naslovna > Upisi > Virtualni Dani otvorenih vrata SŠMB-a

Dani otvorenih vrata

    
Poveznica: UPISI 2021. i 2022. OVDJE!

Virtualni dani otvorenih vrata 2022.


9.5.2022. SŠMB na 1. Festivalu strukovnih zanimanja u Pazinu U organizaciji Obrtničke komore Istarske županije u Pazinu je 6. i 7.5.2022.održan 1. Festival strukovnih zanimanja. Na sajmu je sudjelovalo 14 škola iz naše županije koje su promovirale strukovna zanimanja iz svojih područja.
Srednja škola Mate Blažina predstavljala je uživo zanimanja iz područja Elektrotehnike (elektromehaničar i elektrotehničar), Strojarstva (instalater-monter), a preko video zida prezentaciju i promidžbu ostalih područja rada i zanimanja koja se izučavaju u našoj školi - konobar, kuhar, ekonomist, opća i jezična gimnazija.

Našu školu predstavljali su učenici 3. i 4. razreda: David Mišon, Sven Končić, Gabrijel Vozila, Antonio Matošević, Raul Puškarić i Anel Velagić u pratnji svojim mentora Elvisa Miletića, Alena Šestaka, Sanjina Šumberca, Željka Ernečića i Valtera Veselice.
Pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu, gospođa Patricia Percan, pohvalila je naše sudjelovanje riječima: "Znala sam to i ranije, ali ipak sam htjela pohvaliti vaše učenike sa jučerašnjeg Festivala strukovnih zanimanja. Bez problema prezentiraju svoju školu, zanimanje, otvoreni i pristupačni. Vidi se da se sa njima puno radi, pa čestitke ide u Vama i kolektivu."

U sklopu Festivala organiziran i okrugli stol na temu strukovnog obrazovanja na kojem su sudjelovali predstavnici Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja Republike Hrvatske, Hrvatska obrtnička komora, Istarska županija, Grad Pazin, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Pula, Centar kompetentnosti za ugostiteljska i turistička zanimanja – Pula.
(Tekst i foto: Elvis Miletić; foto: Alen Šestak i Nensi Diminić)

Poveznica:
Festival strukovnih zanimanja - HOK ISTARSKE ŽUPANIJE, Pazin - 6.-7. svibnja 2022.  - youtube.com


3.5.2022. Srednja škola Mate Blažine se predstavlja na Festivalu strukovnih zanimanja U organizaciji Obrtničke komore Istarske županije u Pazinu se 6. i 7.5.2022. organizira Festival strukovnih zanimanja. Na sajmu će predstavnici Srednje škole Mate Blažine prezentirati zanimanja iz područja elektrotehnike (elektromehaničar i elektrotehničar) i strojarstva (instalater-monter). Učenici će prikazati primjenu 3D printera, mobilnog robota te načine spajanja cijevi koje se danas primjenjuju u instalacijama. Osim toga posjetiteljima će se prikazivati razni promo materijali i dijeliti letke sa obavijestima koje se sve obrazovne programe i zanimanja mogu upisati u našu školu.

30.4.2022. ZA PETAK 6.5.2022. REZERVIRAN JE AUTOBUS IZ LABINA ZA POSJETU "FESTIVALU STRUKOVNOG OBRAZOVANJA" U PAZINU (prenosimo: 5.portal) „Festival strukovnog obrazovanja“ organizira se s ciljem promocije i poboljšanja upisa u strukovna zanimanja. Za sudjelovanje se prijavilo 15 srednjih strukovnih škola (14 iz Istarske županije, jedna iz Primorsko goranske županije), te 35 osnovnih škola.
Festival je organiziran na način da se srednje škole prezentiraju na štandovima (video i ostali promotivni materijali, radovi učenika), zajedno s obrtnicima koji će uživo prezentirati svoje struke, te obrtima i tvrtkama koji će ponuditi stipendiranje učenicima.
Učenici završnih razreda osnovnih škola u organizaciji Obrtničke komore Istarske županije i udruženja obrtnika posjetit će Festival i na taj način dobiti informaciju o mogućnostima upisa i o zanimanjima u koja se žele upisati.
Petak je rezerviran za organizirane posjete, a autobus za labinske učenike kreće u 14:50 s Autobusnog kolodvora Labin.
Za subotu kad su planirane pojedinačne posjete djece s roditeljima predviđen je interesantan program predstavljanja strukovnih zanimanja. Pozivaju se zainteresirani roditelji i učenici da posjete FSZ i na jednom mjestu dobiju što više korisnih informacija o dostupnim programima srednjoškolskog obrazovanja.
Poveznica:
ZA PETAK REZERVIRAN AUTOBUS IZ LABINA ZA POSJETU `FESTIVALU STRUKOVNOG OBRAZOVANJA` U PAZIN - 5.portal

 

 


