naslovna > Stručno-pedagoška služba > Učenici > Generacije maturanata > Maturanti 2016

Generacija maturanata 2015.-2016.

Dan maturanata 2016.

 
  
 
 
(Foto: Čedomir Ružić)

Maturanti danas slave svoj dan  Maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin, njih 135, danas slave svoj dan. Kao i generacije prije njih okupili su se na igralištu svoje škole, a potom su se raspjevanim mimohodom kroz središte grada zajedno sa svojim razrednicima uputili prema središnjem starogradskom trgu gdje ih je pozdravio gradonačelnik Tulio Demetlika. 
Zaželio im je uspješan završetak školske godine, puno uspjeha u daljnjem školovanju, radu i životu. Maturanti su potom otišli u Prtlog, gdje će provesti poslijepodne i večer uz glazbu. Grad Labin kao posebno najdražu investiciju, koja se višestruko vraća, ističe upravo ulaganje u školstvo, bilo da se radi o sufinanciranju produženih boravaka u osnovnim školama, ulaganju u uređenje škola ili stipendiranju učenika i studenata. Osim toga, kao i svake godine, Grad Labin ovogodišnjim je maturantima  sufinancirao dio troškova održavanja maturalne zabave.
Više na: www.labin.hr

 

Maturanti slave Maturanti labinske Srednje škole, njih 135,  danas su već tradicionalno obilježili  posljednji dan nastave i srednjoškolskog obrazovanja. Norijada je počela jutarnjim okupljanjem u školskom dvorištu, a zatim su maturanti u pratnji ravnatelja i razrednika prodefilirali središtem grada, do starogradskog Titovog trga. Pjesmom i zviždanjem pozdravili su sugrađane, a na Trgu im se pridružio i gradonačelnik Tulio Demetlika. Maturanti svoj dan tradicionalno završavaju zajedničkim druženjem u Prtlogu.
Više na: www.radiolabin.hr

 

 


Još jedna generacija labinskih maturanata završila srednjoškolsko obrazovanje `Gotovo je, gotovo!`, uzvikivali su danas labinski maturanti ulicama, na putu od srednje škole do Titovog trga, gdje ih je tradicionalno pozdravio labinski gradonačelnik, Tulio Demetlika.
U pratnji policije, veseli i raspjevani, neki pješice, a neki u automobilu, oko deset sati stigli su do prvog današnjeg odredišta – Starog grada. Uslijedio je kratki, rekli bismo službeni dio, koji je obuhvaćao i obraćanje gradonačelnika te su se potom uputili u Prtlog, omiljeno mjesto generacija i generacija labinskih maturanata, kako bi proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja. U pratnji maturanata, zajedno s par profesora, je i ravnatelj Čedomir Ružić, koji nam je kazao kako ove godine broje 135 maturanata. Veli nam da će im ove godine znatno olakšati feštu, te neće biti potrebe za paljenjem roštilja. Učenici ugostiteljskog smjera labinske srednje škole pripremili su porcije ćevapa za sve maturante koje će im dostaviti u Prtlog. Vrijeme ih je poslužilo, vjerujemo da će kao i ranijih godina fešta proći bez incidenata.
Više na: www.5portal.hr

DAN MATURANATA 2016. Danas maturanti slave svoj dan. Valja istaknuti kako su vicematuranti - kuhari 2.g razreda ispekli 870 ćevapčića za maturante koji su se odnijeli na druženje u Prtlog. Jako lijepa gesta vicematuranata a i maturanata koji su im osigurali namirnice. Ova generacija maturanata  je bila za sve pohvale - bilo maturalna zabava bilo „norijada". Garantirano da će i na završnim ispitima i ispitima državne mature biti uspješni. Sretno!
Čestitke idu zasluženo i njihovim razrednicima, prije svega.

Više na: www.labin.com

 

 

Fotogalerija završnih razreda 2016.

 
 
   

(Foto: Čedomir Ružić)

Maturalna zabava 2016.

