naslovna > Kurikulum > Natjecanja, susreti i smotre 2014.

Natjecanja, susreti i smotre

Šk. g. 2013.-2014.

02.07.2014. Prijem za državnog prvaka smotre radova iz elektrotehnike Nikolu Benazića kod dožupanice Viviane Benussi Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije organizirao je 1. srpnja svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih koji su na državnim natjecanjima osvojili 1. mjesto. Među njima je bio i Nikola Benazić, učenik 3. razreda elektrotehnike i njegov mentor Ivica Komadina.Ova školska godina za Nikolu Benazića je bila iznimno bogata sjajnim rezultatima na raznim natjecanjima: sudjelovao na 3. Ljetnoj školi robotike i elektronike u Bohinju (mentor Ivica Komadina). Sudjelovao na projektu „Povećanje potencijala ulaganja u sustave geotermalnih dizalica topline“, na međunarodnom projektu Balkan junior u Velenju na kojem sam zajedno sa Dinom Negovanovićem osvojio 4. mjesto (mentori: Ivica Komadina i Davor Franković). Osvojio je 1. mjesto na Državnoj smotri radova iz elektrotehnike i računalstva na FER-u u Zagrebu za rad "Teleautomatika za kuću" (mentor: Ivica Komadina), dok je na Županijskom natjecanju iz fizike u Pazinu osvojio 1. mjesto (mentor prof. Nedeljko Mandić), Sudjelovao je i na 3. Riječkoj školi fizike u Rijeci "Fizika bez granica" (mentor prof. Nedeljko Mandić)... Detaljnije na: Elektrotehnika i računalstvo - ssmb.hr

Poveznica: Državni prvaci osnovnih i srednjih istarskih škola na prijemu Županije - istra-istria.hr

29.05.-01.06.2014,  Kuhari SŠMB-a osvojili 1. mjesto na međunarodnom natjecanju u Baji (Mađarska) Od 29. svibnja do 1. lipnja Mateo Milošević, Matteo Hrvatin i Nino Belušić, kuhari iz 2.g razreda i njihov mentor Dorjano Mohorović su pod pokroviteljstvom Grada Labina bili gosti Grada Baje (Mađarska), gradu pobratimu s Gradom Labinom, zajedno s učenicima i predstavnicima Osnovne škole I.L. Ribara iz Labina.
Sudjelovali su ujedno na međunarodnom natjecanju između partnerskih ugostiteljskih škola iz Mađarske, Rumunjske i Autonomne Pokrajine Vojvodine (Sombor i Subotica), a na poziv Ekonomske i ugostiteljske škole „Banyai Julia” s kojom je SŠMB sklopila partnerstvo 2011., koja obrazuje 90 kuhara i konobara, 60 slastičara.
Naši su kuhari posebno pohvaljeni i dodijeljeno im je zlatno odličje za najbolje pipremljen mađarski gulaš.
Čestitke našim vrijednim učenicima i mentoru te zahvale domaćinu na pozivu i gostoprimstvu, a Gradu Labinu na pokroviteljstvu!

 

Cooperation agreement SŠMB-Bányai Júlia - ssmb.hr

 

Svečani prijem za sudionike međunarodnih i državnih natjecanja, susreta i smotri 2014.

Svečani prijem za učenike i mentore sudionike međunarodnih i državnih natjecanja, susreta i smotri održan je 20. svibnja u sklopu praktičnog dijela završnog ispita naših ugostitelja na kraju šk.g. 2013.-2014. Šesnaest najuspješnijih prisustvovalo je prijemu. Ukupno 150 učenika je ove je godine sudjelovalo iz 18 nastavnih predmeta i 8 smotri i susreta.

Upućujemo iskrene čestitke svim učenicima, nastavnicima i mentorima što su zdušno pristupili ovom obimnom i za njih zahvalnom poslu te svim organizatorima, pokroviteljima, sponzorima, donatorima i partnerima koji su im to omogućili,

Praktični dio završnih ispita za konobare i kuhare - ssmb.hr

Rezultati natjecanja, susreta i smotri 2014.