27.4.2021. Započinju Virtualni Dani otvorenih vrata SŠMB-a Srednja škola Mate Blažine Labin objavljuje virtualno predstavljanje svojih obrazovnih programa, zanimanja i aktivnosti učenicima osmašima i njihovim roditeljima vezano za predstojeće upise učenika u I. razred školske godine 2022./2023.
Ovogodišnjim planom upisa u I. razred osiguravamo 146 mjesta za 163 učenika koji završavaju osme razrede u osnovnim školama Labinštine. U obrazovnim programima u trajanju od 4 godine (gimnazija-opća i jezična po 24 učenika, elektrotehnika 24 učenika, ekonomija 22 učenika, 2 manje od ranije), dok u trajanju od 3 godine obrazujemo učenike u strukovnim zanimanjima (elektromehaničar 12 učenika -  2 više, instalater-monter 14 učenika, kuhara 14 i konobar 12 - 2 više nego ranije).
Dragi učenici, poštovani roditelji, ni ove godine ne možemo za vas uživo organizirati tradicionalne Dane otvorenih vrata i provesti vas našom školom, ali zato to barem djelomično možemo učiniti virtualno. Pripremili smo vam stoga videomaterijale i prezentacije za svaki obrazovni program i zanimanje koje vam nudimo i preporučamo u Virtualnim Danima otvorenih vrata SŠMB-a OVDJE!


                                     Virtualni Dani otvorenih vrata za učenike i roditelje 2022.
Opća gimnazija (24 učenika/ca) video uradak OVDJE!
Jezična gimnazija (24 učenika/ca) video uradak OVDJE!
Ekonomist (22 učenika/ca) video uradak OVDJE!
Elektrotehničar (24 učenika/ca) prezentacija OVDJE!
Elektromehaničar (12 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
Instalater-monter (14 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
Konobar (12 učenika/ca) promo materijal OVDJE!
Kuhar (14 učenika/ca) promo materijal OVDJE!

Plan upisa u I. razred šk.g. 2022.-2023. OVDJE!


                          Promotivni letak za Dane otvorenih vrata 2022.

Za sve dodatne informacije o mogućnosti nastavka obrazovanja u našoj školi možete nam se obratiti srijedom od 10.00 do 12.00 sati telefonski 856-277.

HRT-ova reportažu o uspješnim labinskim učenicima i učiteljima "I mi idemo u školu." OVDJE!

 
21.2.2022. Labinska srednja škola kao dobar primjer darovitosti učenika  (prenosimo s labin.hr) HRT je posjetio labinsku Srednju školu Mate Blažine i istaknuo ih kao školu čiji učenici osvajaju prva mjesta na olimpijadama, ali i kao školu čiji učenici naveliko koriste programe razmjene. Obišli su tako učenike koji su u pripremama za Olimpijadu o prirodnim i tehnološkim katastrofama, učenike koji kroz simulaciju vježbeničke tvrtke uče o ekonomskoj, ali i financijskoj pismenosti te one učenike koji se pripremaju za razmjenu ili su poput budućih kuhara u provedbi vlastitih projekata…
Upravo se tema darovitih učenika u proteklih nekoliko tjedana nametnula sama od sebe i kao okosnica susreta gradonačelnika Valtera Glavičića sa srednjoškolskim profesorima prilikom prijema uspješnih i nagrađivanih profesorica labinske srednje škole Mate Blažina te povodom predstavljanja uvođenja programa financijskog opismenjavanja u osnovne škole.
„Prepoznati različite oblike nadarenosti i talenata kod djece te usmjeravanje njihovih sposobnosti veliki je izazov i za roditelje i učitelje“, izjavio je tom prilikom Glavičić te istaknuo kako Grad Labin kroz redovne stipendije pokušava nagraditi najuspješnije studente i učenike, koji su u školskoj godini ostvarili izvanredne uspjehe.
„Mnoge aktivnosti namijenjene mladima koje provodimo kao gradska uprava govore u prilog tome da znamo prepoznati trud naših mladih Labinjana i vrednujemo ih, što kroz redovno stipendiranje ili sasvim novi dualni model stipendiranja, što kroz primjerice projekt karijernog usmjeravanja, kojim se nastoji od rane dobi usmjeriti i dodatno razviti talent djece. Vjerujem da povezivanjem svih bitnih dionika lokalnog tržišta rada i školstva možemo učiniti još više konkretnijih koraka za naše mlade“, zaključuje Glavičić.
HRT-ovu reportažu o uspješnim labinskim učenicima i učiteljima možete pogledati na OVDJE!
Poveznica:
HRT u školi čiji učenici osvajaju prva mjesta na olimpijadama - magazin.hrt.hr


