naslovna > Arhiva novosti > COVID-19 protokoli i novosti (travanj - listopad)

COVID-19 protokoli i novosti (travanj - listopad 2021.)

Foto: Radio Labin
COVID-19 protokoli i novosti (rujan 2020. - travanj 2021.) OVDJE!

COVID-19 OBAVIJESTI ZZJZIŽ-a i RAVNATELJA

7 11. 2021. UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 VEZANO UZ RAD PREDŠKOLSKIH USTANOVA, OSNOVNIH I SREDNJIH ŠKOLA U ŠKOLSKOJ GODINI 2021./2022.- dopuna OVDJE!
Uzimajući u obzir aktualnu epidemiološku situaciju, osim kada je navedeno u Uputama objavljenim 26. kolovoza, maske su obvezne i u sljedećem situacijama:
• za učenike od 5. razreda OŠ nadalje tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici, čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, nastavnika i dr.) veći od 1,5 m.
• za učenike srednjih škola tijekom cijelog boravka u školi i tijekom boravka u učionici, čak i kada je riječ o ustanovi u kojoj je razmak u učionicama između svih osoba (učenika, nastavnika i dr.) veći od 2 m.
• za nastavnike, odgajatelje i druge djelatnike škola i dječjih vrtića kao i roditelje i druge odrasle osobe tijekom cijelog boravka u školi/dječjem vrtiću i tijekom boravka u učionici odnosno odgojno-obrazovnoj grupi; iznimno cijepljeni odgajatelji i učinitelji razredne nastave kao i odgajatelji i učitelji razredne nastave koji su unazad 12 mjeseci preboljeli COVID-19 ne trebaju nositi masku kada borave u svojem razrednom odjelu odnosno u svojoj odgojno-obrazovnoj grupi.
• za učenike od prvog do četvrtog razreda osnovne škole (uključujući četvrti razred) kod prolaska zajedničkim prostorijama odnosno u svim situacijama kraćeg trajanja kada se učenici jednog razrednog odjela miješaju s učenicima drugog razrednog odjela (u učionici učenici do 4. razreda, uključujući četvrti razred, ne nose masku).
*Za vrijeme trajanja aktualne epidemiološke situacije nadležni lokalni stožer, na prijedlog ustanove i suglasnost osnivača, ne može odlučiti da za pojedinu školu učenici ne moraju nositi maske te da nastavnici u učionici ne trebaju nositi masku neovisno o razmaku. Raspored sjedenja u učionicama nužno je organizirati na način da se ostvari što je mogući veći razmak između učenika.
Djeca rane i predškolske dobi, kao i učenici s teškoćama u razvoju koji svladavaju posebne programe, ne nose zaštitne maske. Izuzet od obveze nošenja maske u školi može biti samo učenik/djelatnik čije zdravstveno stanje to onemogućuje; navedeno utvrđuje nadležni školski liječnik za učenika ili obiteljski liječnik za djelatnika.
Maske nije potrebno nositi za vrijeme nastave tjelesne i zdravstvene kulture, drugih oblika
tjelesne aktivnosti i za vrijeme objeda.
(Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja)
UPUTE ZA SPRJEČAVANJE I SUZBIJANJE EPIDEMIJE BOLESTI COVID-19 (skraćeno za srednjoškolce) - pdf

5.11.2021. Nastava će se od 8. studenoga 2021. u SŠMB-u odvijati po modelu A (nastava uživo), uz strogo pridržavanje važećih epidemioloških mjera U SŠMB-u se trenutno u samoizolaciji ne nalazi nijedan učenik. Prema Školi dostupnim informacijama, svi učenici bi do ponedjeljka trebali izađi iz samoizolacije (jednom razredu samoizolacija traje do 6.11). Trenutno nemamo oboljelih nastavnika. Postoji mogućnost da postoje pojedini učenici koji se nalaze u samoizolaciji ili izolaciji, no od nedjelje 7.11. nemamo razreda u kojima je svima izrečena mjera samoizolacije. Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima.
Ustrajat ćemo na dosljednom poštivanju epidemioloških mjera u školi. Sretan vam povratak u školske klupe!
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


1.11.2021. Dvije učenice III.d razreda ekonomskog usmjerenja COVID-19 je pozitivno. Učenici (19) idu u samoizolaciju do 5.11.2021. „Dvije su učenice III.d razreda ekonomskog usmjerenja COVID pozitivne. Zadnji dan u školi druge COVID pozitivne učenice bio je 26.10.2021. što znači da je u razredu bila zarazna 25. i 26.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji
se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te traje 10 dana od dana zadnjeg kontakta s COVID pozitivnom osobom - cijeli razred mora u samoizolaciju do 5.11.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici i djelatnici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 ili su kompletno cijepljeni (od druge doze cjepiva treba proći više od dva tjedna), ali moraju tijekom 14 dana  od kontakta pojačano provoditi epidemiološke mjere te se preporuča testiranje brzim antigenskim testom 5-7 dana nakon kontakta s COVID pozitivnom osobom.“ (Služba za epidemiologiju)
Ugodan ostatak produženog vikenda i jesenskog odmora za učenike. Svima brzi 
i uspješan oporavak.
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ:   Čedomir Ružić, prof.)


