naslovna > Kurikulum > Natjecanja, susreti i smotre 2016.

Natjecanja, susreti i smotre 2015.-2016.

Šk. g. 2015.-2016.


Novosti


NAŠE ZVIJEZDE NATJECANJA, SUSRETA I SMOTRI 2016. Na školskoj razini sudjelovalo je u natjecanju iz znanja 159 učenika (jedan učenik iz 5 predmeta). Na županijskim natjecanjima iz 14 predmeta natjecalo se 89 učenika (69 učenika na jednom, 17 učenika na dva, 2 učenika na tri, 1 učenik na četiri natjecanja). Na državnim natjecanjima iz 9 predmeta natjecalo se 13 učenika (1 učenik na 2 natjecanja). Na međunarodnim natjecanjima iz 2 predmeta natjecalo se 3 učenika.
Preuzimanje:
Zvijezde natjecanja, susreta i smotri 2016. - pdf    Profesori-mentori natjecanja susreta i smotri 2016. - pdf
Poveznice:
I ove školske godine učenici labinske srednje škole uspješni na natjecanjima - radiolabin.hr

Prijem kod Župana 2016.
 

U ponedjeljak 4. srpnja 2016. u prostorijama Circola u Puli župan Valter Flego i pročelnica za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan upriličili su svečani prijem za učenike, mentore i ravnatelje osnovnih i srednjih škola i učeničkih domova Županije istarske koji su osvojili PRVO mjesto na državnim natjecanjima u šk.g. 2015.-2016. Naše je ovogodišnje laureate predvodio ravnatelj Čedomir Ružić, mentorica Alida Blašković Koroljević sa svojom učenicom Alison Ivašić, prvakinjom natjecanja iz vizualnih umjetnosti i dizajna te mentorice iz njemačkog jezika Elvijana Frančula Tenčić i Kristina Radović Miletić sa učenicom Adrianom Miletić pobjednicom ovogodišnjeg talent-show "Max sucht den Superstar" . Ponosimo se vama! Čestitke!!!

Istarski župan Valter Flego nagradio je 77 istarskih učenika i 24 mentora za osvojena prva mjesta na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima i na sportskim natjecanjima. U prigodnom govoru istaknuo je važnost postignutih rezultata te pozvao učenike da nastave širiti znanje i da se bave sportom, jer će tako sutra biti u mogućnosti birati poslove koji su im primjereniji. Naglasio je da će Županija nastojati omogućiti sportsku i školsku infrastrukturu, ali i ljude koji su važniji od građevina. Na koncu se zahvalio svima koji rade s učenicima, od mentora, profesora i roditelja.
Na državnim natjecanjima po pojedinim predmetima natjecalo se 97 učenika srednjih škola i 175 iz osnovnih škola, a na sportskim natjecanjima 7.940 učenika, od toga ih je 161 nastupilo na državnim natjecanjima. Nagrađeno je 18 srednjoškolaca, najviše njih iz Buja (8), potom iz Pule (3), te po dva iz Labina, Pazina i Rovinja i jedan iz Poreča.
Preuzimanje:
Popis državnih prvaka osnovnih i srednjih škola Istarske županije - pdf

Oskar znanja 2016.

 
17.6.2016. Alison Ivašić i Alida Blašković Koroljević nagrađene Oskarom znanja za š.g. 2015.-2016. (16.6.2016.) Na svečanosti  održanoj 16. lipnja 2016. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu najznačajnija priznanja u obrazovanju dobilo je 345 učenika i 220 mentora. Među njima su državne prvakinje iz vizualnih umjetnosti i dizajna naša učenica Alison Ivašić i njezina mentorica Alida Blašković Koroljević.
 
Alison u pratnji mentorice i njezinih roditelja i sestre
Poveznice:
Državni i međunarodni prvaci nagrađeni Oskarom znanja - azoo.hr

Konačni rezultati međunarodnih natjecanja 2016. 
Na međudržavnom natjecanju natjecalo se 3 učenika. 
Našoj učenici  pripalo je posebno priznanje na međudržavnom natjecanju Juvenes translatores u kategoriji srednjih škola: iz predmeta engleski jezik, EMILIA KANCIANI 4.O (mentor-prof. Karla Golja Milevoj)
Naši su učenici postigli četvrto mjesto na međudržavnom natjecanju u kategoriji srednjih škola: iz predmeta mehatronika za tehničare za mehatroniku ROBERTO ORLANDINI 3.EM  i  LUKA PASTORČIĆ  3.EM (mentor-prof. Ivica Komadina). 
Konačni rezultati međunarodnih natjecanja 2016. - pdf  Zbirna statistika međunarodnih natjecanja 2016. - pdf