20.2.2022. HRT u školi čiji učenici osvajaju prva mjesta na olimpijadama Njihovi učenici osvajaju prva mjesta na olimpijadama, ali ne onima na koje smo naviknuli. Njihovi učenici koriste naveliko programe razmjene, ali i domaćini su srednjoškolaca iz cijele Europe. Znaju sve o rudarskoj baštini, a kako i ne kada smo za našu rubriku "I mi idemo u školu" posjetili - srednju školu u Labinu.
Knjige, računala, diskusija - pripreme za Olimpijadu o prirodnim i tehnološkim katastrofama. Moraju proučiti opsežan materijal na engleskom jeziku. Lani su osvojili drugo mjesto.
- Prvo mjesto nismo osvojili jer su od 50 pitanja na samo jedno pitanje odgovorili pogrešno, kaže Nedeljko Mandić, prof. fizike Srednja škola Mate Blažine Labin.
Ove godine teme su pandemija i klizišta. A lani vulkanske erupcije i porast razine mora.
- Fascinirao me podatak da će neki otoci u bliskoj budućnosti zbog porasta razine mora jednostavno morati uskoro evakuirati svoje stanovništvo u unutrašnjost, kaže Karlo.
Dok gledaju ovaj prilog, čekaju i rezultate s Olimpijade. Želimo im, naravno, zlato.

U drugoj učionici simulacija vježbeničke tvrtke. A svi oni imali su i odličan šalabahter - priručnik koji su sami napisali sa svojim profesorima: Tonka-ekonomka, priručnik za financijsko preživljavanje tinejdžera, koji su, otkriva nam Daniel Mohorović, prof. ekonomske grupe predmeta u školi, u srednju školu došli su potpuno financijski nepismeni.
- Većina smatra da je džeparac tu da se potroši, nemaju svijest o štednji, kaže.

Živahno je u ovoj školi. Neki se pripremaju za razmjenu. Ines ide u Belgiju.
- Pa pošto nam je tema nezaposlenost, zanima me kakva je mogućnost zapošljavanja nakon srednje škole, kaže.
Budući kuhari imaju pak svoj projekt.
- U sklopu ribljeg projekta EDU FISCH ALBA 75 radit ćemo jela od ribe. Moje je mišljenje da bi se riba više trebala konzumirati, kaže stručni učitelj kuharstva Dorijano Mohorović.

Uz redovite predmete i izborni su posebno zanimljivi.
- To su statistika, eksperimentalna fizika, digitalna kartografija i razvoj mobilnih aplikacija, kaže ravnatelj Čedomir Ružić.

Naravno, i zavičajna nastava s naglaskom na rudarsku baštinu.
- Rudarska baština je dio našeg zavičajnog identiteta, to je ono što nas okružuje i nema obitelji iz koje nije potekao bar jedan rudar, kaže profesorica povijesti Dijana Muškardin.
Zatekli smo ih kraj šohta, labinskog čeličnog tornja. Spomenika rudarske prošlosti. I to nije sve. U sklopu očuvanja baštine.
- Naši profesori su osmislili i brendirali edukacijski paket, kaže Franceska.
Vodič znamenitosti Labina. A definitivno u vodiču bi se slobodno mogao naći i posjet ovoj zaista zanimljivoj školi.
(Autor: Sunčica Findak/Dnevnik/HRT; Foto: Dnevnik / HRT)

Virtualni Dani otvorenih vrata 2021.


Cjelovita prezentacija Srednje škole Mate Blažine - pdf                                            
   

Učenički video uradak "Dobrodošli u SŠMB" Matea Klapčić i Borna Fable -  youtube.com
 

Virtualni dani otvorenih vrata 2020.

ODLUKA O UPISU UČENIKA U I. RAZRED SREDNJE ŠKOLE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021. OVDJE!

Virtualna prezentacija Srednje škole Mate Blažine OVDJE! - youtube
Preuzimanje:
Virtualna prezentacija Srednje škole Mate Blažine - pdf
Strojarstvo - pdf
Poslovi elektro struke - pdf

5.3.2020. Prijedlog plana upisa u prvi razred šk.g. 2020.-2021. Na Labinštini u šk.g. 2019.-2020. osnovnu školu završava 165 učenika.


Bodovni prag


Prezentacija DANI OTVORENIH VRATA 2020. - pdf


21.2.2020. SINOĆ ODRŽANA PREZENTACIJA STRUKOVNIH OBRAZOVNIH PROGRAMA  Na održanoj prezentaciji strukovnih obrazovnih programa 20. veljače 2020. "Pridi osmaš (i sedmaš)" tražila se je stolica više i Polivalentna dvorana Gradske knjižnice Labin bila je ispunjena do posljednjeg mjesta.
Strukovne obrazovne programe prezentirali su ravnatelji Tehničke i Industrijsko obrtničke škole iz Pule te profesori  Srednje škole Mate Blažine Labin, Elvis Miletić i Alen Šestak. Skup su pozdravili Predsjednik Obrtničke komore Istarske županije, g. Roberta Momića i Predsjednik Udruženja obrtnika Labin, Elvis Diminić, kao i Pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina, Alek Dragojević.

