naslovna > Kurikulum > Natjecanja, susreti i smotre 2017.

Natjecanja, susreti i smotre 2016.-2017.

Šk. g. 2016.-2017.


Novosti


3.7.2017. Karlo Frankola i mentorica Ticijana Šumberac nagrađeni "Oskarom znanja" Na svečanosti  održanoj 29. lipnja 2017. na Ekonomskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu "Oskarom znanja" za šk.g. 2016.-2017. nagrađeno je 219 učenika koji su osvojili prvo mjesto na državnim natjecanjima. Posebnim priznanjem nagrađeni su i njihovi mentori. Među najizvrsnijim učenicima koji su postigli izvrsna postignuća bio je i Karlo Frankola, gimnazijalac iz 2. razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Blažine Labin, koji je na državnom natjecanju iz matematike, pod vodstvom profesorice Ticijane Šumberac, osvojio 1. mjesto (OVDJE!). Zahvaljujemo se županu Valteru Flegu i pročelnici Upravnog odjela za obrazovanje, tehničku kulturu i sport Istarske županije, Patriciji Percan, na organizaciji zajedničkog prijevoza za sve istarske „oskarovce“ u Zagreb.
Najizvrsniji učenici nagrađeni Oskarom znanja - azoo.hr


3.7.2017. Fran Diminić i Antonio Korša sa mentorom Ivicom Komadinom na promociji najuspješnijih u strukovnim disciplinama Elektrotehničari 3. razreda Srednje škole Mate Blažine Fran Diminić i Antonio Korša sa mentorom Ivicom Komadinom pozvani su na svečanu promociju državnih i međunarodnih prvaka u strukovnim disciplinama "Faust Vrančić“ koja se održala u hotelu Antunović u Zagrebu 30. lipnja 2017. Ovo najviše priznanje Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih uspješni učenici i mentor dobili su za osvojenu srebrnu medalju na međunarodnom natjecanju „Balkan junior“ održanom u Bosni i Hercegovini (OVDJE!). Program svečane promocije započeo je uvodnim pozdravima ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i predstavnika Ministarstva znanosti i obrazovanja uz prigodne glazbene točke.


26.6.2017.
Istarski župan Flego: „Učenici državni prvaci nositelji su razvoja Istre“ - istra-istria.hr


13.6.2017. U Gradskoj knjižnici Labin održan prijem za najuspješnije učenike
Gradonačelnik Grada Labina Valter Glavičić, zamjenica gradonačelnika Labina Federika Mohorović Čekada i pročelnica odjela za proračun, financije i društvene djelatnosti Marija Kadoić Balaško u Gradskoj su knjižnici Labin danas održali tradicionalni prijem za najuspješnije učenike i njihove mentore iz Osnovne škole Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“, Srednje škole Mate Blažine, Osnovne umjetničke škole Matka Brajše Rašana i Centra „Liče Faraguna“. Prijemu su prisustvovali učenici koji su tijekom ove školske godine ostvarili zapažene rezultate na županijskim i državnim natjecanjima i smotrama, i to prva tri mjesta na županijskim natjecanjima i sudjelovanje na državnim i međunarodnim natjecanjima i smotrama.

Gradonačelnik Valter Glavičić čestitao je učenicima na postignutim uspjesima i ostvarenim rezultatima. „Naše najveće bogatstvo su naša djeca, a jedna od najvažnijih stvari što se može postići u životu je znanje. Spojem ove dvije stvari dolazimo do izvanrednih rezultata koje ste vi postigli i na tome vam čestitam.“  Svim srednjoškolcima koji završavaju srednjoškolsko obrazovanje poželio je uspjeh prilikom upisa na željene fakultete, a ostalima zahvalio što predstavljaju grad u najboljem svjetlu.

Federika Mohorović Čekada, zamjenica gradonačelnika Labina istaknula je kako je znanje moć i kako se upornim radom postižu uspješni rezultati. Zahvalila se i mentorima na uloženom trudu te ravnateljima na podršci. Prigodnim knjigama darivano je 150 učenika, kao i njihovih mentora i ravnatelja. Grad će kao i ranijih godina za sve nagrađene organizirati i besplatni jednodnevni izlet. U ime nagrađenih zahvalili su se ravnatelji osnovnih škola Matije Vlačića i „Ivo Lola Ribar“, centra „Liče Faraguna“, Umjetničke škole Matka Brajše Rašana  i Srednje škole Mate Blažine.

(Tekst: Grad Labin; Foto: Grad Labin, Čedomir Ružić)
U Gradskoj knjižnici Labin održan prijem za najuspješnije učenike - labin.hr