150 ili 31,29% učenika naše škole sudjelovalo je na ŠKOLSKIM, ŽUPANIJSKIM, DRŽAVNIM I MEĐUNARODNIM NATJECANJIMA i SMOTRAMA iz 19 predmeta (Hrvatski jezik, Biologija, Informatika, Engleski jezik, Fizika, Geografija, Kemija, Matematika, Njemački jezik, Povijest, Talijanski jezik, Filozofija, Osnove i mjerenja u elektrotehnici, Tjelesna i zdravstvena kultura, Mehatronika, Elektrotehnika, Grijanje i klimatizacija, Elektromehanika i Kuharstvo), na NATJECANJIMA I SMOTRAMA (Globe) te SMOTRAMA I SUSRETIMA (Lidrano, Ca je ča, Čitanjem do zvijezda, Novigradsko proljeće, Krasna zemljo, Završni radovi, Festival matematike).
U nastavku vam donosimo naše zvijezde natjecanja i susreta za šk.g. 2013.-2014. uz detaljan pregled konačnih rezultata i statistika po razinama i vrstama natjecanja te natjecanja, smotri i susreta:

Zbirna statistika natjecanja te natjecanja, smotri i susreta 2013.-2014. - pdf

 

Poštovani ravnatelju,  uvažene/i  mentorice/i, drage/i   učenice/i,

Zaista puno lijepih natjecanja i odličnih rezultata koji ste postigli na ovogodišnjim natjecanjima i smotrama. U ime UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu i svoje osobno, upućujem Vam iskrene čestitke.

Srdačan pozdrav,


(Patricia Smoljan, pročelnica UO za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije)

 

Državne smotre i susreti

Na Smotri radova iz elektrotehnike i računalstva prvi najbolji rad bio je rad našeg elektotehničara Nikole Benazića pod nazivom 'Teleautomatika za kuću'' i pod mentorstvom profesora Ivice Komadine.
Na GLOBE smotri rad "Špilje i jame Labinštine" naše GLOBE ekipe u sastavu gimnazijalki Lorne Franković, Karle Miletić i Donatele Načinović, pod vodstvom mentorice Karmen Diminić-Milevoj, prof.-mentor i Mire Hrvatin, prof.-savjetnik, nagrađen je kao iznimno uspješan projekt.
Gimnazijalci Erik Miletti, Nino Faraguna i Mateja Klapčić osvojili su 3. mjesto na državnom susretu "Čitanjem do zvijezda" pod mentorstvom knjižničarke Majde Milevoj Klapčić.
Na Festivalu matematike gimnazijalci Ana Šumberac, Nino Faraguna, Marino Voćanec i Ana Marija Filipas, pod mentorstvom profesora Đanija Žufića i profesorice Roberte Germin Mileta, osvojili su 17. mjesto od 51 ekipa.

Rezultati državnih smotri i susreta - pdf

Državna natjecanja

Na državnim natjecanjima u kategoriji srednjih škola iz 5 predmeta natjecalo se 8 učenika.
Naši su učenici postigli lijepe rezultate: 1 učenik osvojio je treće mjesto, 1 učenik peto mjesto, 1 učenik osmo mjesto, 3 učenika deveto mjesto, a 2 učenika deseto i jedanaesto mjesto na državnim natjecanjima.
Trećeplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz  kemije TEA NAČINOVIĆ 4.O (mentor-prof. Mira Hrvatin).
Petoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz elektromehanike MLADEN ORLANDINI 3.AMS (mentor - prof. Alen Šestak).
Osmoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: iz matematike MARINO VOĆANEC 2.O (mentor – prof. Roberta Germin Mileta).
Devetoplasirani učenici na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola su: iz tehničar za mehatroniku DINO NEGOVANOVIĆ 3.EM (mentor – prof. Ivica Komadina), iz elektromehanike ELVIS KOPIĆ 3.AMS (mentor - prof. Alen Šestak), iz osnova i mjerenja u elektrotehnici ERMIN ISMIĆ 2.EM (mentor – prof. Milivoj Crvak).
Desetoplasirani učenik na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola je: tehničar za mehatroniku VIKTOR GRUIČIĆ 4.EM (mentor - prof. Ivica Komadina).
Jedanaestoplasirana učenica na državnom natjecanju u kategoriji srednjih škola:  iz matematike ANA ŠUMBERAC 4.F (mentor – prof. Đani Žufić).

Rezultati međunarodnih natjecanja - pdf

Rezultati državnih natjecanja - pdf

Rezultati međužupanijskih natjecanja  - pdf

Zbirna statistika državna natjecanja - pdf

Novosti


Karla Mletić, Lorna Franković, Donatela Načinović

16.05.2014. GLOBE ekipa SŠMB-a nagrađena za iznimno uspješan projekt na držanvom natjecanju i smotri
Državna smotra i natjecanje hrvatskih GLOBE škola 2014. održana je od 14. do 16. svibnja 2014. u Trogiru (Hotel Medena). Domaćin je bila Osnovna škola Kraljice Jelene iz Solina. Iz regionalnog GLOBE centra Labin pozvane su 4 škole od kojih su dvije škole: Srednja škola Mate Blažine Labin i Prirodoslovna i grafička škola Rijeka, posebno istaknute u prezentacijama projekata.
GLOBE ekipa naše škole u sastavu učenica drugog razreda gimnazije Lorne Franković, Karle Miletić i Donatele Načinović  pod vodstvom mentorice Karmen Diminić-Milevoj i Mire Hrvatin predstavila se je projektom ŠPILJE I JAME LABINŠTINE koji je nagrađen kao iznimno uspješan projekt.
 


