naslovna > Stručno-pedagoška služba > Učenici > Generacije maturanata > Maturanti 2017.

Generacija maturanata 2016.-2017.


27.5.2017. Dan maturanata
Labinski maturanti proslavili završetak srednje škole  (Divna Knežević, Labinština.info)


19.5.2017. Labinski maturanti proslavili završetak srednje škole Kao i svake godine labinski maturanti završetak srednje škole proslavili okupljanjem ispred škole, a potom i mimohodom kroz grad. Njih 119, koliko ih je ove godine dobilo diplomu srednjoškolskog obrazovanja, prodefilirali su gradom u veseloj koloni plesa uz zviždaljke i  plamen baklji.

U pratnji svojih razrednika nastavili su prema Starom gradu gdje su se ispred Gradske palače susreli s labinskim gradonačelnikom Tulijom Demetlikom. Nakon kraćeg druženja i brojnih „selfija“ s gradonačelnikom vesela kolona nastavila je pješke prema Prtlogu gdje će do kasno u noć nastaviti druženje u posebnom šatoru postavljenom za njih. (Tekst i foto: Divna Knežević, Labinština.info)


19.5.2017.  Maturanti se opraštaju od srednjoškolskog obrazovanja Maturanti Srednje škole Mate Blažine, njih 119, danas  obilježavaju  posljednji dan srednjoškolskog obrazovanja. Maturanti su svoj dan počeli okupljanjem ispred škole, a zatim su se organizirano u povorci središtem grada uputili u labinski Stari grad.

Na Titovom trgu zadržali su se pola sata te tradicionalno pješke uputili put Prtloga. U Prtlogu će se uz glazbu i druženje oprostiti od srednjoškolskih dana.
(Radio Labin - radiolabin.hr)


19.5.2017. Maturanti danas slave svoj dan  Maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin, njih 119, danas slave svoj dan, posljednji dan nastave i srednjoškolskog obrazovanja. Kao i generacije prije njih okupili su se na školskom igralištu, a potom su se raspjevanim mimohodom kroz središte grada zajedno sa svojim razrednicima uputili prema središnjem starogradskom trgu gdje ih je pozdravio gradonačelnik Tulio Demetlika. Zaželio im je uspješan završetak školske godine, puno uspjeha u daljnjem školovanju, radu i životu. Maturanti svoj dan tradicionalno završavaju zajedničkim druženjem u Prtlogu.
Grad Labin kao posebno najdražu investiciju, koja se višestruko vraća, ističe upravo ulaganje u školstvo, bilo da se radi o sufinanciranju produženih boravaka u osnovnim školama, ulaganju u uređenje škola ili stipendiranju učenika i studenata. Osim toga, kao i svake godine, Grad Labin ovogodišnjim je maturantima sufinancirao dio troškova održavanja maturalne zabave.
(Grad Labin - labin.hr)
Fotodokumentacija OVDJE!

                                          IV.o                                                                                             IV.f

                                   IV.em                                                                                         III.ams
                                                          III.ght                                                                           IV.d

Facebook komentar:
"Labinski maturanti su, čini se, iznimno draga i pametna djeca. Uostalom, zar nije malo glupasto kad netko u 18.-toj ili 19.-toj godini (po)misli da je bacanje jaja, brašna, i ne znam čega sve ne, dokaz zrelosti? Odgoj koji im je usađen u njihovim čestitim obiteljima i od vrijednih profesora je najjače oružje s kojim kreću dalje; na studij ili u život, samo oni toga još nisu svjesni. Inače, toliko priznanja, medalja, uspjeha na natjecanjima na broj učenika jedne relativno male miješane srednje škole, u malom gradu, pa to je fantastično!!! Ravnatelj prof. Čedomir Ružić, nemojte mi govoriti da tu nema ništa od Vašeg utjecaja, vođenja i vrijednog rada! Profesori labinskog SŠMB su tradicionalno legendarni pedagozi i ljudi! Vrijedni, odgovorni nastavnici, skromno plaćeni, a dostojanstveni u svojoj zadaći, misiji!"  (Prof. dr. sc. Nadan Petri, Medicinski fakultet, Split, Izvanredni profesor Biomedicina i zdravstvo )

Maturalna zabava 2017.