31.5.2017. NAŠE ZVIJEZDE NATJECANJA, SUSRETA I SMOTRI 2017.
Na školskoj razini sudjelovalo je u natjecanju iz znanja 151 učenik (tri učenika iz 5 predmeta). Na županijskim natjecanjima iz 13 predmeta natjecalo se 86 učenika (65 učenika na jednom, 19 učenika na dva, 1 učenika na tri, 1 učenik na pet natjecanja). Na državnim natjecanjima iz 9 predmeta natjecalo se 14 učenika (1 učenik na 2 natjecanja). Na međunarodnim natjecanjima iz 1 predmeta natjecalo se 2 učenika.
Zbirna statistika
Natjecanja - pdf    Natjecanja, susreti i smotre - pdf
Statistika i kronologija
Školska natjecanja - pdf  Na školskim natjecanjima učenici su se natjecali iz 13 predmeta (1 učenik na informatici u 2 kategorije-2017.). Ukupno je na školskim natjecanjima sudjelovalo 158 učenika, ( jedan učenik iz najviše 5 predmeta)
Županijska natjecanja - pdf  Na županijskim natjecanjima učenicu su se natjecali iz 13 predmeta.
25 (13 iz sporta, 1 iz 2 kategorije) UČENIKA SREDNJE ŠKOLE MATE BLAŽINE LABIN NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA OSVOJILO PRVO MJESTO
Na županijskim natjecanjima iz 13 predmeta natjecalo se 110 učenika, 65 učenika iz jednog predmeta, 38 učenika iz dva predmeta, 1 učenika iz tri predmeta, 1 učenik iz četiri predmeta (1 predmet iz dvije kategorije) (Karlo Frankola 2.O  - natjecao se  iz informatika-algoritmi, osnove informatike, fizike, engleskog jezika i matematike). Dvadeset pet učenika naše škole osvojilo je 1. mjesto, od toga 19 učenika iz jednog predmeta,  2 učenik iz dva predmeta (od tog jedan uč. iz dvije kategorije u jednom poredmetu), četrdeset tri učenika osvojilo je 2. mjesto  i to 42 učenika iz jednog predmeta i jedan učenik iz dva predmeta, sedam učenika osvojilo je 3. mjesto na županijskim natjecanjima.
Prvoplasirani učenici:
OSNOVE INFORMATIKE (mentor Eler Diminić) – MARKO DAMJANIĆ 2.E, KARLO FRANKOLA 2.O,  
PRIMJENA ALGORITAMA (mentor Eler Diminić) – KARLO FRANKOLA 2.O,
MATEMATIKA (mentor Roberta Germin Mileta) – MARTIN ŠVERKO 1.E, (mentor Đani Žufić) – MARKO DAMIJANIĆ,
POVIJEST  (mentor Sanja Gregorinić) – NINA SAVIĆ 1.O, ADEM MAHMIĆ 3.E, ENRICO RAJKOVIĆ 4.O,
FIZIKA (mentor Sanja Bokun) – MARTIN ŠVERKO 1.E, KARLO FRANKOLA 2.O,
UMJETNOST I DIZAJN (mentor Alida Blašković Koroljević) – LEONARDA MILEVOJ 4.O,
RUKOMET – M (mentor Ljiljana Štingl) – TONI ŠTINGL 2.E, MARIN DUKIĆ 2.E, VANJA ŠEHIĆ 2.E, MATEJ VIŠNJIĆ 3.E, KARLO ŠTUCIN 4.O, MATE RUŽIĆ 3.F, KARLO BANOVIĆ 3.O, FRAN MILETA 2.E, NOEL ARDALIĆ 4.O, GABRIEL RADOVIĆ 3.E, MARIO FABLE 4.O, DOMINIK ZULIJANI 4.O, EDINS OSMIĆ 3.GHT.
Drugoplasirani učenici:
MATEMATIKA (mentor Ticijana Šumberac) -  KARLO FRANKOLA 2.O,
FIZIKA (mentor Nedeljko Mandić) – MARKO DAMJANIĆ 2.E,  
UMJETNOST I DIZAJN (mentor Alida Blašković Koroljević) – MIREA FRANKOVIĆ 2.O
NOGOMET (Futsal) - M (mentor Julija Štemberga ) – ERIK ČERNJUL 4.EM, JOSIP MAKSENČUK 3.E, ANTON BATELIĆ 4.O, NINO LAZARIĆ 4.O, ANTONIO PAVLIĆ 4.O, PAOLO BLAŽINA 3.GHT, DENIS ALIČAJIĆ 4.D, TINO LICUL 3.E, ERIK GLAVIČIĆ 4.D, GABRIEL GOLJA 2.D, MARIO BUGARIN 4.EM, KRISTIAN BEMBIĆ 2.F,
KOŠARKA (mentor Julija Štemberga) – ANTONIO SINOŽIĆ 2.F, ENTONI RUŽIĆ 2.E,   VILIJAM VOJIĆ 4.F, NOEL ARDALIĆ 4.O, MARIO FABLE 4.O, PETAR ALILOVIĆ 3.O, BORNA FABLE 4.F, IVAN MOHOROVIĆ 4.EM, FILIP MILEVOJ 2.F, ALBERT VIŠKOVIĆ 2.F, NAVARO ZAHTILA 1.AS, KARLO BANOVIĆ 3.O,
RUKEMET-Ž (mentor Julija Štemberga) – NINA ZAHTILA 4.D, LEONA ŠUMBERAC 1.F, ANIKA BUDANKO 1.O, MATEA PERŠIĆ 1.O, SANJA BARTOLIĆ 3.D, RENATA MIJATOVIĆ 3.D, VALENTINA BELUŠIĆ 1.D, NIKA KAMENAR 1.O, TINA ČEKADA 2.F, ŽELJANA MIHAJLOVIĆ 2.O, IVANA VRKIĆ 2.O, SARA SMOLICA 2.GHT, IRINA ZUPIČIĆ 1.O,
KROS (mentor Julija Štemberga) – ANTEA KOGEJ 3.F, IVANA VRKIĆ 2.O, IVANA KNAPIĆ 2.F, FRANCESLA PAPPALARDO 3.O.
Trećeplasirani učenici:
HRVATSKI JEZIK (mentor Branka Komljenović) – KARLA ZUPIČIĆ 4.O, GEOGRAFIJA (mentor Karmen Milevoj Diminić ) – VILIAM VOJIĆ 4.F, ALEKSANDAR PARENTA 1.F,
KROS (mentor Julija Štemberga) – NINO LAZARIĆ 4.O, TINO LICUL 3.E, PATRIK VIŠKOVIĆ 4.O, ERIK GLAVIČIĆ 4.D
BIOLOGIJA ( mentor Sandra Juran ) – ALEKSANDAR PARENTA 1.F
Međužupanijska natjecanja - pdf   Na  međužupanijskim natjecanjima učenici su se natjecali  iz 5 predmeta/područja. Ukupno je na međužupanijskim  natjecanjima  sudjelovao 21 učenik.
Državna natjecanja - pdf   Na državnim natjecanjima u kategoriji srednjih škola iz 9 predmeta natjecalo se 14 učenika. Naši su učenici postigli slijedeće rezultate: 1 učenik osvojio su prvo, 2 učenika drugo mjesto,  1 učenik četvrto, 1 učenik peto, 2 učenika šesto i 7 učenika deseto i više mjesto na državnim natjecanjima.
Prvoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz matematike KARLO FRANKOLA 2.O (mentor Ticijana Šumberac).
Drugoplasirani učenici na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola su: iz osnova informatike KARLO FRANKOLA 2.O (mentor Eler Diminić ), iz Juvenes translatores ARJETA HOĐA 4.O (mentor Karla Golja Milevoj).
Četvrtoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz matematike MARTIN ŠVERKO 1.E (mentor Roberta Germin Mileta).
Petoplasirana učenica na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz kemije KARMEN RABAR 4.F (mentor Olivera Tadić)
Šestoplasirani učenici na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola su: iz elektroinstalater/elektromonter EDI BURŠIĆ 3. AMS (mentor Alen Šestak), iz povijesti ADEM MAHMAIĆ 2.E (mentor Sanja Gregorinić)
Jedanaestoplasirani učenici na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola su: iz Globe škole EMILI ŠEGON 4.F, NENSI NADAREVIĆ 4.F i BORNA FABLE 4.F (mentori Olivera Tadić i Čeda Perko).
Dvanaestoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: MARKO PALISKA 2.E (mentor Milivoj Crvak).
Četrnaestoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz tehničar za mehatroniku LUKA SILOV  4.EM (mentor Ivica Komadina).
Šesnarstoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz matematike MARKO DAMJANIĆ 2.E (mentor Đani Žufić).
Osamnaestoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz tehničar za mehatroniku MARIO BUGARIN  4.EM (mentor Ivica Komadina).
Međunarodna natjecanja - pdf  Na međunarodnom natjecanju natjecalo se 2 učenika. Naši su učenici postigli drugo mjesto na međunarodnom natjecanju u kategoriji srednjih škola iz predmeta elektrotehnika/strojarstvo FRAN DIMINIĆ 3.E  i  ANTONIO KORŠA  3.E (mentor Ivica Komadina).