1.11.2021. Jedan je učenik III.as razreda strojarskog usmjerenja - elektromehaničar COVID-19 pozitivan. Učenici (20) idu u samoizolaciju do 5.11.2021. „Jedan učenik III.as razreda strojarskog usmjerenja - elektromehaničar je COVID pozitivan. Zadnji kontakt s njim bio je 26.10.2021. Simptome je razvio 27.10. što znači da je bio zarazan u razredu 25. i 26.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te se 20 učenika upućuje u samoizolaciju do 5.11.2021. (uključujući i taj dan).
Posebnu pozornost treba obratiti na one učenike koji su bili po mjestu u bliskom kontaktu s COVID pozitivnim učenikom, da u slučaju pojave bilo kakvih simptoma (prehlada, kašalj, probavne smetnje i dr.) obavezno testiraju na COVID -19.
Učenici i djelatnici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 ili su kompletno cijepljeni (od druge doze cjepiva treba proći više od dva tjedna), ali moraju tijekom 14 dana  od kontakta pojačano provoditi epidemiološke mjere te se preporuča testiranje brzim antigenskim testom 5-7 dana nakon kontakta s COVID pozitivnom osobom.“ (Služba za epidemiologiju)
Ugodan ostatak produženog vikenda i jesenskog odmora za učenike. Svima brzi  i uspješan oporavak.
BUDIMO ODGOVORNI!
RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.


1.11.2021. Dvoje učenika II.gh ugostiteljskog usmjerenja COVID-19 pozitivno  „Dvoje je učenik II.gh ugostiteljskog usmjerenja  COVID pozitivno. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa te traje 10 dana od dana zadnjeg kontakta s COVID pozitivnom osobom. 18 učenika šalje u samoizolaciju do 4.11.2021. (uključujući i taj dan).
Samoizolacijski postupak podrazumijeva da u fizički odvojenoj stambenoj jedinici (posebna soba u stanu, drugi kat, izdvojeni apartman…) gdje postoje adekvatni uvjeti, dijete kojemu je određena samoizolacija bude bez ikakvog fizičkog kontakta s ostalim ukućanima. Svaki nužni izlazak iz tog prostora nošenje zaštitne maske uz obaveznu dezinfekciju i prozračivanje prostora.
Učenici koji imaju laboratorijski potvrđenu COVID bolest (PCR test ili brzi antigenski test), ne podliježu samoizolaciju, kao i učenik koji je kompletno cijepljen.
U slučaju pojave povišene temperature i simptoma prehlade, promuklosti, kašlje, probavnih smetnji, obaveza je roditelja da se jave nadležnom liječniku.“ (Služba za epidemiologiju)
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


1.11.2021. Jedan je učenik III.o razreda opće gimnazije COVID-19 pozitivan. Učenicima (16) i nastavniku (1) se određuje mjera samoizolacije do 6.11.2021.
„Jedan je učenik III.o razreda opće gimnazije SŠ Mate Blažine COVID-19 pozitivan. Zadnji dan je bio na nastavi 27.10.2021. Period zaraznosti u školi je bio od 25.10. do 27.10. Svim učenicima koji su prisustvovali nastavi tih dana (16) određuje se mjera samoizolacije do 6.11.2021., uključujući i taj dan, uz sljedeće iznimke:
-  da su preboljeli COVID, ili
-  da su kompletno cijepljeni prije više od 2 tjedna.
Ako je prošlo manje od 180 dana od početka bolesti do kontakta sa zaraznom osobom, nije potrebno testiranje, a ako je prošlo više do 180 dana od početka bolesti preporučljivo je testirati se 5-7 dana nakon bliskog kontakta brzim antigenskim testom.
Ako je dijete kompletno cijepljeno te osobe trebaju 14 dana od kontakta pojačano provoditi mjere za sprječavanje
kapljičnih infekcija i preporučljivo je da se testiraju se brzim antigenskim testom 5-7 dana nakon kontakta (ako je prošlo više od šest mjeseci nakon zadnje doze cjepiva, snažno je preporučeno testiranje nakon izlaganja).
Ukoliko djelatnici škole koji su bili u kontaktu za oboljelim učenikom, nisu uredno cijepljeni (prošlo je najmanje 14 dana od druge doze do dana kontakta, odnosno prve ako su cijepljeni Janssen cjepivom) ili preboljeli COVID, potrebno je i njih uputiti u samoizolaciju. U protivnom (ukoliko su cijepljeni ili preboljeli), važno je da naredna 14 dana rade sa zaštitnom FFP2 maskom i samostalno marendaju“. (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Ugodan ostatak produženog vikenda i jesenskog odmora za učenike. Svima brzi  i uspješan oporavak.
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)

29.10.2021. Novi način informiranja škola o provođenju izolacije u uvjetima pogoršane epidemiološke situacija, Voditeljica Službe za epidemiologiju, Jasna Valić, dr. med. OVDJE!

29.10.2021.  Obavijest o održavanju nastave 4. i 5. studenog. Sukladno Odluci premijera, g. Plenkovića, nastava će se u svim osnovnim i srednjim školama dana 4. i 5. studenog 2021. odvijati prema Modelu C, na daljinu.
(Patricia Percan, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu i
Čedomir Ružić, ravnatelj SŠMB-a)

 

29.10.2021. Ususret prazniku Svih svetih i jesenskom odmoru za učenika od 2. do 3.11.2021. Učenici će se u razdoblju od 2. do 3.11.2021. nalaziti na jesenskom odmoru.
(Čedomir Ružić, ravnatelj)

29.10.2021. Dvoje novih učenika iz II.d (ekonomisti) je COVID-19 pozitivno
„Dvoje novih učenika II.d  (ekonomisti) SŠ Mate Blažine je COVID-19 pozitivno. Zadnji kontakt s njima bio je 25.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te se 16 učenika ponovno upućuje u samoizolaciju do 4.11.2021. (uključujući i taj dan).
Nastava će se za njih po povratku s jesenskog odmora za učenike odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima.
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)