Davor Franković, Ivica Komadina, Dino Negovanović, Nikola Benazić

06.-09.05.2014. Elektrotehničari SŠMB-a 4. na međunarodnom natjecanju BALKAN JUNIOR u Velenju

U Velenju se je od 6. do 10.05.2014. održalo drugo međunarodno natjecanje učenika tehničkih struka pod nazivom „Balkan junior“ u kojem su sudjelovale škole iz  Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Makedonije, Turske i domaćina Slovenije.

Natjecali su se učenici trećih razreda zanimanja  tehničar za mehatroniku. Našu školu predstavljali su učenici III. razreda elektrotehnike i računalstva Nikola Benazić i Dino Negovanović uz pratnju Davora Frankovića i mentora Ivice Komadine.

Natjecanje se sastojalo iz teorijskog  i praktičnog  dijela. U teorijskom dijelu rješavao se pismeni ispit koji se sastojao od šezdeset pitanja, a praktični dio sastojao se od automatizacije u javnim toaletima (WC-ima). Učenici su morali izvesti kompletnu instalaciju te napisati program za upravljanje relejnim modulom Easy . 

Tim naše škole zauzeo je 4 mjesto. Na natjecanju su pobijedili učenici iz Slovenije, predstavnici domaćina, drugo mjesto zauzeli su učenici iz Crne Gore, a treće mjesto pripalo je učenicima iz Srbije.

Čestitajmo im na uspjehu i na uspješnom predstavljanju Države-Županije-Grada i Škole. 

Zahvaljujemo domaćinu na gostoprimstvu: MIC Školski centar Velenje – Slovenija

Poveznice:

Projekt BALKAN JUNIOR - ssmb.hr

 


             Ivica Komadina i Nikola Benazić

05.05.2014. Rad elektrotehničara Nikole Benazića proglašen najboljim radom na državnoj smotri

05.05.2014. na FER-u u Zagrebu održana je državna smotra radova iz Obrazovnog sektora elektrotehnike i računarstva za šk.g. 2013.-2014. na kojoj je sudjelovalo 32 izlagača.

Stručno povjerenstvo FER-a je uzimalo u obzir kvalitetu rada i učenički udio u cjelokupnom radu, postavljajući učenicima različita pitanja o svim etapama izrade rada i teorijskoj podlozi. No, konkurencija je ove godine bila izrazito velika pa je Povjerenstvo odlučilo dodijeliti tri prva mjesta. 

Prvi najbolji rad Smotre je ''Teleautomatika za kuću'' autora Nikole Benazića iz Srednje škole Mate Blažine Labin izrađen pod mentorstvom nastavnika Ivice Komadine.

Ovaj rad omogućuje upravljanje kućanskim uređajima s udaljenog mjesta koristeći telekomunikacijska sredstva kao što su telefon ili mobitel. Uređaj upravlja s 4 priključena trošila, ali se lako može proširiti na više. Uređaj se montira u razvodni ormarić gdje se nalaze osigurači strujnih krugova jakih kućanskih trošila kao što su TA peć, bojler, grijalica u kupatilu, perilica rublja.Veza između primopredajnog dijela i prijemnika ostvarena je bežičnim putem preko  dva RF modula nRF24L01. Na taj način je izbijegnuto postavljane instalacijskih kanala između razvodnog ormarića i telefonske utičnice koja se obično nalazi u nekoj drugoj prostoriji.

Preuzimanje:

Izvješće Državna smotra radova iz Obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo - pdf

Poveznice:

Državna smotra radova iz "Obrazovnog sektora elektrotehnika i računalstvo" - fer.unizg.hr

21.5.2014. Obrazovanje - NIKOLA BENAZIĆ IZ PIĆNA DRŽAVNI JE PRVAK IZ ELEKTROTEHNIKE - UČENIK 3. RAZREDA LABINSKE SREDNJE ŠKOLE OSMISLIO DALJINSKO UPRAVLJANJE KUĆANSKIM UREĐAJIMA PUTEM TELEFONA - labin.com


             Elvis Kopić, Alen Šestak, Mladen Orlandini

29.-30.04.2014. Elektromehaničari na državnom natjecanju u Korčuli

29. i 30. travnja u Srednjoj školi Petra Šegedina u Korčuli održalo se Državno natjecanje učenika u zanimanju elektromehaničar. Ukupno je sudjelovalo 11 učenika iz 9 škola te 1 škola iz BiH s 2 učenika izvan konkurencije.

