke učenicima i mentorima!
Zbirna statistika smotri i sureta 2015. - pdf
Rezultati međunarodnih susreta i smotri - pdf
Rezultati državnih smotri i susreta - pdf
Rezultati međužupanijskih smotri i susreta - pdf
Rezultati županijskih smotri i susreta - pdf
Rezultati školskih i gradskih smotri i susreta - pdf

REZULTATI NATJECANJA 2015.

06.05.2015. Na državnim natjecanjima u kategoriji srednjih škola iz 2 predmeta natjecalo se 4 učenika SŠMB-a Naši su učenici postigli slijedeće rezultate: jedan je učenik osvojio je 6., jedan 7. mjesto,  jedan učenik 10. i jedan učenik 16. mjesto na državnim natjecanjima. Šestoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je iz Osnova i mjerenja u elektrotehnici ENDI TURČINOVIĆ 2.EM (mentor - Milivoj Crvak, prof.). Sedmoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz tehničar za mehatroniku DINO NEGOVANOVIĆ 4.EM (mentor - Ivica Komadina, prof.), Desetoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola su: iz tehničar za mehatroniku JOSIP LIZZUL  4.EM (mentor - Ivica Komadina, prof.). Šesnaestoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je iz Osnova i mjerenja u elektrotehnici MARIO BUGARIN 2.EM (mentor - Milivoj Crvak, prof.). Čestitke našim vrijednim učenicima elektrotehnike i računalstva i njihovim već tradicionalno uspješnim mentorima!

   Mario Bugarin, Milivoj Crvak, prof., Endi Turčinović                             Dino Negovanović, Ivica Komadina, prof.
Rezultati državnih natjecanja - pdf    Zbirna statistika državna natjecanja - pdf

16.04.2015. 17 učenika SŠMB-a na županijskim natjecanjima osvojila prvo mjesto (do 31.03.2015.) Ove godine na županijskim natjecanjima iz 12 predmeta natjecalo se 95 učenika SŠMB-a, 46 učenika na jednom, 19 učenika na dva, 2 učenika na tri, 1 učenik na pet natjecanja. Sedamnaest njih je osvojiilo 1. mjesto, osam 2. mjesto, a dvadeset tri učenika osvojilo je 3. mjesto  Čestitke uspješnim učenicima i mentorima!
Rezultati županijskih natjecanja - pdf    Zbirna statistika županijskih natjecanja - pdf

Poštovani ravnatelju g. Ružić, u ime UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu,  te svoje osobno svim učenicama i učenicima, mentorima i Vama,  upućujem iskrene čestitke na ostvarenim rezultatima županijskih natjecanja. Svima Vama želim uspješan završetak školske godine. (Patricia Smoljan, pročelnica UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije)

Poštovana pročelnice, gđo Smoljan, zahvaljujemo Vam na čestitkama i lijepim riječima. Svaki naš uspjeh rezultat je Vašeg predanog rada i stalne potpore koju nam dajete zajedno sa svojim suradnicima. S poštovanjem (Čedomir Ružić, ravnatelj SŠMB-a)

26.02.2015. Čak 127 učenika sudjelovalo na školskim natjecanjima u SŠMB-u Na održanim školskim natjecanjima u SŠMB-u sudjelovalo je 127 učenika iz sveukupno 14 predmeta (najviše iz biologije, geografije, kemije i engleskog jezika). Svim učenicima i njihovim mentorima zahvaljujemo na sudjelovanju i na postignutim rezultatima. U nastavku donosimo i konačne rezultate natjecanja održanih na školskoj razini i  rezultate na dosad održanim županijskim natjecanjima:
Rezultati školskih natjecanja 2015. - pdf   Zbirna statistika školskih natjecanja - pdf   Rezultati školskih/gradskih susreta i smotri - pdf Rezultati županijskih natjecanja do 25.02.2015. - pdf

Novosti

03.03.2015. Elektrotehničari SŠMB-a osvojili 1. i 2. mjesto na županijskom natjecanju (02.03.2015.) Na županijskom natjecanju iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici održanom u Tehničkoj školi u Puli 2. ožujka Endi Turčinović, II.e elektrotehničar, osvojio je prvo mjesto, a Mario Bugarin, II.m tehničar za mehatroniku drugo, sve pod vodstvom mentora Milivoja Crvka, profesora elektrotehnike, čime su stekli pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će se održati u Vinkovcima 29. i 30. travnja. Time se nastavlja dugogodišnji niz uspjeha naših učenika i mentora iz područja elektrotehnike i računalstva. Čestitamo pobjednicima i poželimo im puno uspjeha na državnom natjecanju.

