naslovna > Knjižnica > Školska knjižnica i čitaonica

Školska knjižnica i čitaonica

Školska knjižnica i čitaonica Srednje škole Mate Blažine svojim informacijskim sadržajima i sredstvima te neposrednim radom s korisnicima, integralni je dio odgojno-obrazovnog sustava Škole. Rad u knjižnici organiziran je u dvjema prostorijama ukupne površine 155 m2. Knjižni fond preko 14.018 knjižnih svezaka i 28 naslova novina i stručnih časopisa. Zbirka neknjižne građe u koju spadaju filmovi, dija-filmovi, gramofonske ploče, magnetofonske vrpce, audio i video kasete, CD-i te ostala ilustrativna i dokumentacijska građa manjim dijelom smještena je u knjižnici (149 primjeraka AV građe i 84 primjerka elektroničke građe), a većinom se koristi u nastavničkim kabinetima gdje se i čuva (podaci iz 2016.).


                                                                                Školska knjižnica 2016.
Radno vrijeme: radnim danom

 08:00  -  14:00


U prostoru čitaonice nazvanom učenici mogu
slobodno pretraživati po internetu.

 


 

Novosti:


20.5.2020. Ponovno otvaranje školske knjižnice Srednje škole Mate Blažine Labin
Od 18. svibnja školska je knjižnica ponovno otvorena za učenike i nastavnike pod strogim mjerama zaštite zdravlja naših korisnika i djelatnika. Učenici telefonski naručuju knjigu/e na broj telefona knjižničarke 0915270118 ili na mail. mmilevoj6@gmail.com. Nadalje, učenici dostavljaju vrijeme kada će doći po knjigu koja će ih čekati pohranjena u zasebnu zatvorenu vrećicu u kutiji na porti.Na vrećici će crnim markerom pisati ime učenika. Budući je zabranjen ulaz u zgradu škole zbog sigurnosnih mjera, svaki dan na porti škole bit će postavljena kutija u kojoj će biti moguće ostaviti posuđene knjige.Nakon isteka karantene od 72 sata knjižničarka će knjige razdužiti. Knjige je moguće svakodnevno puštati na porti, dok će podizanje knjiga biti u ponedjeljak i petak od 8.00 do 10.00 sati. Molimo učenike da vrećicu označe svojim imenom i (ili) brojem članske iskaznice."


                                     Školska knjižnica u novom ruhu od 2018.

5.7.2016. Naš posebni svijet: školska knjižnica Svaka škola ima nešto čime se može pohvaliti. Naša srednja škola „Mate Blažine“ iz Labina, iako se nalazi u malom gradiću, ima mnogo toga za ponuditi. Kao maturantica koja je pohađala ovu školu, moram priznati, najviše me se dojmila knjižnica.
Ne samo da je topli kutak škole, već nudi mnogo dobrog štiva. Slobodni sat najbolje je iskoristiti u ugodnom razgovoru s našom knjižničarkom Majdom i uz dobru knjigu. Možemo se pohvaliti velikom zbirkom ne samo knjiga iz lektire, već svih mogućih i dostupnih enciklopedija. Svaki esej o bilo kojoj temi može se napisati u našoj knjižnici. Podataka je tu napretek! Uz to, tu su i knjige koje knjižničarka vješto kupuje na raznim sajmovima i tako nam obogaćuje ponudu – za svakoga ponešto. Knjige, ne možete reći da ne volite, ako niste ni počeli čitati. To je jednostavno svijet za sebe koji si sami stvorite i uživate u njemu. Knjige su tu samo da pomognu!

Bez obzira na cijelo to bogatstvo - što je knjižnica bez uvijek nasmijane knjižničarke! Ona je naš pokretač, i trebamo joj biti zahvalni. Ako ne znate koja bi vam se knjiga svidjela, pitajte našu Majdu koja uvijek nađe onu „pravu knjigu“ za vas. Ove nam je godine zagrebački 'street artist', poznati Lunar oslikao knjižnicu, tako da je sada stvarno postala svijet za sebe. Nadam se da će još više učenika znati cijeniti to bogatstvo koje nam nudi naša knjižnica koju zovemo „Knjižnica SSMB“. I recimo za kraj, da su po prvi puta nagrađeni učenici četverogodišnjih završnih razreda, najčitatelji i to redom: Ermin ISMIĆ, IV.e; Nicole ZAHTILA, IV.d i Lucija ŠPOLJARIĆ, IV.f.

Merima ČULAH, učenica IV.o, najčitateljica generacije 2015.-2016.
(Prenosimo: Školski portal)

Najčitači godine

Školska godina 2011./2012.
Piragić Nermina, IV.o raz. (198 pročitanih knjiga) – razrednica Cvijin Mirjana – Nagrada nije uručena

Školska godina 2010./2011.
Ana Radičanin, IV.d razred (98 pročitanih knjiga) – razrednica Vesna Petrović – Knjiga Povijest umjetnosti (Enciklopedija za mlade)

Školska godina 2009./2010.
Adamović Irina, IV.f razred-  razrednica Elviana F. Tenčić, prof. - Knjiga: Književnost – enciklopedija za mlade

Školska godina 2008./2009.
Karla Kravanja, IV.f – razrednica Bruna Milevoj, prof. – Knjiga : Art & architecture Florence  (166 pročitanih knjiga)

Školska godina 2007./2008.
Adela Mujanović, IV.d – razrednica Gabriela Dundara, prof. – Knjiga – Boris Biletić: I šta, i ča i kaj

Školska godina 2006./2007.
Doris Peršić, IV.d – razrednik Đani Žufić, prof.- knjiga Gospodarstvo i društvo (Enciklopedija za mlade Larusse)

Preuzimanje:
Plan rada knjižničarke šk.g. 2014.-2015. - pdf
Izvješće o radu knjižničarke 2011./2012. - pdf
Plan rada knjižničarke 2011.-2012. - pdf
Operativni program knjižničarke 2011.-2012. - pdf
Izvješće o radu knjižničarke 2010.-2011. - pdf

Poveznice:
Hrvatska mreža školskih knjižnica, Školska knjižničara, SREDNJA ŠKOLA MATE BLAŽINE LABIN - knjiznicari.hr

Fotogalerija:

 

Školska knjižnica - ssmb.hr