Iz naše škole pravo sudjelovanja na Državnom natjecanju stekla su dva učenika i njihov mentor Alen Šestka te u ukupnom poretku Mladen Orlandini (III.a) osvojio je 5 mjesto, a Elvis Kopić (III.a) 9 mjesto. 


     Ana Brenčić, Majda Milevoj Klapčić, Erik Miletti i Mateja Klapčić

29.04.2014. Ekipa SŠMB-a "Drva" osvojila 3. mjesto na državnom natjecanju "Čitanjem do zvijezda"
Državna razina natjecanja održana je 29.04. i pristupili su joj svo troje učenika iz ekipe „Drva“: Erik Miletti iz IV.o razreda, Nino Faraguna iz III.f razreda i Mateja Klapčić iz I.f razreda.
Test je riješen na najbolji mogući način i naša su „Drva“ osvojila treće mjesto od 16 prijavljenih škola osvojivši 202 boda.
Osim uspjehom u testu, oduševili smo svih našim filmom o „Čitanju među zvijezdama“.
I druge se godine obavezno prijavljujemo i što još reći…  Čitajte i vinite se do zvijezda! 
 
Preuzimanje:
Izvješće Čitanjem do zvijezda - pdf
Poveznice: 
Knjižnica u srce - ssmb.hr
 

23.-24.04.2014. Ermin Ismić osvojio 9. mjesto iz Osnova elektrotehnike

24. travnja 2014. završilo je dvodnevno državno natjecanje učenika 2. razreda srednjih škola iz Osnova elektrotehnike i Mjerenja u elektrotehnici.

U konkurenciji 24 najboljih učenika iz 21 srednje škole  deveto mjesto osvojio je ERMIN ISMIĆ učenik 2EM razreda - elektrotehničar - iz Srednje škole Mate Blažine Labin pod vodstvom mentora Crvak Milivoj, prof.-mentora.

ČESTITAMO učeniku natjecanja i njegovom mentoru na uloženom trudu i  postignutom uspjehu.

Ponosni smo što škola svake godine sudjeluje na državnom natjecanju u toj kategoriji čime iz godine u godinu to predpostavlja i 1. mjesto na županijskom natjecanju.

 

Čestitke!!!

 
       
Milivoj Crvak i Ermin Ismić

 

 

25.04.2014. Viktor Gruićić je osvojio 9. a 10. mjesto Dino Negovanović na državnom natjecanju iz mehatronike


Državno natjecanje u disciplini Tehničara za mehatroniku (područje strojarstvo) održano je u Tehničkoj školi Ruđera Boškovića u Zagrebu. Sudjelovalo je 7 škola svaka sa po dva učenika. Svaki je učenik rješavao praktični zadatak iz elektropneumatike koristeći PLC Logo.


Našu školu zastupali su učenici Gruićić Viktor iz IV.em sa osvojenim 9. mjestom i Negovanović Dino iz III.em sa osvojenim 10. mjestom pod mentorstvom profesora Ivice Komadine.

 

Viktor Gruičić, Dino Negovanović, Ivica Komadina

25.04.2014. Gimnazijalci SŠMB-a uspješni  na Festivalu matematike u Puli
U petak 25. travnja održan je 9. Festival matematike - ekipno natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola RH.
Učenici srednjih škola natjecali su se u jedinstvenoj kategoriji, sve srednje škole rješavale su iste zadatke bez obzira na vrstu škola. U ekipi naše škole sudjelovali su gimnazijalci: Ana Šumberac IV.f, Nino Faraguna III.f, Marino Voćanec II.o, Ana Marija Filipas II.f pod mentorstvom profesora Đanija Žufića i Roberte Germin Mileta.


Ukupno je u kategoriji GIGA (učenici srednjih škola) nastupila 51 ekipa, a naši su učenici zauzeli 17. mjesto, što smatramo uspjehom budući su na natjecanje otišli bez posebnog pripremanja ekipe. Za učenike je ovo interesantan način natjecanja, jer moraju rješavati kao ekipa, uče se timskom radu. Više možete pogledati na stranicama Matematičkog društva Istra.