27.3.2017. Maturalna zabava generacije maturanata 2016.-2017. Dana 17. ožujka 2017. u hotelu Hederi - Maslinica Hotels & Resorts održana je maturalna zabava učenika Srednje škole Mate Blažine Labin, 92 maturanata i četiristotinjak njihovih gostiju svečano je obilježilo završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja. Prisutne je zabavljao Night Express, program je vodila Gordana Poldrugovac, a trenutke je ovjekovječio Foto Festival.
Maturaniti posebno zahvaljuju organizatorima, učenicima: Katarini Mršulji, Ivanu Mohoroviću, Karli Černjul, Nicole Golji, Zorici Barth, Nensi Nadarević, Lei Vidić, Marku Ivanu Šumbercu, Vanessi Čep i Paolu Tenčiću. Evo zaista oni su ti koji su svoje slobodno vrijeme odvojili kako bi danas sve proteklo u najboljem redu, te profesorima koji su surađivali sa njima i to Leani Licul, Alidi Blasković Koroljević, Neviu Gašpariniju, Ani Paliski, Andrei Zidarić i ravnatelju Čedomiru Ružiću.


                         Gimnazijalci                                                                            Gimnazijalci
 
                          Elektrotehničari                                                           Konobari, kuhari i prodavači
 
                               Ekonomisti                                                                      Gordana Poldrugovac i Night Express

Govor maturanata
Dobra večer svima! U ime maturanata, željela bih zahvaliti svim uzvanicima što ste došli, što prisustvujete ovom našem svečanom oproštaju od srednje škole. Ovo je ipak poseban događaj za sve nas maturante s obzirom na to da se bliži kraj našem srednjoškolskom obrazovanju koje je, mislim da ćemo se svi složiti, doslovno proletjelo, kako za nas maturante, tako i za vas roditelje. Mislim da ste baš vi, roditelji, zaslužili da vam prvima zahvalimo jer ipak ste vi ti koji ste nam omogućili da smo mi ovdje gdje jesmo. Hvala vam na svoj pruženoj potpori svih ovih godina našeg obrazovanja, otkad ste nas ispratili onog prvog dana škole pa sve do danas. Cijenimo što ste uvijek bili naš čvrst oslonac u životu i najveća potpora. Iako katkad pomislimo da radite protiv nas, znamo da sve činite za naše dobro i hvala vam na tome! Ove četiri godine srednje škole za svakog su od nas bile neprocjenjivo iskustvo, ostat će toliko uspomena u našim srcima, neke više, neke manje lijepe, ali sve su to uspomene kojih ćemo se, vjerujem, zauvijek sjećati. Što je možda najbitnije, pronašli smo prave prijatelje, ljude s kojima se osjećamo dobro, koji nas podupiru u odlukama koje činimo, koji vjeruju u nas i onda kada vjera izda nas same. U ove četiri godine puno se toga promijenilo - sazreli smo kao ljudi, oblikovali svoje stavove, svoja mišljenja, naučili smo kako se založiti za sebe, ali i poštovati ljude oko sebe. U tome su svakako veliku ulogu imali naši profesori koji su radili upravo na tome, da ne izađemo iz ove škole samo pametniji, već i kao odrasli ljudi s oblikovanim stavovima i razvijenim osjećajem za druge ljude. Također, hvala vam na svem prenesenom znanju, savjetima i naučenim lekcijama. Iako smo vas često ljutili i izbacivali iz takta, vjerujem i nadam se da ćemo vam ostati u lijepom sjećanju i da nas nećete tako brzo zaboraviti. I za kraj, posebno bi htjela zahvaliti organizatorima, učenicima: Katarini Mršulji, Ivanu Mohoroviću, Karli Černjul, Nicole Golji, Zorici Barth, Nensi Nadarević, Lei Vidić, Marku Ivanu Šumbercu, Vanessi Čep i Paolu Tenčiću. Evo zaista oni su ti koji su svoje slobodno vrijeme odvojili kako bi danas sve proteklo u najboljem redu, te profesorima koji su surađivali sa njima i to Leani Licul, Alidi Blasković Koroljević, Neviu Gašpariniju, Ani Paliski, Andrei Zidaric i ravnatelju Čedomiru Ružiću. Mislim da smo svi svjesni da organizirati jednu maturalnu zabavu nije bio nimalo lak zadatak zato hvala svima od srca sto ste se potrudili da sve ovo večeras izgleda tako savršeno. To bi bilo to od nas, a sada slijedi ples maturanata, njihovih roditelja, a kasnije naravno i svih ostalih. Evo, nadam se da ćemo večeras svi zajedno uživati i da ćemo se još dugo prisjećati ove večeri. Hvala!