 

28.02.2015. Nikola Benazić 1. na županijskom natjecanju iz fizike (23.02.2015.) Srednja škola Zvane Črnje u Rovinju je 23.02.2015. bila domaćin županijskog natjecanja iz fizike za osnovne i srednje škole.  Natjecalo se ukupno 39 učenika srednjih škola u četiri skupine po razredima. U 3. skupini (natječu se učenici trećih razreda gimnazija i četvrtih razreda četverogodišnjih  strukovnih škola) 1. mjesto je osvojio naš učenik Nikola Benazić (IV.e razred elektrotehnike). U istoj kategoriji je Nino Belušić (učenik 3.f razreda opće gimnazije) osvojio 6. mjesto. Mentor učenika je Nedeljko Mandić. U 2. skupini (natječu se učenici drugih  razreda gimnazija i trećih  razreda četverogodišnjih strukovnih škola) Ermin Ismić (III.e razred elektrotehnike)  je osvojio 4.  mjesto. Mentor učenika je Željko  Brenčić. Čestitamo mentorima i učenicma na postignutim rezultatima.


28.02.2015. Instalateri grijanja i klimatizacije SŠMB-a 5. na međužupanijskom natjecanju (20.02.2015.) Na međužupanijskom natjecanju za zanimanje instalater grijanja i klimatizacije, koje je održano u Zagrebu u Školi za montažu instalacija i metalnih konstrukcija 20.02.2015. učenici naše škole Emanuel Grgić III.ams i Luka Klobas II.ams u konkurenciji 9 škola iz 7 županija osvojili su 5. mjesto. Natjecanje se sastojalo iz praktičnog i teoretskog dijela. U praktičnom dijelu učenici su morali spajati bakrene cijevi, te izvršit provjeru na nepropusnost spoja. U teoretskom dijelu učenici su odgovarali na 20 pitanja. Zbrajanjem rezultata dobio se konačan poredak škola. Postignutim rezultatom možemo biti zadovoljni jer su se iza nas plasirale ekipe iz velikih centara. Mentori učenicima na natjecanju bili sa nastavnici Igor Zulijani i Elvis Miletić. Čestitamo mentorima i učenicima na postignutom rezultatu. Zahvaljujemo se tvrtkama koje su pomogle donacijama za pripremu i sudjelovanje učenika: STROJAR, SINEL, QUALICH i TERMOALBONA te Upravnom odjelu za obrazovanje, sport i tehničku kulturu za sufinanciranje putnih troškova učenika i mentora.
Rezultati natjecanja - pdf   Fotogalerija - ss-montazainstalacijaimetkonstrukcija-zg.skole.hr

20.10.2014. Učenici SŠMB-a na zavičajnom kvizu Krasna zemljo (10.10.2014.) I ove godine učenici Srednje škole Mate Blažina sudjelovali su na zavičajnom kvizu „Krasna zemljo – Meraviglioso Paese”. Natjecanje se održalo 10. listopada u Puli, a domaćin je bio OŠ Tone Peruško. Ovogodišnja tema kviza bila je iz razdoblja Prvog svjetskog rata pa je i sam zavičajni kviz uvršten u edukativne programe projekta “1914. Puna je Pula/Pola gremita”, s područja Istarske županije. Učenici su se natjecali u paru, a samo natjecanje odvojeno je testovima znanja i terenskim radom. Natjecanje je organizirano u dvije kategorije, za učenike osnovne škole te za učenike srednjih škola. Učenici 4. razreda gimnazije Luka Pavlinović i Nino Faraguna osvojili su 4. mjesto pod mentorstvom profesorice povijesti Dijane Muškardin. Čestitamo mentoricii učenicima na postignutom rezultatu
Više na stranicama zavičajnog kviza: www.krasna-zemljo.info

 

07.10.2014. Nikola Benazić - zlatan na Izložbi mladih inovatora u Kastvu Od 18. do 20. rujna 2014.  učenik Nikola Benazić iz IV.e (elektrotehničar) razreda sudjelovao je sa svojim mentorom Ivicom Komadinom na 7. izložbi mladih inovatora u Kastvu na kojoj je bilo izloženo četrdesetak radova i inovacija  iz cijele Hrvatske.Nikola je s radom pod nazivom „Teleautomatika za kuću“ dobio zlatno odličje čime je ponovio uspjeh s državne smotre radova elektrotehnike i računarstva održane na FER-u Zagreb prošle školske godine. Čestitke sjajnom učeniku i mentoru. Vrijedni je Nikola ovog ljeta dobio novčanu nagradu od tri tisuće kuna od Općine Pićan OVDJE!.

"Poštovani ravnatelju, sa željom da se Nikoli uložen trud vrati na način sa kojim će biti zadovoljan, upućujem iskrene čestitke njemu, mentoru i Vama. Lijepo je imati ovako pametne, mlade ljude." (Patricia Smoljan, pročelnica, UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije)

Poveznica:
RADIO LABIN, Mikrofon u sredini, Branka Gladović s Nikolom Benazićem, Ivicom Komadinom i Čedomirom Ružićem - ssmb.hr

 

Natjecanja, susreti i smotre do 2015.

Natjecanja, susreti i smotre do 2015. - ssmb.hr