 

 Ana Šumberac, Ana Marija Filipas, Marino Voćanec i Nino Franković

 

09.-12.04.2014. Tea Načinović 3. na državnom natjecanju iz kemije

Tea Načinović učenica IV razreda opće gimnazije Srednje škole Mate Blažine Labin je na 23. državnom Natjecanju iz kemije, koje se održalo od 9. do 12. travnja 2014. u Šibeniku u kategoriji samostalnih radova osvojila 3. mjesto i nagradu PLIVE radom „Ljekovitost lista masline". Mentor je Mira Hrvatin, prof. savjetnik.
Tea se je sa državnog natjecanja vratila izuzetno zadovoljna i posebno ističe poticajan odnos članova državnog povjerenstva prilikom izlaganja rada. Postignuti rezultat omogućit će joj lakši upis željenog studija.
Želja joj je istaknuti da su za uspjeh rada osim nje same i mentorice zaslužni  i   dr. sc. Danijela Poljuha i djelatnici METRIS -a Centra za istraživanje materijala iz Pule, Sandra Juran, prof. mentor, Mirjana Cvijin, prof i kolegica Silvija Milevoj  koji su joj pružili pomoć tijekom izrade rada pa im se svima zahvaljuje.

Na nedavno održanom XXIII. Državnom natjecanju iz kemije, PLIVA je nagradila troje prvoplasiranih učenika osnovnih i srednjih škola u svim kategorijama. Čestitamo najuspješnijima, ali i svim sudionicima i njihovim mentorima na postignutim izvrsnim rezultatima!

Čestitke!!!

               
Tea Načinović

 

02.-04.04.2014. Ana je osvojila 11., a Marino 8. mjesto i pohvalu Državnog povjerenstva
U Šibeniku je od 2. do 4. travnja održano 55. Državno natjecanje iz matematike na kojem je sudjelovalo 260 učenika osnovnih i srednjih škola. Iz naše škole su se na natjecanje plasirali Ana Šumberac (IV f) i Marino Voćanec (II o) kao županijski prvaci u svojoj B kategoriji za opće gimnazije.
Ana je osvojila 11., a Marino 8. mjesto i pohvalu Državnog povjerenstva.
Na prezentaciji rješenja, Marinov je način rješavanja jednog od natjecateljskih zadataka istaknut kao puno elegantniji od predloženog rješenja sastavljača zadatka. Zanimljivo je i da Ana, još od lani osvojenog drugog mjesta i prve nagrade, ima izravan upis na sve tehničke i matematičke fakultete u zemlji.
Anin mentor je Đani Žufić, a Marinova mentorica Roberta Germin Mileta.
Čestitke!!!


          Sudionici državnog natjecanja iz Istarske županije

 

Županijske, međužupanijske i državne smotre i susreti

Rezultati državnih smotri i susreta - pdf
Rezultati međužupanijkih smotri i susreta - pdf
Rezultati županijkih smotri i susreta - pdf
Rezultati školskih i gradskih smotri i susreta - pdf

Županijska i međužupanijska natjecanja

22 UČENIKA SŠMB-a NA ŽUPANIJSKIM NATJECANJIMA OSVOJILA PRVO MJESTO
Na županijskim natjecanjima iz 12 predmeta natjecalo se 70 učenika. 55 učenika iz jednog predmeta, 14 učenika iz dva predmeta, jedan učenik (Marino Voćanec  2.O)  iz četiri predmeta.
Naši su učenici bili izuzetno uspješni: 22 učenika osvojila su prvo mjesto, 16 učenika drugo mjesto i 16 učenika treće mjesto na županijskim natjecanjima.