29.10.2021. U SŠMB-u se trenutno u samoizolaciji nalazi 113 učenik od kojih je 13 njih COVID pozitivno U samoizolaciji se u Srednjoj škole Mate Blažine nalazi ukupno 101 učenik (od 447). Njih 13 je COVID pozitivno dok njih 113 iz 5 razrednih odjeljenja prati nastavu na daljinu zbog potencijalne zaraze u razredu. Ti učenici čekaju PCR testiranje zbog sumnje na COVID bolest. Dok se ne saznaju službeni rezultati u dogovoru s nadležnim epidemiolozima ovi se učenici i njihovi razredi preventivno upućuju na nastavu na daljinu. Trenutno od ukupno 21 razrednih odjeljenja njih 11 nastavu prati online putem nastave na daljinu.
Kako je u svakom razrednom odjeljenju, gdje su u međuvremenu utvrđene zaraze potvrđen veći broj učenika, većina učenika u određenim razredima neće se moći vratiti na nastavu na dan isteka samoizolacije.  
U samoizolaciji 1 je nastavnik i 5 koji su oboljeli od COVID-a. Želimo brzi oporavak svima!
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)
28.10.2021. NOVE UPUTE EPIDEMIOLOGA Učenici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID ili su kompletno cijepljeni prije više od dva tjedna. Ako je prošlo manje od 180 dana od početka bolesti preporučljivo je testirati se 5-7 dana nakon bliskog kontakta brzim antigenskim testom. Ako je dijete kompletno cijepljeno te osobe trebaju 14 dana od kontakta pojačano provoditi mjere za sprječavanje kapljičnih infekcija i preporučljivo ja da se testiraju brzim antigenskim testom 5-7 dana nakon kontakta (ako je prošlo više od šest mjeseci nakon zadnje doze cjepiva, svakako je preporučeno testiranje nakon izlaganja).


28.10.2021. Jedan je učenik IV.e razreda elektrotehnike COVID-19 pozitivan „Jedan je učenik IV.e elektrotehničkog usmjerenja SŠ Mate Blažine COVID-19 pozitivan. Zadnji dan je bio na nastavi 22.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te se 18 učenika šalje u samoizolaciju sve do 1.11.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID ili su kompletno cijepljeni prije više od dva tjedna. Ako je prošlo manje od 180 dana od početka bolesti preporučljivo je testirati se 5-7 dana nakon bliskog kontakta brzim antigenskim testom. Ako je dijete kompletno cijepljeno te osobe trebaju 14 dana od kontakta pojačano provoditi mjere za sprječavanje kapljičnih infekcija i preporučljivo ja da se testiraju brzim antigenskim testom 5-7 dana nakon kontakta (ako je prošlo više od šest mjeseci nakon zadnje doze cjepiva, svakako je preporučeno testiranje nakon izlaganja)."

Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
BUDIMO ODGOVORNI!
RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.


28.10.2021. Dvoje učenika I.gh razred ugostiteljstva je COVID-19 pozitivno i 11 učenika ide u samoizolaciju „Dva učenika I.gh ugostiteljskog usmjerenja (konobari/kuhari SŠ Mate Blažine je COVID-19 pozitivna. Zadnji dan su bila na nastavi 22.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te se 11 učenika šalje u samoizolaciju sve do 1.11.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID ili su kompletno cijepljeni prije više od dva tjedna. Ako je prošlo manje od 180 dana od početka bolesti preporučljivo je testirati se 5-7 dana nakon bliskog kontakta brzim antigenskim testom. Ako je dijete kompletno cijepljeno te osobe trebaju 14 dana od kontakta pojačano provoditi mjere za sprječavanje kapljičnih infekcija i preporučljivo ja da se testiraju brzim antigenskim testom 5-7 dana nakon kontakta (ako je prošlo više od šest mjeseci nakon zadnje doze cjepiva, svakako je preporučeno testiranje nakon izlaganja)".

Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima".
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)

27.10.2021. U SŠMB-u se trenutno u samoizolaciji nalazi 101 učenik od čega je njih 12 COVID-19 pozitivno. U samoizolaciji se u Srednjoj škole Mate Blažine nalazi ukupno 101 učenik (od 447). Njih 12 je COVID-19 pozitivno dok njih 159 iz 7 razrednih odjeljenja prati nastavu na daljinu zbog potencijalne zaraze u razredu. Ti učenici čekaju PCR testiranje zbog sumnje na COVID-19 bolest. Dok se ne saznaju službeni rezultati u dogovoru s nadležnim epidemiolozima ovi se učenici i njihovi razredi preventivno upućuju na nastavu na daljinu. Trenutno od ukupno 21 razrednih odjeljenja njih 13 nastavu prati online putem nastave na daljinu.
Kako je u svakom razrednom odjeljenju, gdje su u međuvremenu utvrđene zaraze potvrđen veći broj učenika, većina učenika u određenim razredima neće se moći vratiti na nastavu na dan isteka samoizolacije.  
U samoizolaciji nemamo nijednog nastavnika, osim njih petoro koji su oboljeli od COVID-19. Želimo brzi oporavak svima!
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)