Konačni rezultati na državnim natjecanjima 2016.
Na državnim natjecanjima u kategoriji srednjih škola iz 9 predmeta natjecalo se 13 učenika. Naši su učenici postigli slijedeće rezultate: 2 učenika osvojiloje prvo mjesto, 4 učenika drugo mjesto,  1 učenik treće, 1 učenik šesto, 3 učenika sedmo i 3 učenika deseto i više mjesto na državnim natjecanjima.
Prvoplasirana učenica na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2016. ALISON IVAŠIĆ 4.O (mentor-prof. Alida Blašković Koroljević) i iz njemačkog jezika TALENT SHOW „Max sucht den Superstar“talent show ADRIANA MILETIĆ 3.O (mentorice – prof. Elvijana Frančula Tenčić i prof. Kristina Radović Miletić).
Drugoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz osnova informatike KARLO FRANKOLA 1.O (mentor-prof. Eler Diminić ),iz globe škola EMILI ŠEGON 3.F, KARMEN RABAR 3.F, VILIJAM VOJIĆ 3.F (mentori - prof. Mira Hrvatin i Olivera Tadić )
Trećeplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz matematike KARLO FRANKOLA 1.O (mentor-prof. Ticijana Šumberac )
Šestoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz povijesti ADEM MAHMIĆ 2.EM (mentor-prof. Sanja Gregorinić)
Sedmoplasirani učenici na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola su: iz povijesti – samostalni rad NIKOL KATIČIĆ 4.F i NIKOLINA ZAHTILA 4.F (mentor-prof. Dijana Muškardin), iz elektromehaničara DINO KURALIĆ 3.AS ( mentor-prof. Davor Franković)
Desetoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz tehničar za mehatroniku LUKA PASTORČIĆ  3.EM (mentor-prof. Ivica Komadina), 
Trinaestoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz tehničar za mehatroniku MARIO BUGARIN  3.EM (mentor-prof. Ivica Komadina), 
Dvadesetdrugoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz osnova i mjerenja u elektrotehnici ANTONIO KORŠA 2.EM (mentor-prof. Milivoj Crvak) 
Konačni rezultati državnih natjecanja 2016. - pdf  Zbirna statistika natjecanja 2016, - pdf   Zibrna Statistika državnih natjecanja 2016. - pdf

Konačni rezultati susreta i smotri 2016.
Konačni rezultati školskih i gradskih susreta i smotri 2016. - pdf   Konačni rezultati županijskih smotri i susreta 2016. - pdf   Konačni rezultatati međužupanijskih susreta i smotri 2016. - pdf   Konačni rezultati državnih smotri i susreta 2016. - pdf   Konačni rezultati međunarodnih smotri i susreta 2016. - pdf   Statistika susreta i smotri 2016. - pdf   Zbirna statistika susreta i smotri 2016. - pdf

5.6.2016. Adriana Miletić iz SŠMB-a pobjednica talent-showa "Max sucht den Superstar"  3.6.2016. u Gospodarskoj školi Varaždin uspješno je održan talent-show "Max sucht den Superstar" (Max traži zvijezdu), a najboljom od najboljih pokazala se Adriana Miletić, gimnazijalka III.o razreda Srednje škole Mate Blažine pod mentorstvom Elvijane Frančula Tenčić, njezine profesorice njemačkog jezika i u pratnji profesorice Kristine Radović Miletić. Adriana se predstavila pjesmom „Träume sind für alle da“ (Snovi postoje za svih). Svojim upečatljivi u Varaždinu nastupom i svojim anđeoskim glasom apsolutno je očarala i žiri i publiku. Odluka je bila jednoglasna. Adriana je ponijela titulu pobjednice "Maxa II". Dobila je najviše ocjene stručnog žirija te nagradu varaždinske putničke agencije „Galileo travel” - izlet u Gardaland za dvije osobe, kao i posebnu nagradu „Školske knjige”. 
(Tekst: Elvijana Frančula Tenčić, prof. tekst i foto: Kristina Radović Miletić, prof.)  
Preuzimanje:
Prezentacija sudjelovanje Adriane na Talent-showu - pdf
Poveznice: 
Adriana Miletić iz Labina pobjednica talent-showa "Max sucht den Superstar" - varazdinski.rtl.hr
Aktiv stranih i klasičnih jezika - ssmb.hr

 

 

13.5.2016. GLOBE ekipa SŠMB-a postigla zapažen uspjeh na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola (10.5.-12.5.) Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2016. održana je od 10. do 12. svibnja 2016. u Zadru.  Domaćin je bila Osnovna škola Šime Budinića. Na smotri i natjecanju sudjelovalo je 25 osnovnih i 14 srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske. Iz regionalnog GLOBE centra Labin pozvane su 2 škole: Srednja škola Mate Blažine Labin i Prirodoslovna i grafička škola Rijeka. Obje su škole postigle  zapažene rezultate. 
Naša je škola dobila priznanje za iznimno uspješan istraživački projekt pod nazivom „Neka naša Istra blista  ali ne po noći - II. dio“, a mentorice na projektu bile su profesorice Mira Hrvatin i Olivera Tadić.
GLOBE ekipa naše škole u sastavu učenika trećega  razreda gimnazije Karmen Rabar, Emili Šegon i Viliam Vojić, u pratnji mentorice profesorice Olivere Tadić, osvojila je visoko 2. mjesto na orijentacijskom natjecanju u kategoriji 14 srednjih škola. Čeda Perko, voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća programa GLOBE, sudjelovala je na natjecanju u svojstvu člana državnog povjerenstva. 
Prezentacija Neka naša Istra blista,ali ne po noći! - pdf     GLOBE priznanje Projekt - pdf     GLOBE priznanje Natjecanje - pdf

  
2.5.2016. Alison Ivašić prva na državnom natjecanju iz vizualnih umjetnosti i dizajna (27.4.2016.) Alison Ivašić, učenica četvrtog razreda gimnazije Srednje škole Mate Blažine, osvojila je skulpturom "Val"  prvo mjesto na državnom natjecanju iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2016. održanom u Školi za primijenjenu umjetsnot i dizajn u Puli. Skulptura je načinjena od žice koja ritmom oblika gradi dinamičan uzlazno-silazni odnos. Takav smjer kretanja stvara crte u prostoru koje se nižu u val. Penju se i padaju simbolizirajući udah i izdah, ritam srca (EKG nalaz na podnožju), život i smrt. Minimalnim dijalozima postavljaju teška životna pitanja (bijele i crne ribice). Sva je nepredvidivost i složenost života u toj igri valova. S lakoćom se krećemo kroz izazove i šaljemo poruke onima koji čuju: Diši... diši... udahni... udahni... Izdahni. Mentorica joj je Alida Blašković Koroljević. Čestitke državnim prvakinjama!

2.5.2016. Naši povjesničari osvojili 6. i 7. mjesto na državnom natjecanju iz povijesti (25.-27.4.2016.) Državno natjecanje iz povijesti  održano je  od 25. do 27. travnja 2016. u Vinkovcima. Škola domaćin bila je OŠ Ivana Mažuranića. Na natjecanje je pozvano 85 učenika/učenica zajedno s njihovim mentorima/mentoricama. Natjecanje je bilo organizirano u šest ispitnih skupina podijeljenih prema nastavnom gradivu povijesti od 7. razreda osnovnih škola do 4. razreda srednjih škola. Osim toga, učenici srednjih škola natjecali su se u kategoriji "Samostalni istraživački radovi".
Od Istarske županiije Srednja škola Mate Blažine bila je jedini predstvanik i to s troje učenika i dvije mentorice. Učenice 4. razreda gimnazije Nikol Katičić i Nikolina Zahtila u kategoriji "Samostalni istraživački radovi" svojim radom "Zbrinjavanje gladne Labinske djece u vrijeme Prvog svjetskog rata" osvojile su 7. mjesto pod vodstvom mentorice Dijane Muškardin. Učenik 2. razreda elektrotehnike Adem Mahmić u kategoriji 4. razreda srednje škole osvojio je 6. mjesto pod vodstvom mentorice Sanje Gregorinić. 
Poveznica:
"Zbrinjavanje gladne Labinske djece u vrijeme Prvog svjetskog rata" - prezi
 