Konačni rezultati
Školska natjecanja - pdf   Županijska natjecanja - pdf    Međužupanijska natjecanja - pdf    Državna natjecanja - pdf    Međunarodna natjecanja - pdf


Svečani prijem za naše ovogodišnje „Zvijezde natjecanja, susreta i smotri“  Dana 23. svibnja u školskom restoranu i praktikumu ugostiteljstva održan je već tradicionalan GASTRO DOMJENAK te svečani prijem za naše ovogodišnje „Zvijezde natjecanja, susreta i smotri“ - učenike i njihove mentore koji su predstavljali Školu na državnim i međunarodnim natjecanjima, susretima i smotrama u šk.g. 2016.-2017..





Ravnatelj Čedomir Ružić im je zahvalio i zaželio još puno uspjeha te uručio prigodne poklone i Priznanja na postignutim rezultatima na natjecanjima povodom 70 obljetnice Škole. (OVDJE!).

16.5.2017. GLOBE ekipa SŠMB-a postigla zapažen uspjeh na Državnoj smotri i natjecanju hrvatskih GLOBE škola Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2017. održana je od 15. do 17. svibnja 2017. u Zadru.  Domaćin je bila Osnovna škola "Zadarski otoci". Na smotri i natjecanju sudjelovalo je 24 osnovnih i 15 srednjih škola iz svih krajeva Hrvatske. Iz regionalnog GLOBE centra Labin pozvane su 2 škole: Srednja škola Mate Blažine Labin i Prirodoslovna i grafička škola Rijeka. Obje su škole postigle zapažene rezultate.
Naša je škola dobila priznanje za iznimno uspješan istraživački projekt na 2017.GLOBE International Virtual Science Symposium tri bedža za projekt  pod nazivom „Cedar simbol dugovječnosti i snage“, a mentorice na projektu bile su profesorice  Olivera Tadić i Čeda Perko. GLOBE ekipa naše škole u sastavu učenika četvrtoga razreda gimnazije Borna Fable, Emili Šegon i Nensi Nadarević, u pratnji mentorice profesorice Olivere Tadić, osvojila je odlično 11. mjesto na orijentacijskom natjecanju u kategoriji 15 srednjih škola. Čeda Perko, voditeljica međužupanijskog stručnog vijeća programa GLOBE, sudjelovala je na natjecanju u svojstvu člana državnog povjerenstva.

 


17.5.2017. Fran Diminić i Antonio Korša srebrni na međunarodnom natjecanju "Balkan junior"
Dana 12.05.2017. elektrotehničari Srednje škole Mate Blažine sudjelovali su na 5. međunarodnom natjecanju "Balkan Junior" u Tešnju u Mješovitoj srednjoj školi Tešanj (Bosna i Hercegovina). U konkurenciji od 8 država i 50-tak sudionika, mentora i direktora srednjih škola, učenici-elektrotehničari III.e razreda, Fran Diminić i Antonio Korša, pod vodstvom mentora Ivice Komadine osvojili su fenomenalno 2. mjesto. Naročito su ponosni što su na praktičnom dijelu natjecanja osvojili svih 100 bodova.
Konačni poredak:
1.  JU Mješovita srednja škola Tešanj - BiH                                 267,3 bodova
2.  Srednja škola Mate Blažina  Labin - Hrvatska                         262,1
3.  Školski centar Velenje - Slovenija                                          255,2
4.   Inonu MTAL Istanbul - Turska                                               236,0
5.   OEMUC "Sv. Naum Ohridski" Ohrid - Makedonija                  221,9
6.  Tehnička škola Valjevo - Srbija                                              210,0
7.   Colegiul Tehnic Tomis Constanta - Rumunjska                      122,0
8.  JU Srednja stručna škola Nikšić  - Crna Gora                       110,2

Više na BALKAN JUNIOR OVDJE!

17.5.2017. Adem Mahmić 6. na državnom natjecanju iz povijesti Državno natjecanje iz povijesti održano je od 10. do 12. svibnja 2017. u Đurđevcu.  Natjecanje je bilo organizirano u šest ispitnih skupina podijeljenih prema nastavnom gradivu povijesti od 7. razreda osnovnih škola do 4. razreda srednjih škola. Osim toga, učenici srednjih škola natjecali su se u kategoriji Samostalnih  istraživačkih radova. Svečano otvaranje i zatvaranje  XVIII. državnog Natjecanja iz povijesti bilo je ispunjeno pozdravnim govorima organizatora tajnika Državnog povjerenstva, višeg savjetnika za povijest AZOO-a,  Franje Čička, ravnateljice AZOO-a, Jadranke Žarković-Pečenković, te uvodnim predavanjem o Domovinskom ratu koje dr.sc. Ante Nazora. Sve je bilo upotpunjeno prigodnim kulturnim programom u organizaciji i izvedbi učenika OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac, koji su nam predstavili svoje recitatorske i glazbene talente. Ove godine u Državnom povjerenstvu za natjecanje iz povijesti kao član bila je profesorica povijesti u Srednjoj školi Mate Blažina, Dijana Muškardin. Iz Istarske županije u kategoriji srednjih škola, Srednja škola Mate Blažine bila je jedini predstavnik.  Učenik 2. razreda elektrotehnike Adem Mahmić natjecao se u kategoriji 3. razreda srednje škole te je drugu godinu za redom na državnom natjecanju  osvojio  6. mjesto, pod vodstvom mentorice Sanje Gregorinić. Nakon održanog natjecanja bila je organizirana terenska nastava  u okolici Đurđevca. Posjetili smo Đurđevačke pijeske,  Mlin sv. Ane, Etno imanje Kalovčan. Drugi dan posjetili smo Crkvu sv. Jurja, utvrdu Stari grad, Galeriju Stari grad, Interpretacijski centar picokijade.

3.5.2017. Elektromehaničar Edi Buršić osvojio 6. mjesto na državnom natjecanju U Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi u Zagrebu od 26. do 28. travnja 2017. održalo se Državno natjecanje učenika u disciplini elektroinstalater/elektromonter. Na natjecanju je sudjelovao i naš maturant Edi Buršić (III.ams) pod mentorstvom nastavnika Alena Šestaka. U jakoj konkurenciji od 12 učenika iz 10 škola Edi Buršić osvojio je izvrsno 6. mjesto.

 

 

 

 



 

3.5.2017. Samostalni rad Luke Silova na smotri radova elektrotehnike na FER-u Državna smotra radova elektrotehnike i računarstva održala se na FER-u Zagrebu 26.04.2017. a sudjelovalo je 30 škola sa 63 učenička rada. Našu školu je predstavljao maturant Luka Silov iz IV.em razreda s završnim radom "Misaona elektronička igra Master Mind" ili poznata kao "Bikovi i krave", pod mentorskim vodstvom nastavnika Ivice Komadine.

Opis rada MISAONA ELEKTRONIČKA IGRA, Luka Silov - pdf

 

 

 

 


2.5.2017. Gimnazijalka SŠMB-a Karmen Rabar 5. na držanom natjecanju iz kemije Državno natjecanje iz kemije održalo se od 25. do 28. travnja 2017. u Svetom Martinu na Muri gdje je OŠ „Štrigova“ bila je domaćin natjecanju za srednje škole, a OŠ „Sveti Martin na Muri“ bila je domaćin natjecanju za osnovne škole. Na natjecanju sudjelovalo oko 119 učenika, njihovih mentora, nastavnika kemije u srednjim i osnovnim školama.  Karmen Rabar gimnazijalka 4.f razreda opće gimnazije iz Srednje škole Mate Blažine Labin pod mentorstvom nastavnice kemije Olivere Tadić osvojila je visoko 5. mjesto sa svojim samostalnim radom na temu „Voda je Život“.  Natjecanje je bilo vrlo zahtjevno, jer su učenici morali u samo 25 minuta prezentirati svoj rad i odraditi pokus. Maturantica Karmen Rabar je bila jedina učenica iz Istarske županije koja se natjecala u toj kategoriji.

Prezentacija "Voda je Život", Karmen Rabar - pdf


 

27.4.2017. Učenici SŠMB-a na državnom natjecanju iz „Čitanjem do zvijezda“ Dana 25. travnja 2017. u 12 sati u informatičkoj učionici XVI. gimnazije u Zagrebu održana je državna razina natjecanja „Čitanjem do zvijezda“ za Istarsku županiju i Grad Zagreb. Članovi povjerenstva bili su: Jadranka Tukša, prof., (Zagreb), Vesna Lazar, prof. (Zagreb), Elda Pliško Horvat, prof.(Pula), Majda Cvitko, prof. (Buje), Mihaela Peruško, prof.(Poreč) i Majda Milevoj Klapčić, prof. (Labin). Kvizu znanja pristupilo je 25 učenika koji su odgovarali na pitanja iz četiriju djela: Patnje mladog Werthera (J. W. Goethe), Pitaj Alicu –dnevnik jedne narkomanke (anonimna autorica), „Apsolutno istinit dnevnik Indijanca na određeno vrijeme“ Shermana Alexieja te „Bilješke jedne gimnazijalke“ (Nada Mihelčić). Ispit je prošao bez ikakvih problema i u najboljem redu, a učenici su uglavnom riješili test mnogo prije zadanog vremena. Konačni rezultati: Nina Savić, I o - 76%, Stefani Ilić, I o - 65%, Romina Licul , I f - 65%, Anđelka Licul, II o - 61%, Rea Žigant, II o - 60%, Marko Klapčić; II o - 57%, Anamarija Šumberac; II f- 53%, Magdalena Zahtila, II f - 51%, Adem Mahmić, III e - 47%, Ramona Ahmić, III f - 41%, Enola Šibalić, III f - 37%, Mentorica: Majda Milevoj Klapčić, prof. Postojao je još jedan lijepi razlog za radost navedenoga dana, a to je bio posjet  svih pozvanih učenika i profesora Istarske županije XVI. gimnaziji Zagreb i gradu Zagrebu kako bismo se zajedno natjecali, usporedili projekte, ali se i upoznali, družili i sklopili lijepa prijateljstva za budućnost. U sklopu gostovanja, naš je učenik Marko Klapčić svim prisutnima prezentirao  mobilnu aplikaciju „Zaustavimo nasilje u školama“. Zahvaljujemo Istarskoj županiji i pročelnici Patriciji Percan što su nam omogućili da se čitanjem vinemo do zvijezda.
Video uradak ,,Čitanjem do zvijezda'' do novih prijateljstva - youtube
12.4.2017. Rukometaši ŠSD-a DUGA 3. na međužupanijskom natjecanju Međužupanijsko natjecanje iz rukometa održalo se u Kostreni. Sudjelovale su četiri ekipe: ŠSD "GIM Rijeka" (Prva riječka hrvatska gimnazija, Rijeka), ŠSD "Duga" (SŠ Mate Blažine, Labin), ŠSD "Ekonomist" (SŠ Ekonomsko-turistička škola, Karlovac) i ŠSD "Senia" (SŠ P. R. Vitezovića, Senj). Sve utakmice završile su sedmercima što govori o izjednačenosti ekipa. U ogledu sa srednjom školom iz Rijeke rukometaši ŠSD-a DUGA nisu imali sportske sreće te su izgubili pri izvođenju sedmeraca golom razlike. Taj poraz nas je spriječio od prolaska u državnu završnicu. Našu su školu pod vodstvom profesorice Ljiljane Štingl predstavljali učenici: Toni Štingl, Marin Dukić, Vanja Šehić, Fran Mileta, Mate Ružić, Karlo Štucin, Noel Ardalić, Gabriel Radović, Karlo Banović, Mario Fable, Edins Osmić, Dominik Zulijani i Matej Višnjić.


12.4.2017. Marko Paliska 12. na državnom natjecanju iz osnova elektrotehnike
Na Državnom natjecanju iz osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici održanom od 5. do 6.4.2017. u Kutini sudjelovao je Marko Paliska, učenik II.e razreda elektrotehnike SŠMB-a. Osvojio je 12. mjesto pod vodstvom mentora Milivoja Crvka, profesora elektrotehnike. Time se nastavlja višegodišnji niz uspjeha naših učenika i mentora iz područja elektrotehnike.


12.4.2017. Luka Silov 14. a Marijo Bugarin 18. na državnom natjecanju iz mehatronike
Dana 4.4.2017. mehatroničari SŠMB-a pod vodstvom Ivice Komadine, profesora elektrotehnike, sudjelovali su na Državnom natjecanju učenika u natjecateljskoj disciplini Tehničar za mehatroniku u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Na natjecanje se prijavilo 11 škola s 22 učenika. Iz Istarske Županije sudjelovala je samo Srednja škola Mate Blažine s učenicima Lukom Silovom  i Marijom Bugarinom  iz IV.em razreda. Natjecanje je bilo iz područja Elektropneumatike i Programabilnih logičkih upravljača. Luka Silov je zauzeo 14., a Marijo Bugarin  18 mjesto. Ove godine zadatak je bio dosta zahtjevan tako da je samo jedan učenik stigao u potpunosti završiti praktični zadatak.


7.4.2017. SŠMB ima državnog prvaka iz matematike – Karla Frankolu! Na Državnom natjecanju iz matematike održanom od 3. do 5. travanja 2017. u Primoštenu sudjelovala su čak tri učenika naše škole -  Martin Šverko, učenik I. razreda elektrotehnike, Karlo Frankola, učenik II. razreda gimnazije i Marko Damjanić, učenik II. razreda elektrotehnike. Državni prvak u tzv. B kategoriji – kategoriji drugih razreda je Karlo Frankola čija je mentorica Ticijana Šumberac, profesorica matematike. To je našem Karlu već drugi uspjeh na ovogodišnjim državnim natjecanjima nakon osvojenog 2. mjesta iz informatike. Ovaj plasman mu donosi izravan upis na PMF (Prirodoslovno-matematički fakultet) i novčanu nagradu HEP-a tzv. „Imam žicu“.

Drugi učenik II. razreda, Marko Damjanić, osvojio je 16. mjesto, a mentor mu je Đani Žufić, profesor matematike. U kategoriji I. razreda učenik Martin Šverko plasirao se na izvrsno 4. mjesto i osvojio 3. nagradu Državnog povjerenstva. Mentorica mu je Roberta Germin Mileta, profesorica matematike.
Time je nastavljen niz višegodišnjih uspješnih rezultata učenika naše škole na državnim natjecanjima iz matematike.

3.4.2017. Arjeta Hodža osvojila 2. mjesto na English All Around festivalu održanom u Zagrebu Arjeta Hodža, učenica 4. razreda opće gimnazije iz Srednje škole Mate Blažine, osvojila je 2. mjesto u kategoriji sricanja (Spelling bee) na English All Around festivalu u konkurenciji od ukupno 16 učenika iz srednjih škola diljem Hrvatske. Festival se održao 25. i 26. ožujka 2017. u prostorijama Privatne umjetničke gimnazije i Kinu Tuškanac u Zagrebu, u organizaciji Privatne umjetničke gimnazije (PUG) iz Zagreba, te u suradnji s Hrvatskim filmskim savezom, Hrvatsko-američkim društvom, Oxford University pressom i Ministarstvom kulture. Na English All Around festivalu učenici su se mogli okušati u šest kategorija: film, govorenje, sricanje, priča, predstava i glazba, a sudjelovati su mogli učenici osnovnih i srednjih škola iz cijele Hrvatske. Arjeta je, u pratnji svoje mentorice Karle Golja Milevoj, bila jedina učenica iz Istarske županije.



20.3.2017. Karlo Frankola okrunio se 2. mjestom na državnom natjecanju iz informatike – Infokup 2017. U Primoštenu je od 14. do 17.3.2017. održano državno natjecanje iz informatike – Infokup. U kategoriji osnove informatike pozvano je 11 učenika iz sva četiri razreda, koji su osvojili najviše bodova na županijskom natjecanju. Karlo Frankola, učenik 2.o razreda Opće gimnazije iz Srednje škole Mate Blažine Labin pod mentorstvom profesora informatike Elera Diminića osvojio je 2. mjesto s pola boda zaostatka iza učenika 4. razreda gimnazije,, što je sjajan rezultat. Natjecanje je poprilično naporno i zahtjevno, jer u 90 minuta učenik treba riješiti 30 zadataka bez korištenja kalkulatora, odnosno treba spojiti svoje vještine s brzinom. I prošle godine je Karlo Frankola, svestran i uspješan učenik u STEM područjima, na istom natjecanju u istoj kategoriji osvojio 2. mjesto. Ovogodišnjim istim rezultatom dokazao je svoje kvalitete i kontinuitet rada. Odlična je odskočna daska za natjecanja u iduće 2 godine njegova školovanja u SŠMB-u. Čestitke Karlu i njegovom mentoru Eleru Diminiću!

 

13.3.2017. Kemičarke SŠMB-a prve na županijskom natjecanju svaka u svojoj kategoriji Županijsko natjecanje iz kemije održano je 9.3.2017. u Srednjoj školi Zvane Črnje Rovinj. Predstavnice Srednje škole Mate Blažine bile su Massima Milevoj i Karmen Rabar u kategoriji Samostalni rad  pod vodstvom profesorice kemije i mentorice Olivere Tadić. Massima Milevoj napisala je samostalni rad na temu „Priprava indikator papira“ u kategoriji trećih razreda, a Karmen Rabar napisala je samostalni rad na temu „Voda je Život?“  Obje su učenice osvojile prvo mjesto u svojoj kategoriji.

 



 

12.3.2017. Globe grupa SŠMB-a redovito osvaja prvo mjesto na međužupanijskoj smotri Međužupanijska smotra GLOBE škola 2017. održana je 10.3.2017. u OŠ „Rikard Katalinić Jeretov“ Opatija. Na ovogodišnju smotru pozvane su sve škole iz Istarske, Primorsko-goranske županije koje su aktivno provodile Program GLOBE u protekloj godini. Pozivu se odazvalo 5 škola - iz Opatije (OŠ Rikard Katalinić Jeretov, Opatija), Rijeke (Prirodoslovna i grafička škola, Rijeka), Pule (OŠ Veli Vrh , Pula), Buzeta (Srednja škola Buzet) i Labina (Srednja škola Mate Blažine). Rad škole predstavljale su tročlane učeničke ekipe  koristeći  Power Point prezentaciju. Nakon prezentiranja rada u GLOBE programu učenici su ukratko upoznali ostale sudionike s predloženim projektom za državnu smotru. Rad škola vrednovalo je   tročlano prosudbeno povjerenstvo zasebno za osnovne i srednje škole  prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre.GLOBE grupu naše škole predstavljali su učenici četvrtog razreda gimnazije: Emili Šegon, Nensi Nadarević i Borna Fable u pratnji mentorica, GLOBE voditeljica Olivere Tadić i Čede Perko.

9.3.2017. Učenici SŠMB-a zablistali na Županijskom natjecanju iz fizike. Županijsko natjecanje iz fizike održano je 8.3.2017. u Osnovnoj školi „Vidikovac“ u Puli.  Učenici srednjih škola natjecali su se u 4 skupine.  Ukupno  se natjecalo 44 učenika iz srednjih škola Istarske županije.   Predstavnici Srednje škole Mate Blažine bili su Martin Šverko,  Frankola Karlo  i Damjanić Marko. U skupini 1 su se natjecali učenici prvih razreda gimnazije i prvih i drugih razreda četverogodišnjih strukovnih škola. U konkurenciji od 19 učenika Martin Šverko, učenik 1.e razreda (mentor-profesorica fizike Sanja Bokun) je osvojio 1. mjesto, a Marko Damjanić, učenik 2.e razreda (mentor-profesor fizike Nedeljko Mandić) je osvojio 2. mjesto. U skupini 2 su se natjecali učenici drugih razreda gimnazije i trećih  razreda četverogodišnjih strukovnih škola. U konkurenciji od 10 učenika Frankola Karlo, učenik 2.o razreda (mentor-profesorica Sanja Bokun) je osvojio 1. mjesto. Foto: Nedeljko Mandić, Martin, Marko, Karlo, Sanja Bokun
 

 

8.3.2017. Učenici SŠMB-a na županijskom natjecanju iz povijesti osvojili prva mjesta Županijsko natjecanje iz povijesti održano je 7.3.2017. u Osnovnoj školi Ivana Batelića Raša. Nakon programa dobrodošlice koji je oduševio sve prisutne učenici su krenuli u rješavanje testova nakon kojih su opet imali organiziranu terensku nastavu „Raša kroz povijest“ uz stručno vodstvo. Sveukupno je na natjecanju sudjelovalo 8 srednjih škola Istarske županiije te 19 učenika iz različitih razreda, plus istraživački radovi te osnovna škola.  
Predstavnici Srednje škole Mate Blažine bili su Nina Savić, Adem Mahmić i Enrico Rajković pod vodstvom prof. povijesti i pedagogije Sanje Gregorinić. Svi su učenici SŠMB-a osvojili prvo mjesto u svojoj kategoriji. U kategoriji prvih razreda gimnazije prvo mjesto osvojila je Nina Savić, učenica 1.o razreda opće gimnazije. U kategoriji drugih razreda prvo mjesto  osvojio je Adem Mahmić, učenik 3.e razreda elektrotehnike.  U kategoriji četvrtih razreda gimnazije prvo mjesto osvojio je Enrico Rajković, učenik 4.o razreda opće gimnazije.

 


7.3.2017. Rukometaši SŠMB-a uvjerljivo prvi na županijskom natjecanju ŠSD-a Učenici SŠMB-a, članovi Školskog sportskog društva „DUGA“, sekcije rukomet (muški), osvojili su prvo mjesto na županijskom natjecanju u rukometu koji se održao u petak 3.3.2017. u Bujama. Sudjelovalo je 7 srednjih škola, a našu su školu pod vodstvom profesorice Ljiljane Štingl predstavljali učenici: Toni Štingl, Marin Dukić, Vanja Šehić, Fran Mileta, Mate Ružić, Karlo Štucin, Noel Ardalić, Gabriel Radović, Karlo Banović, Mario Fable, Edins Osmić, Dominik Zulijani i Matej Višnjić. Na županijskom natjecanju bilo je prijavljeno 7 ekipa: „Medicinar“ Medicinske škole Pula, „Zmaj“ SŠ Vladimira Gortana Buje, „Duga“ SŠ Mate Blažine Labin, „Lipa“ Škole za turizam, ugostiteljstvo i trgovinu Pula, „Mate Balota“  SŠ Mate Balote Poreč, „Eugen“ SŠ Eugena Kumičića Rovinj, „Srednjoškolac“ GSŠJD Pazin.
U razigravanju ekipa SŠMB-a pobijedila je ekipu „Srednjoškolac“ iz Pazina rezultatom 15:9, te ekipu „Lipa“ iz Pule rezultatom 13:5, plasiravši se tako u finale. U finalnom dvoboju igrali su s ekipom „Eugen“ iz Rovinja. Velikom borbenošću i odlično odigranom obranom u finalnom susretu pobijeđena je ekipa iz Rovinja rezultatom 18:13. Ekipa SŠMB-a „Duga“ je bez poraza osvojila naslov prvaka Istarske županije te se plasirala na međužupanijsko natjecanje.

6.3.2017. Učenici SŠMB-a na 4. na Vjeronaučnoj olimpijadi  Dana 2.3.2017. u Žminju se održala Vjeronaučna olimpijada - županijsko natjecanje iz vjeronauka. Olimpijada se sastojala od tri dijela, pismenog, tombole i milijunaka. Sudjelovalo je dvanaest ekipa srednjih i osnovnih škola. Pod vodstvom njihovog vjeroučitelja Hrvoja Bolfana učenici Victoria Bucul, Romina Licul, Maria Oroshi i Dominik Ivan Kubaj osvojili smo 4. mjesto u kategoriji srednjih škola. "Lijepo smo se zabavili i puno toga naučili. Ljudi u osnovnoj školi u Žminju su bili dragi i gostoljubivi. Drago nam je da smo sudjelovali. Za sljedeću godinu ćemo se ponovo prijaviti i još bolje pripremiti," rekli su učenici SŠMB-a.
Hrvoje Bolfan, Victoria Bucul, Romina Licul, Maria Oroshi i Dominik Ivan Kubaj                     

 



5.03.2017.   Anđelika  Licul   osvojila  4. mjesto  na županijskom natjecanju iz njemačkog  jezika  Anđelika  Licul, učenica 2. razreda opće gimnazije, kao jedina  predstavnica Srednje škole Mate Blažine  sudjelovala  je  na Županijskom natjecanju  iz njemačkog jezika,  održanog u  srijedu  1.3.2017. u  Medulinu. Anđelika  je  pod vodstvom  mentorice  profesorice Elvijane  Frančula Tenčić  osvojila   4.  mjesto  u vrlo jakoj  konkurenciji,   budući da ove  godine  u    kategoriji  drugih  razreda  nije  postojala    posebna   lista   za  učenike  koji   su  prethodno  više   godina  živjeli  i  školovali  se  u   Njemačkoj   ili  Austriji. Osnovna škola  dr.  Mate  Demarina  Medulin  pokazala  se  kao  izvrstan  domaćin.  Prije  početka  natjecanja  učenici  škole  oduševili  su   sve  prisutne natjecatelje   i mentore   kratkim  zabavnim programom  na njemačkom  jeziku,   a nakon  završetka  testa  učenici   su imali priliku  međusobno  se  upoznati   i  razmijeniti  iskustva   tijekom  organizirane  šetnje  Medulinskim  zaljevom    pod  stručnim  vodstvom  profesora  povijesti.    

 

4.3.2017. Elektromehaničar SŠMB-a Edi Buršić pozvan na državno natjecanje u Zagreb Učenici završnog 3.ams razreda Edi Buršić i David Kos pod mentorskim vodstvom  profesora Alena Šestaka sudjelovali su 24.2.2017. na međužupanijskom natjecanju u disciplini elektroinstalater. Škola domaćin natjecanja bila je Elektroindustrijska i obrtnička škola Rijeka. Nakon provedenog praktičnog i stručno-teorijskog dijela natjecanja naši su učenici postigli 3. (Edi Buršić) i 4. mjesto (David Kos). U ukupnom poretku svih škola sudionika županijskih/međužupanijskih natjecanja učenik Edi  Buršić plasirao se među četiri natjecatelja sa najboljim ostvarenim rezultatom te se time plasirao na državno natjecanje koje će se održati 27. i 28. travnja 2017. u Elektrostrojarskoj obrtničkoj školi Zagreb.