26.10.2021. Priopćenje za javnost Stožera civilne zaštite Istarske županije OVDJE! Poštovane/i, obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, Stožer civilne zaštite Istarske županije poziva javnosti da se suzdrže od većih javnih okupljanja i rizičnih kontakata u epidemiji bolesti COVID - 19.
Značajno povećani broj novozaraženih osoba već je doveo do preopterećenja zdravstvenog sustava, osobito Opće bolnice Pula, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije, ali i drugih zdravstvenih ustanova. 
U prethodnom kratkom razdoblju značajno su povećane brojke novozaraženih osoba i u školskom te u sustavu socijalne skrbi. Stožer civilne zaštite Istarske županije stoga, poziva škole i osnivače da procijene rizik u svojem okruženju i sukladno tome donesu odluke o načinu izvođenja nastave, te slobodnih i sportskih aktivnosti.
Stožer civilne zaštite Istarske županije naglašava potrebu poštivanja propisanih epidemioloških mjera, a osobito poštivanja propisanog razmaka/distance i potrebe nošenja zaštitnih maski, te apelira na potrebu cijepljenja, osobito prvog cijepljenja, kao osnovnog rješenja za mogućnost izlaska iz epidemije.
S poštovanjem,
(DINO KOZLEVAC, načelnik Stožera civilne zaštite Istarske županije)

25.10.2021. U SŠMB-u trenutno u samoizolaciji 123 učenika od čega je 36 COVID-19 pozitivno. U samoizolaciji se u Srednjoj škole Mate Blažine nalazi ukupno 123 učenika (od 447). Njih 36 je pozitivno na COVID-19. 61 učenik u tri razredna odjeljenja prati nastavu na daljinu, zbog potencijalne zaraze učenika u razredu. Ti su učenici upućeni na PCR testiranje zbog sumnje na COVID - 19, no dok se ne saznaju službeni rezultati, učenici su preventivno upućeni na nastavu na daljinu.
Od ukupno 21 razrednih odjeljenja, njih 12 nastavu prati putem nastave na daljinu. 
Kako je u svakom razrednom odjeljenju gdje su potvrđene zaraze potvrđen veći broj učenika, većina učenika u određenim razredima neće se moći vratiti na nastavu na dan isteka samoizolacije, već kasnije.  
Također u samoizolaciji je trenutno 2 nastavnika, dok ih je troje oboljelo od COVID-19.
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


24.10.2021. Jedna učenica IV.d razreda ekonomista je COVID-19 pozitivna i 16 učenika ide u samoizolaciju „Učenica IV.d ekonomskog usmjerenja SŠ Mate Blažine je COVID-19 pozitivna. Zadnji dan je bila na nastavi 19.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te se 16 učenika šalje u samoizolaciju, a njihovoj se nastavnici produžuje, sve do 29.10.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu potpunoj samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci i koji su kompletno cijepljeni prije više od 2 tjedna, ostali se moraju pridržavati uputa epidemiologa koje su dobili roditelji.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


24.10.2021. Jedna učenica III.gh razreda ugostiteljstva je COVID-19 pozitivna „Učenica III.gh ugostiteljstva SŠ Mate Blažine je COVID-19 pozitivna. Zadnji dan je bili u školi 18.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te se cijeli razred šalje u samoizolaciju do 28.10.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu potpunoj samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci i koji su kompletno cijepljeni prije više od 2 tjedna, ostali se moraju pridržavati uputa epidemiologa koje su dobili roditelji.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ:  Čedomir Ružić, prof.)


23.10.2021. Troje učenika III.f opće gimnazije je COVID-19 pozitivno „Troje učenika III.f gimnazije SŠ Mate Blažine je COVID-19 pozitivno. Zadnji dan su bili u školi 19.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te se cijeli razred šalje u samoizolaciju do 29.10.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu potpunoj samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci i koji su kompletno cijepljeni prije više od 2 tjedna, ostali se moraju pridržavati uputa epidemiologa koje su dobili roditelji.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
BUDIMO ODGOVORNI!
RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.


22.10.2021. Dva učenika IV.f opće gimnazije COVID-19 pozitivna  „Dva učenika VI.f razreda gimnazije SŠ Mate Blažine je COVID-19 pozitivno. Zadnji dan su bili u školi 18.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i cijeli se razred (20) šalje u samoizolaciju do 29.10.2021. (uključujući i taj dan). Učenici koji ne podliježu potpunoj samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci i koji su se potpuno cijepljeni, ostali se moraju pridržavati uputa epidemiologa koje su dobili roditelji.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


22.10.2021. Nakon učinjene epidemiološke procjene u samoizolaciju se upućuje I.e (elektrotehničari, 21 učenik) do 29.10.2021. „Dva učenika I.e razreda elektrotehničara SŠ Mate Blažine su COVID-19 pozitivna. Zadnji dan su bili u školi 18. i 19.10.2021. Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja Škole te se cijeli razred šalje u samoizolaciju koja traje 10 dana od dana zadnjeg kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom, tj. do 29.10.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu potpunoj samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci i koji su se potpuno cijepljeni, ostali se moraju pridržavati uputa epidemiologa koje su dobili roditelji.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


20.10.2021. Nakon učinjene epidemiološke procjene u samoizolaciju se upućuje i 2.f razred opće gimnazije (15 učenika) „Učenik 2.f razreda SŠ Mate Blažine obolio je od COVID-19. Zadnji dan je bio u školi 18.10.2021., a zarazan je bio od 16.10.2021. Nakon učinjene epidemiološke procjene cijeli se razred šalje u samoizolaciju do 28.10.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu potpunoj samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci i koji su se potpuno cijepljeni, ostali se moraju pridržavati uputa epidemiologa. “ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
BUDIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)