12.4.2016. Labinski srednjoškolci uspješni na državnom Lidranu 2016. (6.-8.4.2016.) Državna smotra literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva – LiDraNo 2016. -  za srednje škole održala se u Šibeniku od 6. do 8. travnja 2016. u organizaciji Agencije za odgoj i obrazovanje.
Državno povjerenstvo na ovogodišnju je smotru pozvalo i učenike Srednje škole Mate Blažine Labin. U kategoriji samostalnih novinarskih radova, na državnoj smotri predstavljen je rad "Za broncu trebalo je znoj prolijevati" učenice Ane Brenčić te radijska emisija "Neka ne ostane šutnja" čiji su autori učenici: Sanela Isanović, Konstantin Porodin i Ana Brenčić. Mentorica svim učenicima bila je profesorica Ana Paliska.
U prekrasnom Solarisu učenici su dobili priliku družiti se sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske te se upoznati s njihovim stvaralaštvom. Također, dobili su smjernice za daljnji rad, a što je najvažnije, nadahnuće i želju za daljnjim kreativnim radom jer to je ono što Lidrano kao mali kreativni pogon čini – nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Čestitke!
Za broncu trebalo je znoj prolijevati - novinarski rad
Neka ne ostane šutnja - radijska emisija (uskoro preko YouTuba)


9.04.2016. Karlo Frankola osvojio 3. mjesto na državnom natjecanju iz matematike (4.-6.4.2016.) Karlo Frankola, učenik I.o razreda opće gimnazije, pod vodstvom mentorice Ticijane Šumberac nakon osvojenog prvog mjesta na školskom i županijskom natjecanju iz matematika labinsku je srednju školu predstavljao i na državnom natjecanju iz matematike koje se održao od 4. do 6. travnja u Primoštenu. I ovog je puta, nakon informatike, bio izrazito uspješan i osvoji je treće mjesto. Karlo je i prije bio uspješan u matematici, Njegov talent je prepoznati već u osnovnoj školi – OŠ Ivan Batelić Raša, koju je uspješno predstavljao u 7. i 8. razredu na županijskim natjecanjima.
Za uspjeh kakav je Karlo postigao na natjecanju iz matematika potreban je talent ali i upornost i mnogo vježbanja. Naime, zadaci sa natjecanja bitno se razlikuju od onih školskih. Puno su zahtjevniji tako da se na natjecanju pet zadataka rješava puna četiri sata.
Karlo je inače vrlo skroman i uz sudjelovanje na 4 županijska i dva državna natjecanja redovito izvršava sve školske obaveze i u svemu je uspješan.
Čestitke učeniku i mentorici!!!

8 UČENIKA SREDNJE ŠKOLE MATE BLAŽINE LABIN NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA OSVOJILO PRVO MJESTO Na županijskim natjecanjima iz 14 predmeta natjecalo se 89 učenika, 69 učenika na jednom, 17 učenika na dva, 2 učenika na tri, 1 učenik na četiri natjecanja (Karlo Frankola 1.o  - natjecao se  iz kemije, fizike, informatike i matematike).
Osam učenika naše škole osvojilo je 1. mjesto, od toga 7 učenika iz jednog predmeta, 1 učenik iz dva predmeta, dvanaest učenika osvojilo je 2. mjesto, trideset jedan učenik osvojilo je 3. mjesto na županijskim natjecanjima.
Konačni rezultati županijskih natjecanja - pdf  Zbirna statistika županijskih natjecanja - pdf

21.03.2016. Karlo Frankola osvojio 2. mjesto na državnom natjecanju iz osnova informatike (18.3.2016.)

 

Državno natjecanje iz informatike održalo se od 15. do 18. ožujka 2016. u Primoštenu u Hotelu Zora. Sudjelovali su učenici osnovnih i srednjih škola, a mogli su se natjecati u ukupno 3 kategorije: algoritmi, osnove informatike i razvoj softvera. 
Naš učenik Karlo Frankola iz 1. razreda opće gimnazije u SŠMB-u plasirao se na državno natjecanje u kategoriji Osnove informatike pod vodstvom mentora Elera Diminića. Nakon konačne objave rezultata na državnom natjecanju u pratnji Alise Kos, profesorice informatike, koja je zamijenila kolegu Elera Diminića (nalazio se na studijskom putovanju u Belgiji), Karlo Frankola je postigao izniman uspjeh s 93% riješenost testa s čime je zasluženo osvojio 2. mjesto u kategoriji općih gimnazija i 3. mjesto u zbiru svih srednjih škola na području RH. 
Čestitke učeniku i mentorima!!!

 

 

 


Rezultati županijskih natjecanja, susreta i smotri do 9.3.2016.

10.3.2016. Veliki uspjeh učenika i profesora SŠMB-a na županijskim natjecanjima Učenici SŠMB-a na županijskim natjecanjima do 9.3. zabilježili su velike uspjeh: 1. mjesto osvojilo je 8 učenika, 2. mjesto 2 učenika, a 3. mjesto 27 učenika od toga 23 u sportu. Najuspješniji među njima je učenik Karlo Frankola koji je županijski prvak u matematici i informatici (pozvan na državno natjecanje iz osnova informatike).