22.4.2016. Maturalna zabava generacije maturanata 2015.-2016. Dana 15. travnja 2016. u restoranu hotelskog naselja Girandella održana je maturalna zabava učenika Srednje škole Mate Blažine Labin, 97 maturanata uz 600 svojih uzvanika svečano je obilježilo završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja. Prisutne je zabavljao Replay Band, a trenutke je ovjekovječio Foto Festival.
Velika hvala našim roditeljima, rodbini, prijateljima i svim djelatnicima Škole na svoj pruženoj ljubavi, potpori i znanju. 
Posebno zahvaljujemo i onima bez kojih organizacija naše maturalne večeri ne bi bila moguća: 
-    ljubaznom osoblju hotelskog naselja Girandella Rabac, Valamarovim djelatnicima jer su ostvarili sve naše želje i jer se još uvijek sjećaju kako je to biti mlad
-    Replay Bendu koji nas je nosio ritmom glazbe, koji nas je ohrabrivao i kad su nas noge već pomalo izdavale
-    Foto Festivalu što je ovjekovječio naše trenutke, što je zaustavio vrijeme pretvorivši ga u uspomenu
-    našoj voditeljici, profesorici Gordani Poldrugovac čije su nas lijepe riječi pratile čitavu noć
-    zaštitarima iz Gard sigurnosti jer su budnim okom pazili na nas
-    učenicima naše škole koji su nam pomogli u realizaciji protokola i koji su nas hrabrili kada je trema radila svoje
-    svim sponzorima jer su nam omogućili da svečano obilježimo završetak svog srednjoškolskog obrazovanja
(maturanti 2015./2016. s razrednicima)
 
 
 
 
(Foto: foto festival photography)
Dobra večer svima! U ime maturanata, željela bih zahvaliti svim uzvanicima što ste došli, što prisustvujete ovom našem svečanom oproštaju od srednje škole. Ovo je ipak poseban događaj za sve nas maturante s obzirom na to da se bliži kraj našem srednjoškolskom obrazovanju koje je, mislim da ćemo se svi složiti, doslovno proletjelo, kako za nas maturante, tako i za vas roditelje.
Mislim da ste baš vi, roditelji, zaslužili da vam prvima zahvalimo jer ipak ste vi ti koji ste zaslužni da smo mi ovdje danas gdje jesmo. Hvala vam na svoj pruženoj potpori svih ovih godina našeg obrazovanja, otkad ste nas ispratili onog prvog dana škole pa sve do danas. Hvala vam što ste uvijek bili naš čvrst oslonac u životu i najveća potpora. Iako katkad pomislimo da radite protiv nas, znamo da sve činite za naše dobro i hvala vam na tome!
Ove četiri godine srednje škole za svakog su od nas bile neprocjenjivo iskustvo, ostat će toliko uspomena u našim srcima, neke više, neke manje lijepe, ali sve su to uspomene kojih ćemo se, vjerujem, zauvijek sjećati. Što je možda najbitnije, pronašli smo prave prijatelje, ljude s kojima se osjećamo dobro, koji nas podupiru u odlukama koje činimo, koji vjeruju u nas i onda kada vjera izda nas same. 
U ove četiri godine puno se toga promijenilo - sazreli smo kao ljudi, oblikovali svoje stavove, svoja mišljenja, naučili smo kako se založiti za sebe, ali i poštovati ljude oko sebe. U tome su svakako veliku ulogu imali naši profesori koji su radili upravo na tome, da ne izađemo iz ove škole samo kao pametne glavice, već i kao odrasli ljudi s oblikovanim stavovima i razvijenim osjećajem za druge ljude. I veliko vam hvala na tome. Također, hvala vam na svem prenesenom znanju, za sve savjete i naučene lekcije. Iako smo vas često ljutili i izbacivali iz takta, vjerujem i nadam se da ćemo vam ostati u lijepom sjećanju i da nas nećete tako brzo zaboraviti.
I još za kraj, vjerujem da se nitko od profesora neće uvrijediti ako posebno zahvalimo glavnoj organizatorici ove maturalne zabave, ujedno i razrednici IV.f razreda, profesorici Ani Paliska koja se iz godine u godinu upušta u organiziranje maturalnih zabava, a vjerujte da to nije nimalo lagan zadatak. Profesorice, svaka Vam čast! Hvala vam od srca što ste se još jednom toliko potrudili da ovo sve večeras izgleda kako izgleda! 
Evo, nadam se da ćemo uživati večeras svi zajedno i da ćemo se još dugo, dugo prisjećati ove večeri!            
(Ana Brenčić  u ime maturanata 2015./2016.)
 

Cijenjeni gosti i uzvanici, poštovani roditelji, drage kolegice i kolege, predivne maturantice i prekrasni maturanti – razdraganih 97 (devedesetisedmoro) gimnazijalaca, ekonomista, elektrotehničara i tehničar za mehatroniku, prodavača, konobara i kuhara, instalatera grijanja i klimatizacije te automehaničara i elektromehaničara. Čestitam vam već na samom početku na ovom nezaboravnoj maturalnoj večeri!...
Pokazali ste nam da u moru različitosti među vama postoji nepresušna količina dobrote i ljubavi kojom zračite. To što ste ponekad bili nemirni i neposlušni samo dokazuje da u vama ima i dalje dječje bezbrižnosti i razigranosti ali i odgovornosti. Želim vam da što dulje zadržite upravo taj osjećaj i da na svijet uvijek gledate s velikim optimizmom kao što to činite i danas.
Molim sve vas da jednim dugim pljeskom nagradimo jedni druge, sve prisutne, na velikom radu i trudu, koje ste trajno uložili i usvojili, zahvalnosti i ljubavi, koje ste jedni drugima nesebično iskazali na svom dosadašnjem po mnogo čemu jedinstvenom putu odrastanja. Ponosimo se vama...
(Čedomir Ružić, ravnatelj SŠMB-a)
/
 
 
Sponzori:
Grad Labin, Općina Kršan, Općina Sveta Nedelja, Općina Raša, Valamar, Gard sigurnost, Cvjećarnica 1. maj, Roplast, Indikator, Sandra Derossi Diminić, Selecta TPT, Studio 92, Alter ego bar & club, Design Caffe, Pizzeria Napoli, ugostiteljski razredi Srednje škole Mate Blažine, Atelijer Allegro, Stomatološka ordinacija Robert Klapčić, Pino viaggi, Kozmetički studio Debora, Frizerski salon Capilli, Estetski centar Studio S, Frizerski salon Silvija, Frizerski salon Mystic, Beauty centar Donna, Frizerski salon Freya, Pizzeria Pepe Rossa, Obrt Merania, Obrt Trgo-Markt, Frizerski salon Acquiro, Mesnica Marino, Ljekarna Rabac, Ljekarna Milevoj-Braje-Franković, Frizerski salon Sanja, štand Terra Nova, Caffe bar Riva, Lulu i Lolita Labin,Velo caffe, Sl studio, restoran Kvarner, Caffe bar Downtown, Frizerski salon Tina, Pizzeria Marino, restoran Luna, Pristav d.o.o., Kvarner express, OPG Lari Juričić, butik Le profile, trgovina Mango, Caffe bar Me Gusta, Caffe bar Dolce Vita, Pizzeria Tutti Gusti, Fast food Forever, Fast food Veta njam, Konoba Tomažići,Trgovina Magic Pazin, Murexin, K.M. Cosmetic, Pizzeria Placa, cvjećarnica Violetta, Frizerski salon Blue, Pizzeria Labineca, Caffe bar Veteran, Smiljana Hrvatin, Caffe bar Design, OPG Bažon, OPG Zajc, Frizerski salon Tina, Monsun, Kozmetički salon Eden, Cvjećarnica Rosa Alessia, Frizerski salon In-blue, Dalfa satovi, B bar, Studio Spinalis, OPG Šahdanović, FS Tweety, BC Donna, Jedinstvo, Art Box, Konjički klub Accordia, Mantika d.o.o., S.D.vision, Mesnica Jelen, Star Glass, AquaMaris Nautic Shop, Meso Licul, An & Sa, Pekara Arena, Titi, Magic, Apoteka Loricharm, Parfumerija Miele, Liber Domini, Pascal, Deklevi Istra, RP Tienda, Sedmica, Ton-ale, San Piero, Studio Garaža, Marcilinica Primka, Caffe bar Astoria, Frizerski salon Sandra, Labinska Mirna trgovina Fast Food Lemešić, Obrt za trgovinu Delizia, Caffe bar Mercato, Školska knjiga, Tiskara Grace, Ljekarna Kaštel, Trgovina Sanja, Hector, Liatris, Frizerski salon Silvija, Birograf, Beauty centar Lana, Obrt za trgovinu Marijano, Obrt Robi, DLD Motori, Dives, Autodijelovi Tokić
Medijski pokrovitelj: Radio Labin
Organizacijski odbor: 
Nino Belušić, IV.f, Aurora Bembić, IV.f, Merima Ćulah, IV.o, Emir Durmić, III.ght. Sara Gabrovšek, III.ght, Leonarda Kožljan, IV.d, Antonio Sergović, III.ams, Larisa Smoković, IV.o, Vanja Zahtila, IV.d, Tedi Štucin, IV.em, Domagoj Antić, IV.em, Ana Paliska, prof., 
Poveznice:
Generacije maturanata - ssmb.hr