Govor ravnatelja
Drage maturantice i maturanti! Poštovani roditelji i uzvanici! Drage kolegice i kolege profesori i djelatnici Srednje škole Mate Blažine koja ove godine obilježava 70. obljetnicu rada! Sve vas srdačno pozdravljam i zahvaljujem što ste došli o tolikom broju uljepšati ovu našu posebnu zajedničku svečanost - maturalnu zabavu generacije maturanata 2016.-2017.
Dragi maturanti, sjećate li se kada ste po prvi puta kročili u našu školu? Nesigurno ste lutali hodnicima tražeći poznata lica. Tu je počela pustolovina kojoj se uskoro bliži kraj - ali i novi početak. Upoznali ste nova lica i ljude koji su vam bili potpora i oslonac te nesebično za školovanja darovala uspomene koje ćete pamtiti cijeli život. Stvarali ste prava prijateljstva, zaljubljivali se, smijali se i plakali - predivno iskustvo i iz njega možete polučiti samo najbolje.
Uspjeh koji ste postigli bilo u nastavi, bilo kroz školske projekte i aktivnosti, na natjecanjima i smotrama - dokaz su i priznanje na uloženom trudu i vremenu koliko vas, vaših profesora, razrednika, tako i vaših roditelja te su pokazatelji da se osim svojim talentom, radnim sposobnostima i kreativnošću, samo marljivošću, trudom i odricanjem mogu postići željeni rezultati.
Iako je posao nas profesora da prenosimo mladim ljudima znanje, ljudskost i srce, vi ste nas također mnogočemu naučili - pokazali ste nam da u moru različitosti postoji uvijek jednaka nepresušna količina dobrote i ljubavi. To što ste ponekad bili nemirni i neposlušni samo dokazuje da u vama ima i dalje dječje bezbrižnosti i razigranosti. Želim vam da što dulje zadržite taj osjećaj i da na svijet uvijek gledate s velikim optimizmom kao što ste to činili do danas.
Ovdje smo da se zahvalimo jedni drugima. Vi svojim obiteljima i profesorima za sav trud koji su uložili kako biste postali zreli, odgovorni - prvenstveno dobri  i vrijedni ljudi, a mi vama zahvaljujemo na lijepim zajedničkim trenucima. Svi smo veoma ponosni na vas.
Mi ćemo i dalje biti tu za vas, vaša podrška i potpora. Sada je red na vama da preuzmete kormilo u krenete u pravom smjeru, stoga dragi maturanti:
Krenite za mjesecom. Ne dosegnete li mjesec, i dalje ćete ići u smjeru zvijezda.“ (Willis Reed), i nek' vam je sa srećom!
Hvala vam još jednom na ovoj predivnoj večeri, u čiju ste se organizaciji od prvog dana aktivno uključili, vašim donatorima i svima onima koji su vam pomogli njezinu ostvarenju. Uživajte u stvaranju još jedne nezaboravne uspomene! Prekrasni ste!