Prvoplasirani učenici: STOLNI TENIS (mentor Julia Štemberga)- Raymond Dobrić 4.F, Stefano Kokot 4.EM, Dino Kostadina 2.EM, Dario Jurišić 1.AS ; MATEMATIKA (mentori Đani Žufić i Roberta Germin Mileta) – Ana Šumberac 4.F, Marino Voćanec 2.O; ELEKTROMEHANIKA (mentor Alen Šestak) – Mladen Orlandini  3.AMS; OSNOVE I MJERENJA U ELEKTROTEHNICI (mentor Milivoj Crvak) – Ermin Ismić 2.EM; RUKOMET MLADIĆI (mentor Ljiljana Štingl) – Piero Glavičić 4.EM, Nikola Kostić 3.EM, Nino Franković 4.F, Viktor Gruičić 4.EM, Marin Kruneš 3.D, Antony Jurman 1.EM, Aleksandar Lazar 3.F, Dino Đaković 3.AMS, Marin Franković 4.O, Luka Paliska 3.F, Aleksandar Malić 4.EM, Izidor Čerljenko 4.EM, Stefano Kokot 4.EM; KEMIJA – SAMOSTALNI RAD (mentor Mira Hrvatin) – Tea Načinović 4.O;
Na državno natjecanje iz BIOLOGIJE – ISTRAŽIVAČKI RADOVI (mentor Sandra Juran) pozvane su – Mateja Klapčić 1.F i Manola Licul 1.F.
Drugoplasirani: ENGLESKI JEZIK (mentor Tatjana Buršić) – Albert Gobo 4.D; FIZIKA (mentor Nedeljko Mandić) – Nikola Benazić 3.EM; ELEKTROMEHANIKA (mentor Alen Šestak) – Elvis Kopić 3.AMS; NJEMAČKI JEZIK (mentor Vesna Petrović) – Nina Uljanić 3.O; MALI NOGOMET (mentor Julia Štemberga) – Izidor Čerljenko 4.EM, Moris Miskić 4.EM, Aleksandar Malić 4.EM, Toni Cukon 3.AMS, Patrik Teskač 4.EM, Viktor Gruičić 4.EM, Piero Glavičić 4.EM, Andreas Stanissa 4.EM, Ajdin Trumić 3.EM, Karlo Magaš 4.O, Raymond Dobrić 4.F, Ermin Jašarević 2.GHT
Treće plasirani:  INFORMATIKA (mentor Laura Kokot) – Ivan Smoković 4.F, RUKOMET DJEVOJKE (mentor Ljiljana Štingl) – Natali Zahtila 4.F, Lea Zupičić 2.O, Karla Mlađen 2.F, Nina Zahtila 1.D, Paola Benković 4.O, Chiara Kos 4.D, Antonia Jelčić 4.D, Emili Zenković 3.GHT, Keli Zenković 1.GT, Rea Radin 4.O, Erna Arifi 4.O, Ana-Maria Ahmić 4.O; NJEMAČKI JEZIK (mentor Vesna Petrović) – Luka Pavlinović 3.O; POVIJEST (mentor Dijana Muškardin) – Nino Faraguna 3.F; BIOLOGIJA (mentor Sandra Juran) – Viliam Vijić 1.F

Rezultati međužupanijskih natjecanja - pdf

Rezultati županijskih natjecanja - pdf

Zbirna statistika županijskih natjecanja - pdf

 

Školska natjecanja

 

14.02.2014. 102 učenika sudjelovalo na školskim natjecanjima u SŠMB-u

Na održanim školskim natjecanjima u SŠMB-u sudjelovalo je 102 učenika (72 učenika po 1 predmet, 17 učenika iz 2 predmeta, 8 učenika iz 3 predmeta i 5 učenika iz 4 predmeta) iz sveukupno 12 predmeta (najviše iz biologije, kemije i geografije). U nastavku donosimo konačne rezultate natjecanja održanih na školskoj razini. Čestitke!

Kategorija Školska natjecanja - pdf  Statistika - pdf

 

Novosti

04.04.2014. Rukometaši Školskog sportskog društva DUGA osvojili 2. mjesto na Poluzavršnici državnog prvenstva (31.03.2014.)

U sportskoj dvorani "3. maj" u Rijeci 31.03.2014. održala se Poluzavršnica državnog prvenstva ŠSD srednjih škola u rukometu za mladiće. U natjecanju su sudjelovale četiri ekipe iz Labina, Senja, Karlovca i Rijeke, svi s istim ciljem postizanja što boljih rezultata i plasmana kako bi dobili priliku zaigrati i na državnom prvenstvu.

Posljednja utakmica dana odigrala se između ekipa Prve riječke hrvatske gimnazije i Srednje škole Mate Blažine iz Labina. Obje ekipe su se trudile i dale sve od sebe ne bi li osvojile zavidno prvo mjesto što je učinilo ovu utakmicu vrlo zanimljivom. Ipak, dečki iz riječke gimnazije još su jednom pokazali vještine koje su usvojili tijekom dugog vremena bavljenja ovim sportom te su utakmicu okončali rezultatom 23:9 čime im je zasluženo pripalo prvo mjesto pa su tako dobili priliku sudjelovati na državnom prvenstvu.

Zapad, rukomet, mladići, Hrvatski školski športski savez - skolski-sport.hr

 

18.03.2014. Tea Načinović s LJEKOVITIM SVOJSTVIMA LISTA MASLINE 1. na županijskom natjecanju iz kemije (13.03.2014.)

Na županijskom natjecanju iz kemije koje je održano 13. ožujka 2014 u Talijanskoj srednjoj školi "Dante Alighieri" u Puli sudjelovali su naši učenici Marino Vočanec i Tea Načinović pod vodstvom mentorice Mire Hrvatin, prof.-savjetnika.