20.10.2021 Nepovoljna epidemiološka situacija i u Srednjoj školi Mate Blažine Labin U Srednjoj školi Mate Blažine Labin se nastava trenutno za 268 učenika odvija po modelu A, „uživo“, dok se za njih 179 i 6 nastavnika, koji su bili u kontaktu s COVID-19 pozitivnim osobama (zasad 7 učenika i 2 nastavnika) nastava odvija po modelu C, online, što uključuje 9 razrednih odjeljenja (od ukupno 21), a odnosi se na sva gimnazijska razredna odjeljenja te dva razreda smjer ekonomist, počevši od 12.10.2021. pa sve do potkraj listopada, sve po epidemiološkoj procjeni nadležnih epidemiologa i ravnatelja.
„Samoizolacija traje 10 dana od dana zadnjeg kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom. Učenici i nastavnici koji  unazad 9 mjeseci imaju laboratorijski potvrđenu bolest COVID-19 (PCR test ili brzi antigenski test) ne podliježu potpunoj samoizolaciji, kao ni one osobe koje su kompletno cijepljene.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ-a).
O našoj nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji obaviješteni su roditelji i učenici preko svojih razrednika, nastavnici i osoblje Škole kao i Upravni odjel za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske županije, Služba za epidemiologiju i Stožer civilne zaštite Istarske županije.
Redovito i uporno skrećemo pozornost učenicima o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima i ponavljamo OSTANIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)
Poveznice:
UČENICI DEVET RAZREDNIH ODJELJENJA SREDNJE ŠKOLE U LABINU, NJIH 179 NA ON LINE NASTAVI. Gimnazijalci i ekonomisti neće u školu do kraja listopada (Branko Biočić) - glasistre.hr
Gotovo polovica učenika labinske srednje škole na online nastavi - radiolabin.hr
Nepovoljna epidemiološka situacija i u Srednjoj školi Mate Blažine Labin - 5portal.hr

20.10.2021. Samoizolacija za I.o razred opće gimnazije produžuje se do 25.10. (uključujući i taj dan) „Još je jedan učenik I.o razreda opće gimnazije SŠ Mate Blažine obolio od COVID-19 (zarazan od 15.10.). Nakon učinjene epidemiološke procjene produžuje se razdoblje samoizolacije od 24.10 do 25.10.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci. Ukoliko djelatnici škole koji su bili u bliskom kontaktu sa oboljelim učenicima, nisu cijepljeni ili preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci, potrebno je i njih uputiti u samoizolaciju.
U protivnom (ukoliko su cijepljeni ili preboljeli), važno je da narednih 10 dana rade sa zaštitnom FFP2 maskom i samostalno marendaju.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
OSTANIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


17.10.2021. Učenici II.o razreda opće gimnazije (12) i jedan nastavnik ponovno idu u samoizolaciju do 25.10. (uključujući i taj dan) „Jedan učenik I.o razreda opće gimnazije SŠ Mate Blažine obolio je od COVID-19 (zadnji dan je bio u školi 15.10., a zarazan je bio od 14.10.). Nakon učinjene epidemiološke procjene potrebno je uputiti u samoizolaciju cijeli II.o razred i jednog nastavnika do 25.10.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci. Ukoliko djelatnici škole koji su bili u bliskom kontaktu sa oboljelim učenicima, nisu cijepljeni ili preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci, potrebno je i njih uputiti u samoizolaciju.
U protivnom (ukoliko su cijepljeni ili preboljeli), važno je da narednih 10 dana rade sa zaštitnom FFP2 maskom i samostalno marendaju.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ). Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima. Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
OSTANIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


16.10.2021. Učenici I.f razreda jezične gimnazije (19) i dva njihova nastavnika idu u samoizolaciju do 25.10. (uključujući i taj dan) „Dvoje je učenika I.f razreda jezične gimnazije SŠ Mate Blažine oboljelo od COVID-19. Jedan je učenik bio zarazan od 12.10.2021. (zadnji dan bio u školi 14.10.), drugi od 13.10.2021. (zadnji dan bio u školi 15.10.) Nakon učinjene epidemiološke procjene potrebno je uputiti u samoizolaciju cijeli I.f razred i dva nastavnika do 25.10.2021. (uključujući i taj dan).
Učenici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci. Ukoliko djelatnici škole koji su bili u bliskom kontaktu sa oboljelim učenicima, nisu cijepljeni ili preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci, potrebno je i njih uputiti u samoizolaciju.
U protivnom (ukoliko su cijepljeni ili preboljeli), važno je da narednih 10 dana rade sa zaštitnom FFP2 maskom i samostalno marendaju.“
(Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima.
Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
OSTANIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


16.10.2021. Gimnazijalci I.o razreda (17) i njihovi nastavnici (3) kreću u samoizolaciju u trajanju od 10 dana od posljednjeg kontakta sa oboljelim učenicima „Nekoliko je učenika I.o razreda opće gimnazije SŠ Mate Blažine oboljelo od COVID-19. Zadnji dan su bili u školi 14.10.2021. Jedan je učenik bio zarazan od 12.10.2021., druga dva od 13.10.2021. Nakon učinjene epidemiološke procjene potrebno je uputiti u samoizolaciju cijeli I. o razred i troje nastavnika do 24.10.2021. (uključivo i taj dan).
Učenici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci. Ukoliko djelatnici škole koji su bili u bliskom kontaktu sa oboljelim učenicima, nisu cijepljeni ili preboljeli COVID-19 unazad 9 mjeseci, potrebno je i njih uputiti u samoizolaciju.
U protivnom (ukoliko su cijepljeni ili preboljeli), važno je da narednih 10 dana rade sa zaštitnom FFP2 maskom i samostalno marendaju.“
(Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ)
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima.
Krajnje je vrijeme da dosljedno poštujemo epidemiološke mjere u našoj školi.
OSTANIMO ODGOVORNI!
(RAVNATELJ: Čedomir Ružić, prof.)


15.10.2021. Učenice i učenici II.d razreda (22) ekonomskog usmjerenja i njihova nastavnica u samoizolaciji do 21.10.2021. „Učenici II.d (ekonomije) koji su bili u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom (zadnji dan bila u školi 11.10.2021.) upućuju se u samoizolaciju koja će trajati do 21.10.2021. (uključivo i taj dan). Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te traje 10 dana od dana zadnjeg kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom. Učenici koji  unazad 9 mjeseci imaju laboratorijski potvrđenu bolest COVID-19 (PCR test ili brzi antigenski test) ne podliježu potpunoj samoizolaciji, kao ni učenici koji su kompletno cijepljeni. Ukoliko su učenici cijepljeni ili su preboljeli COVID-19) važno je da naredna 14 dana nose zaštitnu masku i samostalno marendaju.“ (Služba za epidemiologiju ZZJZIŽ).
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima.
BUDIMO I DALJE OPREZNI!
(Ravnatelj: Čedomir Ružić, prof.)


3.10.2021. Petnaest učenika II.o razreda gimnazije u samoizolaciji do 7.10.2021. "Učenici II.o (opće gimnazije) koji su bili u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom (zadnji dan bila u školi 27.9.2021.) moraju u samoizolaciju (12 učenika) koja će trajati do 7.10.2021. (uključivo i taj dan). Odluka o samoizolaciji temelji se na epidemiološkoj procjeni nadležnog epidemiologa i ravnatelja škole te traje 14 dana od dana zadnjeg kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom. Učenici koji  unazad 9 mjeseci imaju laboratorijski potvrđenu bolest COVID-19 (PCR test ili brzi antigenski test) ne podliježu samoizolaciji, kao ni učenici koji su kompletno cijepljeni.
Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C u dogovoru s predmetnim nastavnicima.
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave i izvan učionica u zajedničkim školskim prostorima.
(Ravnatelj: Čedomir Ružić, prof.)


24.9.2021. Jedanaest učenika i troje nastavnika SŠMB-a od sutra u samoizolaciji do 6.10.2021. "Učenici III.o (opće gimnazije) koji su bili u kontaktu s COVID-19 pozitivnom osobom (zadnji dan bila je u školi 22.09.2021., zarazna od 21.09.2021.) moraju u samoizolaciju koja traje do 6.10.2021. (uključivo i taj dan).“ Nastava će se za njih odvijati prema MODELU C, odnosno na daljinu (online). Učenici i djelatnici koji ne podliježu samoizolaciji su oni koji su preboljeli COVID unazad 9 mjeseci i koji su cijepljeni, ali je važno da narednih 14 dana rade sa zaštitnom maskom i samostalno marendaju poštivanju epidemiološke mjera." (Služba za epidemiologiju ZZJZ IŽ).
Skrećemo pozornost o potrebi nošenja zaštitnih maski u učionicama tijekom nastave I izvan učionica.u zajedničkim školskim prostorima.
(Ravnatelj: Čedomir Ružić, prof.)

15.9.2021. Izmjena trajanja nastavnih satova u Srednjoj školi Mate Blažine Ministarstvo znanosti i obrazovanja je zaprimilo našu zamolbu za skraćivanje nastavnog sata sa 45 na 40 minuta zbog posebnih okolnosti te nam je dalo suglasnost i za ovu školsku godinu "vodeći računa da odluka ne utječe na kvalitetu odgojno-obrazovnog procesa", kako stoji u dopisu kojeg smo jutros zaprimili. Znači, od sutra, 16. rujna, na snazi je školsko zvono po skraćenoj satnici (vidjeti raspored: OVDJE!).

Preuzimanje:
Suglasnost Ministarstva znanosti i obrazovanja - pdf
Raspored školskog zvona skraćeno 5. minuta - pdf
Vozni red školskih autobusa - pdf


3.9.2021. Ususret još jednoj izazovnoj nastavnoj godini Poštovani učenici/ce i roditelji/skrbnici, na početku smo još jedne izazovne školske godine 2021./2022. Polazak u školu, susret sa svojim nastavnicima, kolegama i kolegicama iz razreda je sigurno dugo iščekivan trenutak koji u uvjetima pandemije COVID 19 iziskuje od svakog od nas veliku odgovornost. Kao i prošle školske godine pripremili smo za vas smjernice za boravak učenika, nastavnika i ostalih djelatnika uvažavajući donesene preporuka od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi se prilagodili epidemiološkim uvjetima te time štitili zdravlje učenika, vlastito zdravlje, a neizravno zdravlje obitelji i građana Grada Labina (i Republike Hrvatske). Razrađeni su protokoli i konkretne mjere vezane za postupanje i prilagodbu rada u školi u novim epidemiološkim uvjetima kojih se moraju pridržavati učenici, nastavnici i roditelji te ostali djelatnici škole. Učenici i djelatnici imaju obvezu nositi zaštitne maske za lice pri ulasku i tijekom boravka u Školi, kako je preporučeno od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja, odnosno Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Naša škola će raditi po propisanom modelu A („uživo“ tj. „licem u lice“), vodeći računa o epidemiološkim mjerama, kojih se moraju pridržavati svi učenici, nastavnici i roditelji.
Želimo vam zdravu i uspješnu školsku 2021./2022. godinu! Sretno!
Poveznice:
Upute za učenike i roditelje na početku nove školske godine - ssmb.hr
Upute za razrednike na početku školske godine - ssmb.hr