Ljestvica koračnog poretka - excel

Foto: Edi Buršić, David Kos i Alen Šestak

 

 

 


2.3.2017. Vanesa Čep i Stefano Salamon na regionalnom natjecanju Gastro 2017. u Malom Lošinju Dana 23.2.2017. učenici Vanesa Čep i Stefano Salamon pod mentorstvom njihovih profesora Nevija Gašparinija i Dorjana Mohorovića pokazali su svoje zavidne vještine na regionalnom natjecanju GASTRO 2017. u Malom Lošinju u hotelu Bellevue. Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Ambroza Haračića. Natjecanje ugostiteljsko-turističkih škola odvijalo se u pet gastronomskih disciplina te u tri hotelijersko-turističke.
U disciplinama posluživanja menija od 4 slijeda, Aperativa, Vina, Dekantiranje vina, Posluživanje kave, Digestiva, te priprema menija od 4 slijeda: Juha od buče, Pljukanci sa žgvacetom od kokoši, Janjeći kotleti na padelu s povrćem i Skuta sa grizom, kremom od naranče i prelivom od čokolade. Sve namirnice bile su zadane kao i sva pića. Nakon odrađenih zadataka učenici su zauzeli 7. mjesto. Na ovogodišnjem se GASTRU natjecalo  51 učenik (12 kuhara, 4 slastičara, 14 konobara i 23 hotelijera, u pratnji 38 mentora) iz 13 ugostiteljskih škola Istarske, Primorsko-goranske i Ličko-senjska županije.
Rezultati natjecanja - pdf


1.3.2017. Marko Paliska plasirao se na državno natjecanje iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici Na međužupanijskom natjecanju iz Osnova elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici, održanom u Puli 28. veljače u Tehničkoj školi, Marko Paliska iz 2.e razreda Srednje škole Mate Blažine osvojio je 3. mjesto te zahvaljujući broju bodova stekao pravo sudjelovanja na ovogodišnjem državnom natjecanju, dok je Helena Štemberga osvojila je 8. mjesto.  Mentor učenicima je profesor Milivoj Crvak koji redovito vodi uspješne elektrotehničare do državne razine natjecanja. Natjecanje se je sastojalo od dva dijela. Prvi dio bio je rješavanje pismenog testa s postupkom izrade rješenja, nakon čega se je pristupilo drugom dijelu. Drugi dio se odnosio na izradu sheme, spajanje na strujni krugu, mjerenje i računanje.
Rezultati Međužupanijskog natjecanja OE i MUE - excel

 


1.3.2017. Ogroman uspjeh matematičara SŠMB-a na županijskom natjecanju
Učenici SŠMB-a sa svojim mentorima osvojili su dva 1. mjesta i jedno 2. mjesto na županijskom natjecanju iz matematike održanom 28.2.2017. u Gimnaziji Pula. U kategoriji općih, jezičnih i četverogodišnjih strukovnih škola za 1. razrede učenik Martin Šverko pod mentorstvom Roberte Germin Mileta osvojio je 1. mjesto. Za 2. razrede učenik Marko Damjanić pod mentorstvom Đanija Žufića osvojio je 1. mjesto, a učenik Karlo Frankola osvojio je 2. mjesto pod mentorstvom Ticijane Šumberac.

  
Ukupno je na županijsko natjecanje bilo pozvano 50 učenika srednjih škola Istarske županije, a koji su se natjecali u dvije kategorije (za prirodoslovno-matematičke gimnazije te opće, jezične i četverogodišnje strukovne škole. S obzirom na postignut uspjeh i visok broj bodova (gotovo dvostruko od sljedećih učenika na ljestvici!) očekuje se da će na državno natjecanje biti pozvati svi naši vrijedni učenici i njihovi izvrsni mentori. "Poštovani ravnatelju, iskrene čestitke učenicima, njihovim mentorima i Vama na uspješnosti i izvrsnosti. Vaša Škola zaslužuje takav status."
(Vesko Nikolaus, prof. Viši savjetnik za matematiku AZOO-a, Podružnica Rijeka)
Rezultati županijskih natjecanja za srednje škole Istarske županije - excel

 
27.2.2017. Instalateri grijanja i klimatizacije SŠMB-a Lori Negri i Deni Hatić 6. na međužupanijskom natjecanju
Na međužupanijskom natjecanju  Instalatera grijanja i klimatizacije koji je održano u Zagrebu 24.02.2017. u "Industrijsko-strojarskoj školi" maturanti naše škole Deni Hatić i Lari Negri iz III.ams osvojili su 6. mjesto u konkurenciji 9 škola iz 7 županija pod vodstvom njihovih mentora Elvisa Miletića i Igora Zulijanija.
Natjecanje se sastojalo iz praktičnog zadatka i strukovnih sadržaja. Praktični zadatak sastojao se iz spajanja bakrenih cijevi, modela obilaska instalacije, a učenici su ga izvodili u paru, dok su strukovne sadržaje rješavali pojedinačno. Konačni poredak po školama dobio se zbrajanjem ukupnih rezultata.
Pripremu učenika u potrebnim materijalima pomogli su: „Qualich“ d.o.o, „Sinel“ d.o.o iz Labina i "Zustović instalacije" iz Čepića dok je obrt „Strojar“ iz Labina sufinancirao troškove boravka u Zagrebu, a putne je troškove osigurao Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, na čemu iz zahvaljujemo.

27.2.2017. Geografi SŠMB-a ostvarili zapažene rezultate na županijskom natjecanju Dana 23.2.2017. održano je županijsko natjecanja iz geografije. Škola održavanja natjecanja ove je godine bila OŠ „I. L. Ribar“ Labin koja je bila izvrstan domaćin. Na natjecanju je sudjelovao 91 učenik osnovnih i srednjih škola Istarske županije te 36 mentora. Našu školu predstavljala su četiri učenika gimnazijskog usmjerenja pod vodstvom mentorice, profesorice geografije Karmen Diminić Milevoj,  koji su i ove godine  ostvarili  zapažene rezultate u svojoj generaciji.  U kategoriji prvih razreda srednjih škola uspješni su bili učenici: Aleksandar Parenta (3. mjesto) i Nika Kamenar (4. mjesto). U kategoriji trećih razreda učenica Kristina  Višković zauzela je  5. mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda Viliam Vojić (3. mjesto). Nakon službenog natjecanja učenici su sa svojim  mentorima posjetili Gradski  muzej te  Gradsku knjižnicu.
Više: Natjecanja 2016.-2017. - os-ilribar-labin.skole.hr

 

24.2.2017. Novinarski rad Karle Zupičić „putuje“ na državnu smotru LiDraNo 2017. Županijska smotra LiDraNo (literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva) održana je 16.2.2017. u Puli, a domaćin je bila Osnovna škola „Veli Vrh“ u organizaciji Ministarstva znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje. Učenica IV.o Karla Zupičić pod vodstvom mentorice, profesorice hrvatskog jezika Branke Komljenović, napisala jesamostalni novinarski rad - reportažu "Sudbine pred kojima zatvaramo oči" koja je rezultat istraživačkog rada o beskućnicima na području Labinštine i Pule s naglaskom na ljude koji borave u Prihvatilištu za beskućnike gradskog Crvenog križa u Puli te će nas predstavljati na državnoj smotri LiDraNo 2017.  Članovi prosudbenog povjerenstva istaknuli su toplinu i humanost u pristupu temi te istaknuli visoku razinu novinarske i jezične pismenosti. Ovim putem zahvaljujemo Morin Hukić iz labinskog Crvenog križa te djelatnicama pulskog Prihvatilišta i njihovim korisnicima na gostoprimstvu i susretljivosti koja nam je pomogla razumjeti i doživjeti njihovu stvarnost.