Učenici i mentori koji su na županijskim natjecanjima osvojili jedno od prva tri mjesta:

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je 8.3.2016. u SŠ Mate Blažine – Labin, naš učenik 2. razreda elektrotehnike ADEM MAHMIĆ osvojio je 1. MJESTO u kategoriji četvrtih razreda gimnazije (mentorica Sanja Gregorinić), učenice 4. razreda NIKOL KATIČIĆ i NIKOLINA ZAHTILA osvojile su 1. MJESTO u kategoriji samostalni istraživački radovi (mentorica Dijana Muškardin): Više na: Aktiv društvene skupine predmeta - ssmb.hr

        Sanja Gregorinić i Adem Mahmić                         Dijana Muškardin, Nikol Katičić i Nikolina Zahtila
Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika održano je 4.3.2016. u OŠ Vladimir Nazor – Rovinj, naša učenica 3. razreda KARLA ZUPIČIĆ osvojila je 3. MJESTO (mentorica Branka Komljenović):

               ​Karla Zupičić i Branka Komljenović
Županijsko natjecanje u rukometu – mladići održano je 4.3.2016. u SŠ Zvane Črnje – Rovinj, naši učenici MATEJ MUCIĆ, TONI ŠTINGL, DOMINIK MUSTAĆ, TEDI ŠTUCIN, KARLO BANOVIĆ, MATE RUŽIĆ, MARIN DUKIĆ, VANJA ŠEHIĆ, ALTIN MEHMETI, NOEL ARDALIĆ, FRAN MILETA, MATEJ VIŠNJIĆ i KARKLO ŠTUCIN osvojili su 3. MJESTO (mentorica Ljiljana Štingl).
Županijsko natjecanje iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici održano je 29.2.2016. u Tehničkoj školi Pula, naš učenik 2. razreda ANTONIO KORŠA osvojio je 1. MJESTO (mentor Milivoj Crvak):

              Antonio Korša i Milivoj Crvak
Županijsko natjecanje iz geografije održano je 29.2.2016. u SŠ Mate Balote  - Poreč, naš učenik 3. razreda VILIAM VOJIĆ osvojio je 3. MJESTO (mentorica Karmen Diminić Milevoj):

           Ivana Knapić (8. mjesto) i Viliam Vojić
Županijsko natjecanje za elektromehaničare održano je u SŠ Mate Blažine – Labin, naš učenik 3.razreda DINO KURALIĆ isvojio je 1. MJESTO, a MATEO TENČIĆ, također učenik 3. razreda osvojio je 2. MJESTO (mentor Davor Franković):

      Dino Kuralić, Mateo Tenčić i Davor Franković
Županijsko natjecanje iz engleskog jezika održano je 24.2.2016. u OŠ Tone Peruško Pula, naša učenica 4. razreda EMA MILETIĆ osvojila je 3. MJESTO (mentorica Tatjana Buršić).

                  Ema Miletić i Tatjana Buršić
Županijsko natjecanje iz matematike održano je 23.2.2016. u Gimnaziji Pula, naš učenik 1. razreda KARLO FRANKOLA osvojio je 1. MJESTO (mentorica Ticijana Šumberac), učenik 2. razreda PETAR ALILOVIĆ osvojio je 3. MJESTO (mentorica Roberta Germin Mileta):

                           Karlo Frankola
Županijsko natjecanje iz umjetnosti i dizajna – LIK 2016. održano je 17.2.2016. u OŠ Vladimira Nazora – Potpićan, naša učenica 4. razreda ALISON IVAŠIĆ osvojila je 1. MJESTO (mentorica Alida Blašković Koroljević):

           Alison Ivašić i Alida Blašković Koroljević
Županijsko natjecanje iz informatike i računalstva održano je 12.2.2016. u Ekonomskoj školi Pula, učenik 1. razreda KARLO FRANKOLA osvojio je 1. MJESTO (pozvan na državno natjecnaje), učenik 2. razreda MARIO SANTALEZA osvojio je 2. MJESTO (mentor Eler Diminić):

                   Karlo Frankola i Eler Diminić
Županijsko natjecanje iz košarke održano je 12.2.2016. u Pazinskom kolegiju – Pazin, naši učenici: TONI PERUSCO ,KARLO VIŠKOVIĆ, FILIP ŽAMARIJA, MATEJ MUCIĆ, DOMAGOJ ANTIĆ, IVAN ŠUMBERAC, BORNA FABLE, IVAN MOHOROVIĆ, FILIP MILEVOJ, ALBERT ŽIVKOVIĆ i NAVARO ZAHTILA osvojili su 3. MJESTO (mentor prof. Julija Štemberga).


KROS 30.3.2016. Osvojeno 3. mjesto NINA ZAHTILA III.D, IVANA VRKIĆ I.O, IVANA KNAPIĆ I.F - Gimn. opća
ANTONIJA VOZILA II.D, mentorica Julija Štemberga


RUKOMET - djevojke 23.2.2016. Osvojeno 5. mjesto ANTEA KOGEJ II.F, IVANA VRKIĆ I.O, ŽELJANA MIHAJLOVIĆ I.O, NINA ZAHTILA III.D, KELI ZENKOVIĆ III.GT
KARLA MLAĐEN IV.F, STEFANI RUNKO IV.F, KLAUDIA BUČIĆ IV.F, LEA ZUPIČIĆ IV.O, LEONARDA KOŽLJAN IV.D, SANJA BARTOLIĆ II.D, mentorica: Ljiljana Štingl


STOLNI TENIS 4.2.2016. LEONARDO TOPČAGIĆ III.EM, DAVID SAMARDŽIĆ II.AMS, DINO KOSTADINA IV.EM, DARIO JURIŠIĆ III.AS, mentorica: Julija Štemberga

Preuzimanje:
Rezultati županijskih natjecanja do 9.3.2016. - pdf

Slijedi Županijsko natjecanje iz malog nogometa (Futsal) mladići  9.3.2016. u Talijanskoj srednjoj školi – Rovinj, iz kemije 11.3.2016.u GSSJD-Pazin, iz malog nogometa djevojke (Futsal) 15.3.2016. u GSSJD – Pazin, iz biologije održat će se 18.3.2016. u OŠ Veruda Pula, kros za djevojke i mladiće održat će se 30.3.2016 u Strukovnoj školi Eugena Kumičića – Rovinj.

9.3.2016. Učenici i mentori koji su na županijskim susretima i smotrama imali zapažen rezultat Na Županijskoj smotri i susretu iz Lidrano 2016. održanog 1.-2.3.2016. u Spomen domu – Pazin, za Državno natjecanje predloženi su učenica 4. razreda ANA BRENČIĆ u kategoriji samostalni novinarski rad-komentar, učenici KONSTANTIN PORODIN 4. raz., SANELA ISANOVIĆ 3. raz., ANA BRENČIĆ 4. raz. u kategoriji radijske emisije (mentorica Ana Paliska):

 
                                Ana Brenčić                              Ana Brenčić, Konstantin Porodin, Sanela Isanović
​Fotodokumentacija

28.2.2016. Na školskim natjecanjima iz 14 predmeta - 158 učenika! Apsolutni rekoreder gimnazijalac Karlo Frankola Sa ovogodišnjih školskih/gradskih natjecanja posebno treba pohvaliti gimnazijalca Karla Frankolu iz I.o razreda koji se na školskoj razini natjecao čak iz 5 predmeta i osvojio 4 prva mjesta i jedno drugo (informatika - mentor Eler Diminić; matematika i fizika - mentorica Ticijana Šumberac i kemija - Mira Hrvatin za osvojena prva mjesta, te biologija - mentorica Sandra Juran za osvojeno drugo mjesto) da bi kasnije na županijskom natjecanju osvojio 1. mjesto iz informatike i 1. mjesto iz matematike, te je pozvan na državno natjecnaje iz informatike INFOKUP,

 

 

 

 

 

 29.2.2016. Elektrotehničar Antonio Korša osvojio 1. mjesto na županijskom natjecanju u Puli Dana 29. veljače održano je u Tehničkoj školi u Puli županijsko natjecanja iz elektrotehnike. I ove su godine učenici SŠMB-a postigli visoki rezultat na natjecanju iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici. Prvo mjesto osvojio je Antonio Korša, a četvrto Adem Mahmić, učenici II.e razreda elelktrotehnike i računalstva. Mentor uspješnim učenicima je profesor Milivoj Crvak. Prvoplasirani Antonio Korša (prvi slijeva) stekao je pravo sudjelovanja na državnom natjecanju koje će se održati 27. i 28 travnja u Zadru.