Marino Vočanec je u kategoriji 2. razreda natjecanja u znanju ostvario 10 mjesto.

Tea Načinović je u kategoriji samostalnih istraživačkih radova ostvarila 1. mjesto (naziv rada: Ljekovita svojstva lista masline) sa zavidnim rezultatom na testu znanja koji je po postignutim bodovima drugi po vrijednosti u kategoriji 4. razreda natjecanja u znanju i samim time Tea je predložena za državno natjecanje i susrete mladih kemičara 2014. koje će se od 9. do 12. travnja održati u Šibeniku.

Čestitke i uspješno nas predstavile na državnom natjecanju!

 

 

 

11.03.2014. Ekipa SŠMB-a najuspješnija na Međužupanijske smotri GLOBE škola (11.03.2014.)
Na ovogodišnjoj međužupanijskoj smotri GLOBE programa tročlana učenička ekipa SŠMB-a iz 2. razreda gimnazije Donatela Načinović, Karla Miletić i Lorna Franković u pratnji mentorica i GLOBE voditeljica Mire Hrvatin, Karmen Diminić Milevoj, Olivere Tadić i Čede Perko bila je najuspješnija.
Na smotru su bile pozvane sve škole iz Istarske, Primorsko-goranske  županije koje su aktivno provodile Program GLOBE u protekloj godini te se tome pozivu odazvalo 4 škole iz Opatije, Rijeke i Labina. Rad škole u GLOBE programu predstavljale su  tročlane učeničke ekipe  koristeći Power Point prezentaciju. Nakon prezentiranja rada učenici su  ukratko upoznali ostale sudionike s predloženim projektom za državnu smotru. Rad škola vrednovalo je prosudbeno povjerenstvo prema usuglašenim kriterijima za sve GLOBE centre. Povjerenstvo su činili  nastavnici-GLOBE voditelji iz sve četiri škole, a ocjenjivali su rad svih škola osim svoje.

Poveznica:
Međužupanijsko stručno vijeće GLOBE programa - ssmb.hr

 

07.03.2014. Mladići Školskog sportskog društva DUGA osvojili 1. mjesto na županijskom natjecanju u rukometu (07.03.2014.)
Rukometaši ŠSD "DUGA" SŠMB-a osvojili su u Rovinju prvo mjesto na županijskom natjecanju školskih sportskih društava u sljedećem sastavu: Viktor Gruičić, Nino Franković, Piero Glavičić, Nikola Kostić, Aleksandar Lazar, Antony Jurman, Marin Franković, Marin Kruneš, Mauro Paliska, Dino Đaković, Aleksandar Malić, Izidor Čerljenko, Stefano Kokot i Mateo Tolić, a pod voditeljstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture Ljiljane Štingl.

Kao prvoplasirana momčad naši mladi rukometaši predstavit će Županiju na Poluzavršnom državnom prvenstvu skupine zapad koje će se održati 31.03.2014. u Rijeci.

Čestitke mladim rukometnim nadama i njihovoj voditeljici.

Preuzimanje: Bilten s rezultatima županijskog natjecanja u rukometu za mladiće - pdf

05.03.2014. Ermin Ismić županijski prvak u elektrotehnici (03.03.2014.)
U Tehničkoj školi Pula 3. ožujka održano je županijsko natjecanje iz Osnove elektrotehnike i mjerenja u elektrotehnici. Iz SŠMB-a sudjelovali su elektrotehničari Ermin Ismić i Toni Peruško iz II.em pod vodstvom mentora Milivoja Crvka.
Ermin Ismić osvojio je 1., a Toni Peruško 4. mjesto.

Već dugi niz godina kao županijski prvaci učenici naše škole i mentor Milivoj Crvak sudjeluju na državnim natjecanjima i postižu zapažene rezultate.

Čestitke učenicima i mentoru što će zastupati našu školu i županiju na državnom natjecanju u Čakovcu.

Poveznica:
Elektrotehnika i računalstvo - ssmb.hr

 

28.02.2014. Elektromehaničari SŠMB-a najuspješniji na županijskom natjecanju održanom u Labinu

Na županijskom natjecanju u zanimanju elektromehaničar učenici SŠMB-a iz godine u godinu su najuspješniji i redovito predstavljaju našu županiji u školu na državnim natjecanjima kao što će i ove će godine u Korčuli pod vodstvom mentora Alena Šestaka.

Prvoplasirani je Mladen Orlandini, a drugoplasirani Elvis Kopić, učenici iz III.ams razreda strukovnog usmjerenja. Čestitke učenicima i mentoru!

