naslovna > Stručno-pedagoška služba > Učenici > Generacije maturanata > Maturanti 2019.

Generacija maturanata 2018.-2019.

Dan maturanata 2019.


22.5.2019. Maturanti obilježavaju svoj dan (galerija fotografija) Maturanti Srednje škole Mate Blažine Labin, njih 124, danas slave svoj dan, posljednji dan nastave i srednjoškolskog obrazovanja. Kao i generacije prije njih okupili su se na školskom igralištu, potom su nastavili svoj mimohod  kroz središte grada zajedno sa svojim razrednicima i ravnateljem.

Tradicionalno druženje nastavljaju u Prtlogu, a prije toga posjetili su starogradski trg gdje ih je dočekao gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić. Gradonačelnik je uz ugodno druženje sa maturantima uputio čestitke povodom završetka njihovog srednjoškolskog obrazovanja i zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju, radu i životu.
Poveznica:
Maturanti obilježavaju svoj dan (galerija fotografija) - Grad Labin OVDJE!

22.5.2019. Još jedna generacija labinskih maturanata završila srednjoškolsko obrazovanje (VIDEO) `Gotovo je, gotovo!`, uzvikivali su danas labinski maturanti ulicama, na putu od srednje škole do Titovog trga, gdje ih je tradicionalno pozdravio labinski gradonačelnik, Valter Glavičić.
U pratnji policije, veseli i raspjevani, oko deset sati stigli su do prvog današnjeg odredišta – Starog grada. Uslijedio je kratki, rekli bismo službeni dio, koji je obuhvaćao i obraćanje gradonačelnika te su se potom uputili u Prtlog, omiljeno mjesto generacija i generacija labinskih maturanata, kako bi proslavili kraj srednjoškolskog obrazovanja.

U pratnji maturanata, zajedno s par profesora, je i ravnatelj Čedomir Ružić, koji nam je kazao kako ove godine broje 124 maturanta.
Vrijeme ih nažalost nije poslužilo. Vjerujemo da će kao i ranijih godina fešta proći bez incidenata.
Poveznica:
Još jedna generacija labinskih maturanata završila srednjoškolsko obrazovanje (VIDEO) - 5portal  OVDJE!


22.5.2019. Norijada labinskih maturanata - poslušajte njihove dojmove Stotinjak maturanata labinske Srednje škole Mate Blažine danas proslavlja završetak srednjoškolskog obrazovanja. U veselom raspoloženju okupljeni pred školom rekli su nam: (ton – maturanti). U pratnji razrednika prodefilirali su zatim središtem grada do starogradskog trga, a krajnji im je cilj Prtlog gdje će dio njih i prenoćiti.

Poveznica:
Norijada labinskih maturanata - poslušajte njihove dojmove -  Radio Labin OVDJE!


22.5.2019. Labinski maturanti proslavili završetak srednje škole (foto i video) Ovogodišnju generaciju maturanata Srednje škole Mate Blažina ni tmurni oblaci, ni malo svježiji zrak za ovo doba godine nisu spriječili da 22. svibnja proslave svoj dan, popularnu norijadu.
Njih stotinjak u majicama raznih boja s obilježjima sada već bivših razreda: gimnazijalci, ekonomisti, elektrotehničari, elektromehaničari, instalateri-monteri, kuhari, konobari i prodavači proslavu su započeli ispred srednje škole. Potom su već tradicionalno, u pratnji ravnatelja i profesora prodefilirali ulicom Zelenice prema Starom gradu.  
 
Uz zaglušujuće zvukove zviždaljki, trubica i glazbu s kamiona maturanti su stigli do Titovog trga gdje ih je u šarenilu baklji dočekao labinski gradonačelnik Valter Glavičić. Nakon zviždanja, pjevanja i plesa na starogradskom trgu, maturanti svoju feštu kao i svake godine završavaju logorovanjem u Prtlogu.

Poveznica:
Labinski maturanti proslavili završetak srednje škole (foto i video) - Labinština.info OVDJE!

 

Maturalna zabava 2019.


Generacija maturantica i maturanata generacije 2018.-2019. s razrednicama, razrednicima i ravnateljem Čedomirom Ružićem

24.3.2019. Održana maturalna zabava generacije maturanata 2018.-2019. Dana 15.ožujka 2019. u Hotelu Narcis u Rapcu održana je maturalna zabava učenika Srednje škole Mate Blažine Labin. Njih 105 (gimnazijalci, ekonomisti, elektrtotehničari. elektromehaničari, instalateri-monteri, kuhari, konobari i prodavači) od ukupno 539 uzvanika svečano je obilježilo završetak svoga srednjoškolskog obrazovanja. Sve prisutne zabavljao je D'Beni Band, a voditeljica je bila Gordani Poldrugovac.
Maturanti su se u oproštajnom govoru zahvalili roditeljima, profesorima i djelatnicima Škole. „Željeli bismo vam zahvaliti što ste zajedno s nama proputovali naše srednjoškolsko putovanje,“ kao i  svim sponzorima koji su im omogućili da svečano obilježe maturalnu zabavu za pamćenje.
Generaciji maturanata, njihovim roditeljima i uzvanicima obratio se ravnatelj Čedomir Ružić riječima da će im predstojeći završni ispit i matura, nakon uspješno savladane posljednje nastavne godine, predstavljati značajnu prekretnicu u njihovom životima.
(Tekst: maturanti 2018./2019. s razrednicima; Foto: Foto Festival)


Ekonomistice i ekonomisti s razrednicom Ljiljanom Štingl


Elektromehaničari i instalateri-monteri s razrednikom Sanjinom Šumbercem


Elektrotehničarka i elektrotehničari s razrednikom Đanijem Žufićem


Gimnazijalke i gimnazijalci s razrednicom Karmen Diminić Milevoj


Gimnazijalke i gimnazijalci s razrednicom Nerinom Ševrlicom Bolfan


Prodavačice i prodavači, kuhari i kuharice, konobarice i konobari  s razrednikom Deanom Blaškovićem

Govor maturantica i maturanata
Dragi maturanti, roditelji, profesori i djelatnici Škole,
željeli bismo vam zahvaliti što ste zajedno s nama proputovali naše srednjoškolsko putovanje.
Dragi maturanti, mogu sa sigurnošću reći da smo tijekom zajedničkih godina od poznanika i prijatelja postali obitelj. Uz sve prepreke koje su se našle na našem putu uvijek smo bili tu jedni za druge. Iako je bilo ružnih i teških trenutaka, zajedno smo stvarali one lijepe kojih ćemo se zasigurno rado sjećati.
Dragi roditelji, hvala vam što ste imali strpljenja i razumijevanja za nas. Hvala vam što ste bili naša potpora i snaga. Vi ste ti koji nam pružate odgovore na sva naša pitanja i osmijeh nakon svih naših suza. Često smo bili nesigurni i pomalo izgubljeni, no vi ste nam uvijek pomogli da se ponovno vratimo na pravi put. Bez obzira gdje nas život odvede, vi ćete uvijek biti naša definicija toplog doma i bezuvjetne ljubavi.
Dragi profesori, zajedno smo rješavali probleme i prelazili sve prepreke koje su se pojavile na ovom našem putovanju. Pored prenesenog znanja naučili ste nas i kako biti bolji ljudi. Uz vas smo rasli, proširivali svoje horizonte i pronašli hrabrost da ostvarimo svoje ciljeve i snove.
Posebno hvala našim razrednicima na svim opravdanim satima, riješenim poteškoćama i što ste tijekom četiri godine bili naši drugi roditelji.
Na kraju ovog putovanja svatko izabire svoj put, ali zajedničke uspomene ćemo zauvijek čuvati u svojim srcima. Hvala vam svima što ste nam pomogli da raširimo svoja krila i pronađemo ono najbolje u nama.

Zahvala sponzorima - pdf