 

 


 

26.2.2016. Elektromehaničari SŠMB-a najuspješniji na županijskom natjecanju u Labinu Dana 26.02.2016. održano je županijsko natjecanje u zanimanju elektromehaničar na kojem su sudjelovali učenici Srednje škole Mate Blažine iz Labina i Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina. 
Učenici SŠMB-a u zanimanju elektromehaničar iz godine u godinu su najuspješniji i redovito predstavljaju našu županiji i školu na državnim natjecanjima. Ove godine se državno natjecanje održava u Šibeniku. Iz naše županije na državno natjecanje plasirao se Dino Kuralić (učenik III.as razreda - prvi slijeva) iz SŠMB-a pod mentorstvom Davora Frankovića.
Domaćin natjecanja je i ove godine bila Srednja škola Mate Blažine (aktiv elektrotehnike) koja i pruža optimalne uvjete u specijaliziranoj školskoj radionici iz elektrostrojarstva za održavanje natjecanja u elektrotehnici.  

 

 

19.2.2016. Instalateri SŠMB-a 6. na međužupanijskom natjecanju u Zagrebu Na međužupanijskom natjecanju u zanimanju Instalater grijanja i klimatizacije održanog 19.02.2016.u Zagrebu učenici naše škole Hatić Deni 2.ams i Klobas Luka 3.ms osvojili su 6 mjesto. Natjecanje se sastojalo iz praktičnog zadatka i strukovne teorije. Praktični dio zadatka učenici rade u paru, a teorijski dio rješavaju pojedinačno. Poredak škola određuje se zbrajanjem ukupnih rezultata.
Mentori učenicima bili su nastavnici Igor Zulijani i Elvis Miletić.
Pripremu učenika u materijalu pomogli su: Qwalich d.o.o i Sinel d.o.o iz Labina, a sufinancirali su troškove sudjelovanja Upravni odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije i Strojar d.o.o. iz Labina, te im se ovim putem zahvaljujemo.  (Foto: Luka Klobas i Deni Hatić)

 

 

Na županijskom natjecanju za umjetnost i dizajn - Lik 2016. Alison Ivašić osvojila I. mjesto  Na županijskom natjecanju za umjetnost i dizajn Lik 2016. Alison Ivašić osvojila I. mjesto pod mentorstvom Alide Blašković Koroljević. Skulptura pod nazivom "Val" načinjena je od žice koja ritmom oblika gradi dinamičan uzlazno-silazni odnos. Takav smjer kretanja stvara crte u prostoru koje se nižu u val. Penju se i padaju simbolizirajuci udah i izdah, ritam srca, život i smrt. Minimalnim dijalozima postavljaju teška životna pitanja (bijele i crne ribice).Sva je nepredvidivost i složenost života u toj igri valova. S lakoćom se krećemo kroz izazove i šaljemo poruke onima koji čuju: Diši... Diši...udahni... udahni... izdahni.

 

 

 

 

 

 

 


 

Emiliji Kanciani posebno priznanje zbog visoke kvalitete prijevoda na međunarodnom natjecanju Juvenes Translatores Juvenes Translatores je natjecanje u prevođenju koje se od 2007. svake godine održava za sedamnaestogodišnje učenike u zemljama Europske Unije, a u svrhu promicanja učenja jezika i prevođenja, te zajedničkih aktivnosti sa školama u inozemstvu.  Prevoditi se može s bilo kojeg službenog jezika EU-e na bilo koji službeni jezik EU-e, a nagrađuje se jedan pobjednički prijevod iz svake države. Ocjenjivačka komisija primjenjuje sljedeće kriterije pri odabiru pobjedničkog prijevoda:     točnost prijevoda, pravilno pisanje (izražavanje i gramatika),  tečno pisanje i kreativnost rješenja u prijevodu. Natjecanje se u školskoj godini 2015./2016. održalo 26. studenoga 2015., a rezultati natjecanja su objavljeni u veljači 2016. Sudjelovali su učenici iz 28 zemalja EU-e, a odabrane su škole unutar svoje države odabrale po dvoje do petero učenika, rođenih 1998. godine. Srednja škola Mate Blažine je po prvi puta sudjelovala u natjecanju iz prevođenja, a školu je predstavljalo petero učenika koji su nakon internog školskog testiranja ušli u najuži krug. Odabrani učenici: Petra Licul, učenica 3.o razreda, jezični par: DE- HR (mentor: Elviana Frančula Tenčić); Karla Černjul, učenica 3.o razreda, jezični par: IT-HR (mentor: Leana Licul); Karla Mlađen, učenica 4.o razreda, jezični par: EN-HR (mentor: Tatjana Buršić); Emilia Kanciani, učenica 4.o razreda, jezični par: EN- HR (mentor: Karla Golja Milevoj); Matej Rimac, učenik 3.f razreda, jezični par: EN- HR (mentor: Anka Dundara). Premda svaka zemlja može imati samo jednog pobjednika, a ove je godine pobjedu odnijela učenica Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile iz Pazina, članovi žirija su učenici naše škole, Emiliji Kanciani, odlučili odati posebno priznanje zbog visoke kvalitete prijevoda:
 