Zahvala sponzorima i donatorima
GRAD LABIN,  OPĆINA KRŠAN, OPĆINA SVETA NEDELJA, MASLINICA HOTELS,  CAFFE BAR I KLUB ALTER EGO, STUDIO MOVE ME, OBRT ZA FRIZERSKE USLUGE I TRGOVINU SPIRIT, OBRT ZA UGOSTITELJSTVO CAFFE BAR PERLA, INDI UGOSTITELJSTVO J.D.O.O. LOS AMIGOS,  RUKOMETNI KLUB MLADI RUDAR,  OBRT ZA UGOSTITELJSTVO BON BON, OBRT ZA OSOBNE USLUGE, FRIZERSKI SALON DM, OBRT ZA OSOBNE USLUGE ESTETSKI CENTAR DIBI, FRIZERSKI SALON SLAVICA,  OBRT ZA UGOSTITELJSTVO TONKICA FAST FOOD FOREVER, OBRT ZA OSOBNE USLUGE FRIZERSKI SALON SANJA, FRIZERSKI SALON ACGIRO, OBRT ZA KOZMETIČKE USLUGE ARTBOX,  MANUFAKTURA KERAMIKE MERANIA,  OBRT ZA NJEGU I ODRŽAVANJE TIJELA STUDIO S,  OBRT ZA OSOBNE USLUGE FRIZERSKI SALON NINA, NINA COMMERCE D.O.O. PLANET OBUĆE,  OBRT ZA UGOSTITELJSTVO SIGMA CAFFE BAR OLIMP,  OBRT ZA UGOSTITELJSTVO MIKE CAFFE BAR ME GUSTA,  UDRUGA ZA ZAPOŠLJAVANJE OSOBA S INVALIDITETOM INPROM LABIN, LEBOVIĆ D.O.O. BEAUTY SALON SL STUDIO, OBRT ZA UGOSTITELJSTVO DUMA,  OBRT ZA OSOBNE USLUGE FRIZERSKI SALON TINA, OBRT ZA UGOSTITELJSTVO VETERAN CAFFE BAR VETERAN,  OBRT ZA USLUGE I SERVIS LOTOS, VLAČIĆ I ČAKIĆ D.O.O. LABINŠTINA INFO, OBRT ZA TRGOVINU I UGOSTITELJSTVO FAST FOOD VETA, NJAM,  VILE ALVONA D.O.O. RESTORAN FERALI, OBRT ZA UGOSTITELJSTVVO FELICIA CAFFE BAR JEZERO, OBRT ZA PROIZVODNJU I TRGOVINU MESNICA MORAL,  KLUB DIZAJN D.O.O.,  MONTOZI D.O.O. RESTORAN DUE FRATELLI,  FRIZERSKI SALON MYSTIC,  OBRT ZA TRGOVINU JELEN,  OBRT ZA FRIZERSKE USLUGE FREYA FRIZERSKI SALON, TORO RABAC 1 D.O.O. KLUB I BAR ROCK CAFFE,  ORDINACIJE DENTALNE MEDICINE POTPIĆAN,  FINAL INTERIJERI J.D.O.O.,  OBRT ZA FRIZERSKE USLUGE SALON ZA MUŠKARCE DIN,  ATELJE ALLEGRO, BEAUTY CENTAR EDEN,  KORAL D.O.O. HOTEL PETEANI,  LJEKARNA KAŠTEL FARM, M.R. ITINERIS D.O.O. PINO VIAGGI,  LIBER DOMINI D.O.O.,  SENIA, TRGOVINA BOJA I LAKOVA TON-ALE D.O.O., CAFFE BAR BAČ,  FOTO FESTIVAL,  DM OBRT ZA TRGOVINU, TRGOVINA PASCAL,  LJEKARNA ŠKOPAC BATELIĆ,  ZLATARNA OROSHI, KNJIŽNICA SREDNJE ŠKOLE MATE BLAŽINA, VINICOLA, OBRT ZA UGOSTITELJSTVO KETI,  EVERSIO D.O.O, PREDATOR GYM, OBRT ZA UGOSTITELJSTVO IZIDOR, OBRT ZA UGOSTITELJSTVO KOSI,  FRIZERSKI SALON EM,  OBRT ZA USLUGE DORIS,  NAIL STUDIO TAMARIS, OBRT ZA UGOSTITELJSTVO PINGO,  JEDINSTVO,  HANDMADE BY IVA PERŠIĆ, ŠKODA SERVIS, RESTORAN TRI MURVE,  DE CONTE, URED OVALŠTENOG INŽINJERA BRANIMIR FABLE, OBRT ZA PRIJEVOZ I INDUSTRIJSKO ČIŠČENJE PERŠIĆ,
CAREL ADRIATIC,  OBRT ZA FRIZERSKE USLUGE ROSANA, OBRT ZA FRIZERSKE USLUGE ELDY,  OBRT ZA UGOSTITELJSVO B BAR, OBRT ZA UGOSTITELJSTVO CHARLIE, OBRT ZA UGOSTITELJSTVO ANDREA, FRIZERSKI SALON STUDIO LARA,  VIVI SKI SPORT,  OBRT ZA PROMIDŽBU VEDERAS,  OBRT ZA UGOSTITELJSTVO MANTIKA CAFEE BAR DOWNTOWN I EMPIRE,   REGINEX KOLAČI,   KOZMETIČKI SALON DONA, FRIZERSKI SALON SILVIA.

Video uradak Maturalna zabava generacije 2016.-2017. - youtube.com

Fotogalerija: