naslovna > Međunarodni projekti > School partnership Ernst Barlach Gymnasium Unna

School partnership agreement between Srednja škola Mate Blažine/ Labin and Ernst-Barlach-Gymnasium/Unna

    

Potpisana suradnja o partnerstvu između Gimnazije Ernst-Barlach/Unna i Srednje škole Mate Blažine/Labin


22.10.2019. Sklopljeno partnerstvo između Ernst- Barlach gimnazije iz Unne i Srednje škole Mate Blažine Labin Gospodin Lars Hesse, kao dugogodišnji gost našeg kraja, veliki poznavatelj i ljubitelj kulture i povijesti Labina i Istre, izrazio je želju za sklapanjem partnerstva  s našom školom prije godinu dana,  kad je u gimnaziji bio profesor engleskog i njemačkog jezika, geografije i drame, a kada započinju pregovori između dviju škola, a u svrhu sklapanja partnerstva, što se upravo danas i ostvarilo na zadovoljstvo obiju škola.
Sastanak je održan 22. listopada 2019. u Srednjoj školi Mate Blažine Labin, u sastavu gospodina Čedomira Ružića, ravnatelja Srednje škole Mate Blažine Labin, gospodina Larsa Hessea, zamjenika ravnatelja Gimnazije Ernst-Barlach iz Unne (Republika Njemačka), profesorice Čede Perko, u svojstvu dugogodišnje voditeljice Globe programa u Školi te pedagoginje Jelene Blackham, bivše Globe učenice, te profesorice engleskog jezika Karle Golja Milevoj, kao voditeljice Aktiva stranih i klasičnih jezika, zaslužne za uspostavljanje prijateljstva. 

Ono što je zajedničko za obje škole je činjenica da su obje škole članice Globe škola (znanstveno-obrazovnog programa), što će ujedno biti i temelj za pripremu zajedničkog EU projekta (Erasmus+). Osim navedenog, škole će međusobno surađivati na razne načine, poput stvaranja kontakata i suradnje učenika i nastavnika putem interneta, emaila i sl., kao i razmjena učenika i nastavnika, a u svrhu upoznavanja školskog sustava, kulture, jezika, te svakodnevnog života zemlje partnera.

(Tekst: Karla Golja Milevoj, foto: Jelena Blackham)


Sporazum o partnerstvu - pdf


Ernst-Barlach-Gymnasium/Unna - ebg-unna.eu
The Globe Program - globe.gov
The Tree Ring Project - ssmb.hr
GLOBE programa - ssmb.hr
Škola za okoliš - School Environment - ssmb.hr
Škola za okoliš - School Environment 2019. - ssmb.hr