Rezultati školskih/gradskih natjecanja, susreta i smotri

28.2.2016. Na školskim natjecanjima iz 14 predmeta - 158 učenika! Posebno treba  pohvaliti KARLA FRANKOLU 1.o razred. Učenik se natjecao iz 5 predmeta na školskim/gradskim natjecanjima i osvojio 4 prva mjesta i jedno drugo (informatika - mentor Eler Diminić, matematika i fizika - mentorica Ticijana Šumberac, kemija - mentorica Mira Hrvatin za osvojeno  prvo mjesto, te biologija - mentorica Sandra Juran za osvojeno drugo mjesto). U nastavku donosimo konačne rezultate i statistiku školskih/gradskih natjecanja, susreta i smotri:

Preuzimanje:
Rezultati školskih/gradskih natjecanja, susreta i smotri - pdf
Popis predmeta i mentora - pdf
Statistika školskih/gradskih natjecanja, susreta i smotri - pdf

18.10.2015. Gimnazijalke SŠMB-a osvojile 4. mjesto na zavičajnom kvizu KRASNA ZEMLJO (12.10.2015.) Dana 12.10.2015. u Puli u Osnovnoj školi Centar održan je zavičajni kviz „Krasna zemljo-Meraviglioso paese” kojeg organizira Katoličko društvo prosvjetnih djelatnika Istre mons. Antuna Heka, uz potporu Istarske županije i u suradnji s Povijesnim i pomorskim muzejom iz Pule. Iz SŠMB-a sudjelovale su učenice IV.o razreda Srednje škole Mate Blažine Labin Nina Tenčić i Lorna Franković pod vodstvom njihove profesorice Sanje Gregorinić te osvojile 4. mjesto u natjecateljskom dijelu istarskog zavičajnog kviza.
Učenice su o kvizu rekle da je bio interesantan, naučile su puno novih stvari o Drugome svjetsko ratu na našim područjima, stekle nova iskustva. Iako nije bilo jednostavno naučiti sva imena i pročitati svu literaturu drago im je da su sudjelovale.
Na natjecanju su sudjelovali učenici osmih razreda osnovnih i četvrtih razreda srednjih škola s područja cijele Istarske županije, odnosno ukupno dvanaest osnovnih i devet srednjih škola. Ove godine nije bilo teorijskog dijela ispitivanja već su se učenici i učenice, radeći u paru, natjecali isključivo na terenu – u Titovom parku, kod Zlatnih vrata, ispred škole Centar, a velik dio pitanja rješavali su na izložbi “Sloboda narodu” u Povijesnom i pomorskom muzeju Istre. Prije samoga natjecanja učenici su imali priliku poslušati dr. sc. Miroslava Bertošu koji im je održao zanimljivo predavanje na temu “Pula – grad esula i doseljenika – uspomene na kuće, ulice i ljude od 1947. do 1957.”, a zatim i pogledati film Igora Gala “Pula, svibanj 1945.: osvojena i oslobođena”.
Isti dan je održan i Županijski stručni skup profesora povijesti na kojem su sudjelovale profesorice Dijana Muškardin i Sanja Gregorinić. U sklopu skupa posjetili smo izložbu o Drugom svjetskom ratu u Pomorskom i povijesnom muzeju grada Pule, a prije toga poslušali smo dr. sc. Miroslava Bertošu koji  je održao zanimljivo predavanje na temu “Pula - grad esula i doseljenika (uspomene na kuće, ulice i ljude od 1947. do 1957.)”, a zatim i pogledali  film Igora Gala “Pula, svibanj 1945.: osvojena i oslobođena”. više na: http://www.krasna-zemljo.info/

Poveznica:
Natjecanja, susreti i smotre 2014.-2015. - ssmb.hr
Natjecanja, susreti i smotre 2013.-2014. - ssmb.hr
Natjecanja, susreti i smotre 2012.-2013. - ssmb.hr