31.8.2021. MZO objavilo Modele i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022. OVDJE!
Preuzimanje:
Modeli i preporuke za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID-19 u pedagoškoj/školskoj godini 2021./2022. - pdf
Najbitnije točke Modela i preporuka za rad u uvjetima povezanima s bolesti COVID (skraćena verzija) - pdf
Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije-bolesti-COVID-19-vezano-uz-rad-predškolskih-ustanova-osnovnih-i-srednjih-škola-u-školskoj-godini-2021.-2022. - pdf
NOVO Tlocrti i novi raspored razreda i  Plan ulazaka i izlazaka učenika 2021. - pdf
Protokol za učenike 2021. - pdf
Protokol za roditelje 2021. - pdf
Protokol za nastavnike 2021. - pdf
Protokol za pomoćno-tehničko osoblje 2021. - pdf
Protokol za portu - glavni ulaz u školu - pdf
Posebna emisija o školstvu HRT 2.9.2021. - hrtprikazuje.hrt.hr

 


                                   NOVO od 20.9.2021. Tlocrti i novi raspored razreda i  Plan ulazaka i izlazaka učenika 2021.

14.6.2021. Cijepljenje školske djece Poštovani, prosljeđujemo obavijest Zamjenice ravnatelja ZZJZ Istarske županije, na daljnje postupanje: Molimo da svim osnovnim i srednjim školama u našoj Županiji proslijedite slijedeću obavijest uz zamolbu da je prema roditeljima prošire svim dostupnim komunikacijskim kanalima (web stranice škole, društvene mreže, viber grupe, oglasne ploče...).
Cjepivo Comirnaty (proizvođač BioNTech i Pfizer) odobreno je za primjenu u djece dobi iznad 12 godina.
Pozivamo roditelje da se jave nadležnom školskom liječniku Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Istarske županije radi dogovora o cijepljenju djece.
Kontakti specijalista školske i adolescentne medicine (tzv. školski liječnici) nalaze se na web stranici Nastavnog zavoda OVDJE! https://www.zzjziz.hr/index.php?id=35.
(mr. sc. Danijela Lazarić-Zec, dr. med., spec. epidemiologije, zamjenica ravnatelja, voditeljica Službe za javno zdravstvo i promicanje zdravlja)

20.5.2021. Organizacija nastave za maturante 24. i 25.  svibnja 2021. Na temelju članka 125. Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi i članka 124. Statuta Srednje škole Mate Blažina Labin, dana 13. svibnja 2021., ravnatelj Čedomir Ružić je donio sljedeću ODLUKU:
- Maturanti Srednje škole Mate Blažina Labin privremeno prelaze na Model C izvođenje nastave na daljinu zbog nepovoljne epidemiološke situacije uzrokovane COVID-19 virusom.
- Model C - nastave na daljinu za maturante trajat će od 24. svibnja do 25. svibnja 2021.
Ova odluka stupa na snagu danom donošenja.
NAPOMENA: Ova je Odluka proslijeđene svim nastavnicima i razrednicima isti dan s napomenom da je donesena na temelju preporuke ministra, prof.dr.sc. Radovana Fucksa, slijedom konzultacija MZO-a s HZJZ-om, NCVVO-om i UHSR-om.
„Budući da se u uvjetima epidemije približava završetak nastave za učenike završnih razreda srednje škole, kao i početak provedbe ispita državne mature te izradbe i obrane završnih radova, iznimno je važno osigurati da tijekom tih procesa što manji broj učenika i nastavnika bude u samoizolaciji ili pozitivno na COVID-19. 
Kako bismo svi zajedno pridonijeli uspješnom završetku nastavne godine i srednjoškolskog obrazovanja naših maturanata preporučamo da, u suradnji s predmetnim nastavnicima, na dane 24. i 25. svibnja 2021. organizirate online nastavu za sve one maturante kojima nije potrebna provjera znanja. 
Preporučamo da na te dane u školu dolaze samo oni učenici završnih razreda kojima je dolazak neophodan zbog provjere znanja. Također, s ciljem što manjeg broja učenika i djelatnika koji su pozitivni ili u samoizolaciji tijekom provedbe državne mature i obrane završnih radova, molimo vas da zajedno s učenicima i njihovim roditeljima/skrbnicima dogovorite da se eventualna organizirana druženja (na otvorenom ili zatvorenom) ne održavaju ili da se odgode nakon završetka ovih procesa“
.
Budimo odgovorni! Čuvajmo sebe i druge!
(Ravnatelj: Čedomir Ružić, prof.)
Preuzimanje:
MZO organizacija nastave za maturante - pdf
Odluka o prelasku na model C za maturante - pdf
COVID-19 OBAVIJEST RAVNATELJA -pdf18.5.2021. Određuje se epidemiološka mjera samoizolacije i postupak za
učenike i predmetne nastavnike slijedom otkrivanja COVID 19 pozitivne osobe  Dana 18.5.2021. slijedom otkrivanja COVID 19 pozitivne osobe  u  IV.o razredu određena je epidemiološka mjera samoizolacije za sve učenike iz navedenog razreda i nastavnike u bliskom kontaktu u tom razredu.
S obzirom da je dan posljednjeg kontakta sa COVID pozitivnom osobom bio 17.5.2021. određuje se mjera samoizolacije u trajanju 10 dana za učenike (9) i nastavnike (2) u kontaktu tijekom nastave tog dana (prva tri školska sata), a koja će trajati do 27.5.2021. u 24,00 sati.
Samoizolacijski postupak se određuje za osobe u mogućem riziku obolijevanja zbog kontakta sa COVID 19 pozitivnom osobom:
- učenici koji nisu bili u kontaktu tijekom navedena 2 dana ne moraju biti u samoizolaciji;
- osobe koje su u posljednjih 6 mjeseci preboljele COVID-19  infekciju ne podliježu mjeri samoizolacije.
Budimo odgovorni! Čuvajmo sebe i druge!
(Čedomir Ružić, prof.)
Preuzimanje:
COVID-19 OBAVIJEST RAVNATELJA BR. 28 - pdf
Upute  za postupanje u poveznici sa samoizolacijskim postupkom, Suzana Mušković, dr. med., spec. epidemiologije - pdf