Domaćin natjecanja je i ove godine bila Srednja škola Mate Blažine (aktiv elektrotehnike) koja i pruža optimalne uvjete u specijaliziranoj Školskoj radionice iz elektrostrojarstva za održavanje natjecanja u elektrotehnici, a od ostalih strukovnih škola naše županije iz tog programa sudjelovale su još samo Industrijsko-obrtnička škola iz Pule te Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile iz Pazina.

Konačni poredak nakon teorijskog i praktičnog dijela natjecanja:

1. Mladen Orlandini (Srednja škola Mate Blažine Labin) sa 102.40 bodova
2. Elvis Kopić (Srednja škola Mate Blažine Labin) sa 85.70 bodova
3. Diego Benazić (Industrijsko-obrtnička škola Pula) sa 81.40 bodova
4. Mauro Frančula (Industrijsko obrtnička škola Pula) sa 80.80 bodova
5. Fabio Lukež (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin) sa 60.00 bodova
6. Leon Garbac (Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile Pazin) sa 42.60 bodova

 Konačni rezultati natjecanja elektromehnaičari županijsko 2014. - pdf

  Elvis Kopić, Alen Šestak, prof., Mladen Orlandini

18.02.2014. Ana Šumberac i Marino Voćanec županijski prvaci iz matematike
Županijsko natjecanje iz matematike za više od stotinjak učenika osnovnih i  srednjih škola održano je 18. veljače u O.Š. Vladimira Nazora Pazinu. Maturantica Ana Šumberac pod vodstvom profesora Đanija Žufića ostvarila je 100% učinak ostvarivši maksimalan broj bodova (50/50) u kategoriji četvrtih razreda. Dosad je svoje vrhunsko znanje iz matematike, Školu i Županiju predstavljala čak četiri puta na državnoj razini, a prošle je godine u Dubrovniku bila drugoplasirana, a osvojila je prvu nagradu.
Marino Voćanec učenik II. razreda gimnazije pod vodstvom profesorice Roberte Germin Mileta osvojio je također prvo mjesto u kategoriji drugih razreda (43/50 bodova) i po prvi će puta sudjelovati i na jednom državnom natjecanju, dok mu je to bilo tek drugo iskustvo na županijskoj razini nakon 5. razreda osnovne škole.
Državno natjecanje iz matematike održat će se ove godine u Šibeniku početkom travnja mjeseca. Poželimo njima i njihovim mentorima da ponove sjajne rezultate.

06.02.2014. Učenici SŠMB-a županijski prvaci u stolnom tenisu

Županijsko natjecanje u stolnom tenisu, u organizaciji Školskog sportskog saveza Istarske županije, održano je 6. veljače 2014. u OŠ „Petar Studenac“ u Kanfanaru. U kategoriji mladića nastupilo je šest ekipa iz Pule dvije, Pazina, Buja, Poreča i Labina. Prvoplasirana je momčad SŠ MATE BLAŽINE - ŠSD DUGA iz Labina koja je nastupila u sastavu:
Raymond Dobrić,
Stefano Kokot,
Dino Kostadina i
Dario Jurišić
pod vodstvom profesorice tjelesne i zdravstvene kulture
Julije Štemberga.
Momčad SŠMB-a predstavit će Istarsku županiju na Poluzavršnom državnom prvenstvu skupine zapad koje će se održati u travnju, u Karlovačkoj županiji.

Preuzimanje:

Bilten s rezultatima županijskog natjecanja u stolnom tenisu - pdf

Poveznica:

Školsko sportsko društvo DUGA - ssmb.hr

 

16.01.2014. UPUTE ZA PROVEDBU SMOTRI RADOVA I NATJECANJA UČENIKA I UČENICA SREDNJIH ŠKOLA REPUBLIKE HRVATSKE Upute za provedbu smotri radova i natjecanja učenika i učenica srednjih škola Republike Hrvatske u strukovnim disciplinama u 2014. godini i Vremenik smotri radova i natjecanja učenika i učenica srednjih škola Republike Hrvatske u strukovnim disciplinama u 2013./2014. godini možete preuzeti OVDJE!

29.11.2013. Domaćini županijskih natjecaja 2013.-2014. - pdf

29.11.2013. Vremenik županijskih natjecanja Školskih sportskih društava 2013.-2014.- pdf

 

Šk. g. 2012.-2013.

Rezultati natjecanja, susreta i smotri 2013.

Poveznice:

Konačni rezultatai natjecanja, susreta i smotri šk.g. 2012.-2013. - ssmb.hr