Koliko je učenicima bilo korisno dobi informaciju od predstavnika škola za koje struke mogu steći obrazovanje, toliko više im je bilo dragocjeno čuti i osobna iskustva obrtnik koji su se upustili u poduzetništvo. Svoje iskustvo u obrtništvu podijelili su Salmir Mrkaljević suvlasnik ugostiteljskog obrti i Pizzerie Pineta, Bojan Blašković vlasnik obrta za telekomunikacijske usluge „BCB“ te Elvis Diminić, Predsjednik Udruženja obrtnika Labin i vlasnik obrta za završne radove u građevinarstvu „Diminić“.
Najbolju poruku večeri, uistinu, dobili su od njih: "Nemojte upisivati nešto zbog toga jer to upisuju vaši prijatelji! Upišite ono što volite, što vam se uistinu sviđa i što ćete kroz život raditi. I cijeli život učite i dodatno se obrazujte da budete što bolji u onome što radite. Majstori su traženi i imate siguran posao nakon završene škole."
(Tekst i foto: Udruženje obrtnika Labin, Alis Šaina)

Učenik Dalen Grdić s profesorom Davorom Frnakovićem predstavili rad na školskom 3D printeru Na predstavljanju, zanimanja na kojem se naša škola predstavila dijelom strukovnih zanimanja iz strojarstva i elektrotehnikei te planom upisa za sljedeću školsku godinu, demonstiran je i rad na 3D printeru koji smo kao donaciju dobili od organizatora Festivala zanimanja - Udruženja obrtnika Labin još prošle godine. Prikazali smo nacrtani model u programu TinkerCad-u te model isprintali na samomprinteru. Također smo pokazali ostale modele koje smo radili tijekom školske godine.
(Tekst i foto: Davor Franković)
Preuzimanje:
Prezentacija Strojarstvo - pdf
Prezentacija Elektrotehnika i računalstvo - pdf
Prezentacija Dani otvorenih vrata SŠMB-a 2020. - pdf
Savjeti za odabir zanimanja za naše buduće učenike OVDJE!
Poveznice:
SINOĆ ODRŽANA PREZENTACIJA STRUKOVNIH OBRAZOVNIH PROGRAMA - labinskakomuna.com

Dani otvorenih vrata 2019.

28.5.-10.6.2019. Održane prezentacije Srednje škole Mate Blažine za roditelje i učenike osmih razreda OŠ na Labinštini Ravnatelj Čedomir Ružić i psihologinja Mirjana Dobrić predstavili su, uoči predstojih upisa u srednju škola, roditeljima i učenicima novi izmijenjeni plan upisa i novi bodovni prag kao i brojne uspjehe učenika i profesora Srednje škole Mate Blažine na natjecanjima, susretima i smotrama, međunarodnim projektima, i time iznijeli brojne prednosti kod upisa učenika o ovu jedinu srednjoškolsku ustanovu na istočnoj obali istarskog poluotoka.
Preuzimanje:
Prezentacija Srednje škole Mate Blažine Labin - pdf

28.3.2019. Započinju Dani otvorenih vrata za učenike OŠ Labinštine Osmaši će narednih tjedana, od 1.4. do 16.4., posjetiti Srednju školu Mate Blažine i upoznati se sa programima i zanimanjima koja Škola nudi OVDJE!. Predstavljanja, koja su pripremili stručni suradnici, nastavnici praktične i teorijske nastave te učenici Srednje škole Mate Blažine, održat će se u energetski obnovljenoj matičnoj zgradi - školskom restoranu i školskoj knjižnici, a potom i u školskoj radionici preko puta, nakon ćega će osmaši obići i moderno opremljene sportske dvorane u pratnji svojih razrednika i stručnih suradnika. Zahvaljujemo se na interesu osnovnih škola Labinštine s kojima Srednja škola uspješno surađuje. Prezentacije će se odvijati po sljedećem rasporedu i kalendaru:
OŠ I.L. Ribar, Labin – 68 učenika
Ponedjeljak, 1.4.2019. u 8.15 sati
OŠ V. Š. Pajo, Nedešćina – 21 učenika
Ponedjeljak, 8.4.2019. u 8.30 sati
OŠ M. Vlačića – 44 učenika
Srijeda, 10.4.2019. u 8.30 sati
OŠ V. N. Potpićan – 25 učenika
OŠ I. G. Kovačić Čepić – 11 učenika
Utorak, 16.4.2019. (ili 9.4.) u 8.30 sati
OŠ I. Batelić, Raša – 6 učenika
(od 13.30 sati – termin prema dogovoru)
Dobrodošli!  

              Prezentacija "Dobrodošli u..."                                             Prezentacija Dani otvorenih vrata 2019.
Preuzimanje:
Prezentacija elektrotehnile i računalstva - pdf  
Prezentacija prodavača - pdf

Dani otvorenih vrata 2018.