Održan županijski Lidrano 2017. - pula.hr  Rezultati županijskog Lidrana 2017. - pdf
Dana 6. ožujka održano je natjecanje iz hrvatskog jezika u Srednjoj školi Mate Balote u Poreču. Učenica IV.o Karla Zupičić ostvarila je treće mjesto u konkurenciji četvrtih razreda.

 
24.2.2017. Leonarda Milevoj i Mirea Franković osvojile 1. i 3. mjesto na županijskom LIK-u Od ukupno dva rada koliko je iz naše škole moglo biti poslano na županijsko natjecanje iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna (LIK 2017.), Leonarda Milevoj, učenica 4.razreda opće gimnazije i Mirea Franković, učenica 2. razreda opće gimnazije osvojile su 1. i 3. mjesto. Mentorica nagrađenih učenica je Alida Blašković Koroljević.
Tema ovogodišnjeg natjecanja iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK-a 2017. je Zvučna slika. Učenici su osmislili fotokolaž (digitalni ili analogni) istražujući ključne pojmove: kompoziciju-rekompoziciju, ritam, kadriranje, svijetlost, kontrast, definiciju – redefiniciju, teksturu, multiplikaciju i fragmentaciju. Kreirali su i koncept kompozicije kroz interdisciplinarni i korelacijski pristup u istraživanju i likovnom izražavanju. Školsko natjecanje – izložba održano je 30. siječnja gdje je prosudbeno povjerenstvo u sastavu Alida Blašković Koroljević, Kristina Radović i Tamara Jan odabralo 2 rada koja su proslijeđena na županijski nivo. To su “Dihotomija” Leonarde Milevoj i “Nečije su ruke izgradile prošlost, no hoće li naše izgraditi budućnost” Miree Franković.
Županijsko natjecanje održano je u OŠ Vladimira Nazora Potpićan, 15. veljače. Članovi Županijskog prosudbenog povjerenstva Nataša Bezić, prof. likovne kulture, Noel Šuran, prof. likovne kulture, i Barbara Galant, grafički dizajner ocijenili su rad naše učenice Leonarde Milevoj maksimalnim brojem bodova čime je osvojila 1. mjesto, a Mirea Franković sa nekoliko bodova manje 3.mjesto. Četiri najbolja rada iz naše županije proslijeđena su na državnu razinu i ona se ponovno boduju neovisno o dotadašnjim bodovima. Učenice i njihova mentorica pozvane su na izložbu nagrađenih radova koja će se održati u OŠ Vladimira Nazora Potpićan 27. veljače gdje će im uručiti zaslužena priznanja.


13.2.2017. Karlo Frankola i Marko Damjanić osvojili 1. mjesta na Županijskom natjecanju iz informatike INFOKUP 2017.
Karlo Frankola, učenik 2. razreda opće gimnazije i Marko Damjanić, učenik 2. razreda elektrotehničkog usmjerenja Srednje škole Mate Blažine postigli su zapažene rezultate na Županijskom natjecanju iz informatike INFOKUP 2017., održanog u petak 10. veljače 2017. u Labinu. Karlo Frankola je sudjelovao u dvije kategorije i to Osnove informatike (Gimnazije) i Primjena algoritama SŠ (2. razred) i u obje kategorije osvojio 1. mjesto pod vodstvom mentora Elera Diminića. Marko Damjanić je osvojio 1. mjesto u kategoriji Osnove informatike (Strukovne škole) pod vodstvom mentorice Laure Kokot. Treba spomenuti da je našu školu predstavljao i Lukas Bašić, učenik 3. razreda opće gimnazije, te u ukupnom poretku kategorije Osnove informatike (Gimnazije) osvojio 5. mjesto, također pod vodstvom mentorice Laure Kokot.
 
Natjecanje iz informatike INFOKUP sa sastoji od tri kategorije: Osnove informatike (Gimnazije, PM gimnazije i Strukovne škole), Razvoj softvera i Primjena algoritama SŠ. Domaćin natjecanja bila je Srednja škola Mate Blažine Labin, a sudjelovalo je 24 učenika sa svojim mentorima iz šest istarskih srednjih školai to iz Srednje škole Zvane Črnje Rovinj, Gimnazije Pula, Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile Pazin, Srednje škole Buzet, Srednje škole "Vladimir Gortan" Buje i Srednje škole Mate Blažine Labin. Svi su natjecatelji na županijskoj razini dobili pohvalnice, mentori zahvalnice, a učenici koji su osvojili jedno od prvih triju mjesta priznanja i prigodne nagrade.
OVDJE!
Izvještaj sa INFOKUP-a u SŠMB-u i rezultati po kategorijama - pdf
 
12.10.2016. Karmen Rabar i Mateja Klapčić 2. na VI. istarskom zavičajnom kvizu "Krasna zemljo – Meraviglioso paese" 
I ove je godine u Rovinju održan 6. istarski zavičajni kviz ""Krasna zemljo – Meraviglioso paese".  Cilj kviza je popularizacija zavičajne povijesti, materijalne i nematerijalne kulturne baštine, edukacija mladih o potrebi njenog očuvanja, kao i promicanje zavičajnog identiteta. Tema natjecanja bila je opći pregled povijesti Istre i povijest Rovinja s naglaskom na njegovu kulturnu baštinu. Kviz se sastoji od teorijskih i praktičnih zadataka koji se rješavaju na terenu po starogradskoj jezgri Rovinja. Ove se je godine natjecalo 26 škola, 14 osnovnih i 12 srednjih škola.  Učenice naše škole iz 4. razreda gimnazije - Karmen Rabar i Mateja Klapčić osvojile su 2. mjesto pod mentorstvom profesorice povijesti  Dijane Muškardin.  
Više o samom natjecanju, testovima i hodogramu
OVDJE!

Više o informacijama o NATJECANJIMA, SUSRETIMA I SMOTRAMA 2017. OVDJE!
Više o informacijama o NATJECANJIMA, SUSRETIMA I SMOTRAMA 2016. OVDJE!
Više o informacijama o NATJECANJIMA, SUSRETIMA I SMOTRAMA 2015. OVDJE!
Više o informacijama o NATJECANJIMA, SUSRETIMA I SMOTRAMA DO 2014. OVDJE!