12.5.2021. Maturanti i dalje u školi „uživo“ a od 24 svibnja u školu se vraćaju nezavršni razredi Prema Odluci SCZIŽ o odvijanju nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije od 17. svibnja 2021. do kraja školske godine:
- od 17. do 24. svibnja 2021. u svim srednjim školama na području Istarske županije nastava će se odvijati prema MODELU C - nastava na daljinu (online);
-  od 24. svibnja do kraja školske godine u svim srednjim školama na području Istarske županije nastava će se odvijati prema MODELU A - nastava u školi uživo, s pripadajućom praksom;
-  od 17. svibnja do kraja školske godine - u svim srednjim školama na području Istarske županije za maturante, nastava će se odvijati prema MODELU A, nastava u školi uživo - s pripadajućom praksom.

Budimo odgovorni! Čuvajmo sebe i druge!
(Čedomir Ružić, prof.)

6.5.2021. I dalje samo za maturante nastava prema MODELU A (nastava u školi), s pripadajućom praksom. Prema Odluci SCZIŽ o odvijanju nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije, u II. polugodištu školske godine 2020./2021. od 10. do 14. svibnja 2021. godine:
- od 10. do 14. svibnja 2021. u svim srednjim školama na području Istarske županije nastava će se odvijati prema MODELU C - nastava na daljinu (on-line);
- od 10. do 14. svibnja 2021. u svim srednjim školama na području Istarske županije za maturante, nastava će se odvijati prema MODELU A, nastava u školi uživo - s pripadajućom praksom.
Budimo odgovorni! Čuvajmo sebe i druge!
Zahvaljujem na razumijevanju!
(Čedomir Ružić, prof.)
Preuzimanje:
COVID-19 OBAVIJEST RAVNATELJA BR. 26 OVDJE!
Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu šk.g. 2020./2021., od 10.  do 14. svibnja 2021.  - pdf


29.4.2021. Samo za maturante nastava će se odvijati prema MODELU A (nastava u školi uživo), s pripadajućom praksom Prema Odluci SCZIŽ o odvijanju nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije, u II. polugodištu školske godine 2020./2021. od 03. svibnja do 7. svibnja 2021. godine:
- od 3. svibnja do 7. svibnja 2021. u svim srednjim školama na području Istarske županije nastava će se odvijati prema MODELU C - nastava na daljinu (online);
- od 3. svibnja do 7. svibnja 2021.  u svim srednjim školama na području Istarske županije za maturante, nastava će se odvijati prema MODELU A, nastava u školi "uživo" - s pripadajućom praksom.
U takvim sve zahtjevnijim okolnostima, kad se najavljuju puno rigoroznije mjere, inzistirat ćemo de se u potpunosti ispoštuju nužne epidemiološke mjere -  POŠTIVANJE PROTOKOLA NOŠENJA ZAŠTITNIH MASKI NA NASTAVI I U DRUGIM ZAJEDNIČKIM PROSTORIMA ŠKOLE, IZBJEGAVANJE MIJEŠANJA UČENIKA RAZLIČITIH RAZREDA (POŠTIVANJE PRAVILA UDALJENOSTI) TE OBAVEZNA DEZINFEKCIJA RUKU.
Budimo odgovorni! Čuvajmo sebe i druge!
Zahvaljujemo vam na razumijevanju.
(Ravnatelj: Čedomir Ružić, prof.)
Preuzimanje:
COVID-19 OBAVIJEST RAVNATELJA BR. 25 OVDJE!
Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu šk.g. 2020./2021., od 3. svibnja do 7. svibnja 2021. OVDJE!


22.4.2021. Nastavljamo i dalje po Modelu C (online nastava) od 23. do 30. travnja 2021. Prema Odluci Stožera Istarske županije o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije, a sve na temelju procjene epidemiološke situacije koja se zasniva na praćenju pokazatelja epidemije bolesti COVID-19 i uz pozitivno očitovanje ravnatelja škola na području Istarske županije:
- od 23. do 30. travnja u svim srednjim školama na području Istarske županije nastava će se odvijati prema MODELU C, odnosno nastavi na daljinu (online), i za maturante.
Osnovna svrha donošenja mjera je postizanja stanja održivosti i funkcioniranja zdravstvenog sustava u cjelini na području Istarske županije.
Budimo odgovorni! Čuvajmo sebe i druge! Zahvaljujemo na razumijevanju.
(Ravnatelj: Čedomir Ružić, prof.)
Preuzimanje:
COVID-19 OBAVIJEST RAVNATELJA BR. 24  OVDJE!
Odluka Stožera civilne zaštite Istarske županije o modelu odvijanja nastave u osnovnim i srednjim školama na području Istarske županije u II. polugodištu šk.g. 2020./2021., od 23. do 30. travnja 2021. OVDJE!

ŠKOLSKI COVID-19 PROTOKOLI od 1.9.2020.
Tlocrti i novi raspored razreda - pdf
Plan ulazaka i izlazaka razrednih odjela - pdf
Protokol za učenike - pdf
Protokol za roditelje - pdf
Protokol za nastavnike - pdf
Protokol za pomoćno-tehničko osoblje - pdf
Dežurstvo nastavnika I. pol. 2020.-2021. od 14.9.2020. - pdf

RANIJE OBJAVE

COVID-19 protokoli i novosti (rujan - travanj)