18.4.2018. Održani Dani otvorenih vrata Srednje škole Mate Blažine Labin za učenike osmih razreda OŠ Labinštine

U želji za što boljim informiranjem i odabirom  budućeg obrazovnih programa/zanimanja u Srednjoj školi Mate Blažine Labin organizirani su već tradicionalni „Dani otvorenih vrata“ od 16.4. do 18.4 2018. na kojima su učenici osmih razreda upoznati sa mogućnostima nastavka srednjoškolskog obrazovanja u labinskoj srednjoj školi. Energetski potpuno obnovljenu i značajnim poboljšanjem uvjeta rada školu je sa njihovim razrednicima, nastavnicima i stručnim suradnicima posjetilo 111 učenika OŠ Ivo Lola Ribar Labin, OŠ Matije Vlačića Labin, OŠ Vitomira Širola Paje Nedešćina  i OŠ Ivana Batelića Raša. Učenici OŠ Vladimira Nazora Potpićan  (njih 31) posjetili su školu još u listopadu 2017.
Cjelokupni program posjete odvijao se je prema posebnom programu i hodogramu. U školskoj radionici od strane nastavnika teorijske i praktične nastave u području elektrotehnike i strojarstva upoznati su sa karakteristikama programa i zanimanja uz demonstraciju praktičnih vježbi. Učenici su imali priliku upoznati se i sa ostalim kvalitetno opremljenim praktikumima i kabinetima u kojima se stječu znanja i vještine iz područja  programa ekonomije, trgovine i ugostiteljstva. Nastavnici teorijske i praktične nastave, učenici srednje škole i stručni suradnici upoznali su učenike sa značajkama zanimanja u navedenim programima i osobnom kartom škole putem prezentacija, video uradaka i praktičnih demonstracija u nastavi. Posjetili su i novoopremljenu školsku knjižnicu i nove sportske dvorane Sportskog centra „Franko Mileta“ u kojima će se održavati nastava TZK-a. Osim potpuno uređenih unutrašnjih i vanjskih prostora škole planira se u sljedećoj šk.g. uvođenje e-dnevnika, odnosno internetske mreže i optičkog kabla u sve učionice koje će konačno postati specijalizirane po područjima rada, i predmetima. Svojim raznovrsnim školskim i strukovnim kurikulumom, bogatom ponudom izvannastavnih aktivnosti, raznovrsnim izbornim i fakultativnim programima, školskim i međunarodnim projektima Srednja škola Mate Blažine Labin je škola koja istražuje i razvija kvalitetu u odgoju i obrazovanju te stvara povoljno ozračje za uspješno učenje što je svrstava među kvalitetnijima u RH.  
NOVI STRUKOVNI KURIKULUMI U SŠMB-u ZA EKONOMIJU I TRGOVINU

Prošlog tjedna nas je posjetilo Povjerenstvo koje je neposrednim očevidom utvrdilo uvjete za izvođenje novih strukovnih kurikuluma za zanimanja ekonomist i prodavač. Nakon obilaska Škole i provjere materijalnih, prostornih i kadrovskih uvjeta Povjerenstvo je utvrdilo kako naša škola "udovoljava kadrovskim, materijalnim i ostalim uvjetima za izvođenje predmetnih strukovnih kurikuluma i odobrava izvođenje strukovnih kurikuluma za stjecanje kvalifikacija ekonomist i prodavač."
PLAN UPISA
U dosadašnjem planu upisa predviđen je bio jedan razred konobar-kuhar-prodavač (ukupno 24 učenika). Obzirom da će nastava za prodavače biti izvođena po novom strukovnom kurikulumu,  prodavači će biti u posebnom razrednom odjeljenju (20 učenika) i jedno razredno odjeljenje konobara i kuhara (20 učenika tj. 10 konobara i 10 kuhara). S obzirom da ove šk.g. na Labinštini osnovnu školu završava dosad najmanji broj učenika (142) Škole ne planira upisati 2 odjeljenja opće gimnazije, već samo jedno (24 učenika), jedno odjeljenje elektrotehničara, jedno ekonomista u četverogodišnjem trajanju te u trogodišnjim zanimanjima osim već spomenutih jedno odjeljenje u kombinaciji instalater-monter (14 učenika) i elektromehaničar (10). Škola je od prošle godine uvela i minimalni bodovni prag za četverogodišnje programe (gimnazija 56, ekonomija i elektrotehnika 44) čime se opredijelila za kvalitetu i popunjenost u trogodišnjih strukovnim zanimanjima za koje vlada potražnja na tržištu rada.
(Upisno povjerenstvo SŠMB-a)
Poveznice:
Upisi 2018. - ssmb.hr
Upisi - ssmb.hr

Dani otvorenih vrata 2017.


16.4.2017. Započeli Dani otvorenih vrata za učenike OŠ Labinštine
Osmaši imaju narednih tri dana, do 16. do 18.4., prilike posjetiti  školsku radionicu i upoznati se sa programima i zanimanjima u području strojarstva i elektrotehnike, a u energetski obnovljenoj matičnoj zgradi upoznati sa mogućnostima obrazovanja u gimnaziji, ekonomiji, trgovini i ugostiteljstvu nakon čega obiđu školsku novoopremljenu knjižnicu i nove sportske dvorane... a sve u pratnji stručnih suradnika, nastavnika praktične i teorijske nastave te samih srednjoškolaca.

Raspored prezentacija:
Ponedjeljak, 16.4.2018. u 8.15 sati - OŠ I.L. Ribar, Labin – 51 učenika
Utorak, 17.4.2018. u 8.30 sati
OŠ V. Š. Pajo, Nedešćina – 10 učenika
OŠ I. Batelić, Raša – 11 učenika
Srijeda, 18.4.2018. u 8.30 sati
OŠ Matije Vlačića – 39 učenika

OŠ Vladimir Nazor (31 učenik) iz Potpićna posjetila je Školu u listopadu 2017.

13.4.2018. Plan upisa i minimalnog bodovnog praga za šk.g. 2018.-2019. Novi strukovni kurikulumi za ekonomiste i prodavače OVDJE!

11.4.2018. Održan zajedničkog sastanka sa stručnim suradnicima OŠ Labinštine dana 26. ožujka 2018. sa sljedećim dnevnim redom:
1. Prijedlog posjeta SŠMB-e za vrijeme Dana otvorenih vrata za učenike 8. razreda OŠ (16. do 28.4.2018.)
2. Prijedlog održavanja roditeljskih sastanaka  u OŠ Labinštine prema unaprijed dogovorenim terminima
3. Razno
Preuzimanje:
Zapisnik - pdf 
Raspored prezentacija  - pdf
Raspored prezentacije OŠ I.L. Ribar - pdf
Raspored prezentacije OŠ Nedešćina i Raša - pdf
Raspored prezentacije OŠ M. Vlačić - pdf   

              
23.3.2018. Održana edukativna radionica za učenike OŠ Matije Vlačića Jedan razred učenika sedmog razreda O.Š. Matije Vlačića u sklopu nastave Tehničkog odgoja posjetio je radionicu Srednje škole Mate Blažine, gdje su se upoznali sa CNC programiranjem tokarilica i glodalica te klasičnim tokarskim strojevima. Kod programiranja upoznali su  što je sve potrebno napraviti - od  crteža pa do izrade predmeta  na stroju. Isto tako uz pomoć nastavnika napravili su program za jedan jednostavni predmet. Kod klasičnih tokarilica učenici su mogli vidjeti što je sve moguće napraviti na tokarilicama. Učenici su iskazali zadovoljstvo viđenim te su rekli da bi voljeli češće ovdje dolazit u posjetu nastavi. Domaćini učenicima osnovne škole bili su nastavnici: Valter Veselica, Igor Zulijani, Alen Šestak i  Elvis Miletić uz pratnju njihove nastavnice Višnje Faraguna.                                                

21.2.2018. Prijedlog Plana upisa i minimalnog bodovnog praga za šk.g. 2018.-2019. OVDJE!


      Prezentacija Dani otvorenih vrata 2018. - pdf     
Prezentacijski letak SŠMB-a 2018. OVDJE!          


Učenički video uradak "Dobrodošli u SŠMB" Matea Klapčić i Borna Fable -  youtube.com

Dani otvorenih vrata 2017.


 
                                                         Prezentacijski letak SŠMB-a 2017. - pdf

16.6.2017.  Održan Dan otvorenih vrata SŠMB-a za roditelje Za roditelje učenika VIII. razreda osnovnih škola u srijedu 14.6.2017. u 18.00 sati u školskom restoranu Srednja škola Mate Blažine Labin te u 19.00 sati u praktikumu elektrotehnike održan je Dan otvorenih vrata u cilju pružanja informacija koje će pomoći roditeljima i učenicima u kvalitetnom odabiru budućeg zanimanja u SŠMB-u. Od strane ravnatelja, stručne službe i suradnika predstavljena virtualna osobna iskaznica SŠMB-a, mogućnosti nastavka obrazovanja u SŠMB-u, determinante izbora zanimanja, kriteriji i uvjeti upisa u pojedine programe kao i posebno predstavljanje VALAMAR RIVIERA d.d. i ELEKTRO STRUKE.

Poziv za roditelje - pdf

Prezentacija O ČEMU TREBA VODITI RAČUNA PRILIKOM IZBORA PROGRAMA/ ZANIMANJA?NOVO UPISI - pdf
Natječaj za upis u prvi razred šk.g. 2017.-2018. NOVO! - pdf
Prezentacija Postani stipendist VALAMARA - pdf

18.3.2017. Predstavljanje Srednje škole Mate Blažine na Danima otvorenih vrata SŠMB-a Raspored prezentacija za učenike VIII. razreda:
Ponedjeljak, 27.3.2017. u 8.15 sati - OŠ V. Š. Pajo, Nedešćina (12 učenika) OVDJE!
Utorak, 28.3.2017. u 11.45 sati - OŠ I. Batelić, Raša (14 učenika) OVDJE!
Srijeda, 29.3.2017. u 8.00 sati - OŠ M. Vlačića, Labin (34 učenika) OVDJE!
Četvrtak, 30.3.2017. u 8.30 sati - OŠ V. Nazor, Potpićan (20 učenika) OŠ I.G.Kovačić, Čepić (6 učenika) OVDJE!
Ponedjeljak, 3.4.2017. u 8.00 sati - OŠ I. L. Ribar, Labin (59 učenika) OVDJE!
Fotogalerija
 
 
 

   
  
   Naše su vrijedne kuharice i kuhari dočekali osmaše prigodnim uradkom

Plan upisa u I. razred šk.g. 2017.-2018. - pdf

Dani otvorenih vrata 2016.

19.8.2016. Nastavak sufinanciranja prijevoza učenika srednjih škola Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta nastavlja s programom sufinanciranja redovitih učenika srednjih škola. Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici prihvatila je Odluku o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola u razdoblju rujan-prosinac 2016. godine.
Pravo na sufinanciranje 75% troškova međumjesnog javnog prijevoza, kao i u prethodnom razdoblju, ostvaruju učenici koji su u školskoj godini 2016./2017. upisali i redovito pohađaju srednju školu, koji kupuju mjesečnu učeničku kartu za autobus ili vlak, a kojima udaljenost od adrese prebivališta odnosno boravišta do adrese škole iznosi više od 5 kilometara.
Učenicima koji su članovi kućanstva koje je korisnik zajamčene minimalne naknade ili pomoći za uzdržavanje, sukladno propisu kojim se uređuje područje socijalne skrbi financirat će se 100% cijene mjesečne učeničke karte.
Učenicima u programima čiji se veći dio izvodi u obliku praktične nastave i vježbi te drugim strukovnim programima sa stručnom praksom, sufinancirat će se, odnosno financirati mjesečna karta, odnosno pojedinačne karte za dane pohađanja praktične nastave i vježbi te stručne prakse u mjesecu uzimajući u obzir najpovoljniji iznos.
Struktura razrednih odjela i broja učenika:
       Struktura razrednih odjela i broja učenika za upis u I. razred SŠMB-a Labin u šk.g. 2016.-2017. prihvaćena od MZOS-a
O rezultatima upisa u sš. g. 2016.-2017. OVDJE!
9.6.2016. Poziv roditeljima osmaša na DAN OTVORENIH VRATA SŠMB-a (14.6.2016.) Srednja škola Mate Blažine Labin organizira DAN OTVORENIH VRATA ZA RODITELJE učenika osmih razreda osnovnih škola Labinštine u školskom restoranu utorak 14.06. u 18.00 sati u cilju pružanja informacija koje će pomoći učenicima i roditeljima u kvalitetnom odabiru budućeg zanimanja.
Preuzimanje:
Prezentacija VALAMAR RIVIERA ADRIA stipendiranje konobara i kuhara- pdf
O čemu treba voditi računa prilikom izbora programa/ zanimanja? - pdf
Osobna karta SŠMB-a - pdf
Poziv DAN OTVORENIH VRATA ZA RODITELJE - pdf
 
22.5.2016. Nastavljaju se Dani otvorenih vrata SŠMB-a 2016. za učenike osnovnih škola Labinštine
Raspored prezentacije OŠ M. Vlačić - pdf
Raspored prezentacije OŠ V.Š. Pajo i I. Batelić - pdf
  
9.5.2016. Započeli Dani otvorenih vrata SŠMB-a 2016. za učenike osnovnih škola Labinštine U želji za što boljim informiranjem osmaša osnovnih škola, a u vezi njihova odabira budućeg zanimanja, u idućih će se dva tjedna u SŠMB-u održati DANI OTVORENIH VRATA. Učenici će posjetiti školsku radionicu i praktikum ugostiteljstva te se putem video uradaka i prezentacija stručnih suradnika, mentora i učenika upoznali sa mogućnostima izbora karijere nastavkom školovanja u Srednjoj školi Mate Blažine. Zahvaljujemo se tvrtki VALAMAR na slatkišima kojima smo počastili sve osmaše šk.g. 2015.-2016..
   
                    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Detaljan raspored posjeta se nalazi u Kalendaru događanja i u Novostima.

Preuzimanje prezentacija zanimanja SŠMB-a 2017.

Poveznice:
Video prezentacije područja rada i zanimanja u SŠMB-u  - ssmb.hr

 
7.5.2016.  Na Danima otvorenih vrata HOLCIMA predstavljen SŠMB (6.5.2016.) 
Dana 6.5.2016. organiziran je program za učenike osnovnih i srednjih škola „Daj ruku da pronađem pravo zanimanje“ u kojem su zanimljiva radna mjesta predstavili Holcim, Murexin, Rockwool i TE Plomin, a edukativne mogućnosti SŠ Mate Blažine, Politehnika i Fakultet ekonomije i turizma iz Pule te Rudarsko geološko naftni fakultet iz Zagreba. 
Holcim bogatim programom obilježio 90 godina rada tvornice – 5portal.hr
HOLCIM je posjetilo četrdesetak učenika SŠMB-a iz svih struka i zanimanja predvođeni ravnateljem Čedomirom Ružićem i voditeljicom Čedom Perko. Okupljenim učenicima osnovnih škola Labinštine predstavljena je ponuda SŠMB-a za sljedeću školsku godinu dok su srednjoškolci imali jedinstvenu priliku čuti koja se sve zanimanja traže u lokalnim tvrtkama po završetku srednje škole ili studija, na čemu se zahvaljujemo Hoclimu koji je inicirao i dao mogućnost da na jednom mjestu učenici dobiju dragocjene informacije za njihovu profesionalnu orijentaciju i buduću karijeru.
 
Ovogodišnja tema Dana otvorenih vrata HOLCIMA bila je `Zdravlja i sigurnost` te su iz tog razloga posjetiteljima svoj rad predstavile razne interventne službe, poput Policije, Vatrogasaca, Gorske službe spašavanja, Crvenog križa, Centra za sigurni Internet, Holcimova grupe za sigurnost, te mobilna aplikacija "Zaustavimo nasilje u školama" vijeća učenika Srednje škole Mate Blažine i gradskog vijeća mladih Grada Labina kao i biljni pripravci biološke grupe GREEN SCHOOL SŠMB-a pod vodstvom Sandre Juran.
 
 
Time su ove godine službeno započeli i Dani otvorenih vrata Srednje škole Mate Blažine koji će se održati već u ponedjeljak 9.5.2016. za učenike osmih razreda OŠ I.L.Ribara iz Labina, a 10.5.2016. za osnovce iz Čepića i Potpićna po sljedećem rasporedu:
Raspored prezentacije OŠ ILR - pdf
Raspored prezentacije OŠ Potpićan i Čepić - pdf
Prezentacija Dani otvorenih vrata 2016. - pdf


   Letak naslovnica 2016. - pdf    Letak poleđina 2016. - pdf 

Sve o upisima u I. razred šk.g. 2016.-2017. pratite pod UPISI!

Dani otvorenih vrata 2015.

Sve o upisima u I. razred šk.g. 2015.-2016. pratite pod UPISI!

15.06.2015. Poziv roditeljima osmaša na DAN OTVORENIH VRATA SŠMB-a (17.06.2015.) SŠMB organizira DAN OTVORENIH VRATA ZA RODITELJE učenika osmih razreda osnovnih škola Labinštine u srijedu 17.06. u 18.00 sati u cilju pružanja informacija koje će pomoći učenicima i roditeljima u kvalitetnom odabiru budućeg zanimanja.
Poziv DAN OTVORENIH VRATA ZA RODITELJE- pdf

02.06.2015. Uspješno održani DANI OTVORENIH VRATA SŠMB-a 2015.  1. i 2. lipnja u SŠMB-u održavali su se DANI OTVORENIH VRATA za učenike i njihove razrednike i stručne suradnike. 167 učenica i učenika, od 173 koliko ih ove godine završava osvnovnu školu, posjetilo je specijalizirane školske praktikume elektrotehnike, strojarstva i ugostiteljstva u kojima se odvijala praktična nastava i laboratorijske vježbe i demonstracije za ova zanimanja.

U virtualnim prezentacijama i video zapisima koje su uslijedile u školskom restoranu imali su prilike upoznati se sa raznolikom ponudom programa i ostalim  zanimanjima koje nudi škola, njezinim međunarodnim projektima, izvannastavnih aktivnosti i zapaženim rezultatima natjecanja kojima obiluje Srednja škola Mate Blažine, na opće zadovoljstvo svih prisutnih. Zahvaljujemo se ravnateljicama i ravnateljima osnovnih škola, stručnim suradnicama i razrednicama i razrednicima koji su omogućili da učenici dođu na naše Dane otvorenih vrata, pogotovo onima iz udaljenijih mjesta. Nadamo se da smo opravdali vaša očekivanja. Dobro nam došli na prestojeće upise OVDJE!

Zahvaljujemo tvrtki RIVIERA ADRIA RABAC na kolačma s kojima smo počastili posjetitelje Dana otvorenih vrata 2015.

                         Labinska kronika, 05.06.2015.
Raspored prezentacija za učenika VIII. razreda:
Ponedjeljak, 01.06.2015.
Osnovna škola I.L. Ribara Labin - pdf   Osnovna škola M. Vlačića Labin - pdf
Utorak, 02.06.2015. u 8.10
Osnovna škola V. Nazora Potpićan - pdf   Osnovna škola I.G.Kovačić Ćepić - pdf   Osnovna škola V. Š. Pajo Nedešćina - pdf  Osnovna škola I. Batelića Raša - pdf

Preuzimanje:
Prezentacija Osobna iskaznica škole na Danima otvorenih vrata 2015. - pdf
Prezentacija Školska knjižnica SŠMB-a - pdf

Poveznice:
Upisi u šk. g. 2015.-2016. - ssmb.hr